Ha othon hagyunk huzamosan 12-órára egy rotweilert a lakásba megbolondul?

Én azt tudom a kutyákról hogy ha egyedül maradnak azt hiszik hogy elhagyták őket, nem képesek fölfogni hogy haza fogsz még menni, és ezért örülnek annyira amikor végül is hazamész. Ilyenkor az egyedül létben szokott velük előfordulni hogy olyasmit csinálnak amit melletted nem, mert megtiltottad neki..., pl szétrágnak valamit, kaparnak, tiltott helyre mennek, onnan esznek ahonnan nem szabad, kiborogatják a kukát is. Ez nem megőrülés, csak azt jelenti nekik ha egyedül vannak hogy ők lettek a rangidős falkavezér (a saját 1 személyes falkájukban) így azt hiszi bármit megtehet. Ha rendesen megfuttatod megsétáltatod mielőtt elmész talán kevésbé lesz aktív, mivel lefárad, de ez nem azt jelenti hogy semmit nem fog csinálni amit nem kellene. Roti túl nagytestű lakásba szerintem! 15-20kg ig válassz.
Amúgy ha jól láttam az új törvények szerint a súlyhoz most már kellő terület is párosul, hogy hány m2-t kell biztosítani és mekkora súlyú kutyának. Tehát a Rotit mondjuk lakásban már lehet meg sem teheted legálisan.

ma 10:42
Amelyik kutya már belakta a lakást, nem hiszem, hogy az elhagyás érzése miatt rombolna, stb. A törvény meg a kenneltartásra vonatkozik, nem a lakásban tartottakra.
A 20 kilós kutyának sem ideális az egész napos egyedüllét.
A kérdezőnek inkább a nem megfelelő időbeosztása az, ami miatt nem igazán kellene kutya. Még 1 kilós sem.

Attól h elmegyek othonról a kutya nem veszi át a falkavezér szerepét és nem bont le semmit.
De mindegy milyen fajta kutyáról beszélünk, szerintem az a 12 óra sok. Én inkább nem tanácsolnám kérdező!
A rotinak amúgy is bazi sok fizikai és agyi fárasztás kell, hazamész melóból fáradtan, nem hiszem h még ehhez lesz energiád.

A 9 és 12 óra csak a munkaidő, ugye? Tehát még legalább 1-1,5 óra időtartam az utazás. A 10 óra még elmenne...de azért 13 óra már sok, főleg hetente háromszor.
Nagy ritkán kibírja a kutya, de rendszeresen nem tesz jót neki, károsíthatja a veséit is pl.
Munka mellett, hulla fáradtan, esőben-hóban-fagyban-kánikulában tudod biztosítani neki a napi legalább 2,5-3 óra sétát, mozgatást?
Az lehetne alternatíva, hogy a 12 órás napokon egy ismerős, szomszéd, fizetett akárki levinné napközben egy 20 perces eü-i sétára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!