Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha othon hagyunk huzamosan...

Ha othon hagyunk huzamosan 12-órára egy rotweilert a lakásba megbolondul?

Figyelt kérdés
2012. szept. 10. 09:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%
Marhaság, hogy lakásban nem lehet, a kutyasulin, ahova járok szinte mindenkinek rotija van, és nem egy ember lakásban él. Viszont 12 óra nagyon sok, és gondolj bele, hogy mikor hazaérsz hullafáradtan, van még energiád egy 2 órás sétára, tanításra, mozgatásra? Na meg persze muna előtt is kell egy nagy lemozgatás, az úgy másfél óra. Tehát munka plusz kutya elvesz 15 és fél órát, és mást még nem is csináltál. Szóval szerintem nem jó ötlet. Ráadásul ennyit nem bír ki rendszeresen pisi kaki nélkül.
2012. szept. 10. 10:42
 12/31 EagleHUN ***** válasza:
0%

Én azt tudom a kutyákról hogy ha egyedül maradnak azt hiszik hogy elhagyták őket, nem képesek fölfogni hogy haza fogsz még menni, és ezért örülnek annyira amikor végül is hazamész. Ilyenkor az egyedül létben szokott velük előfordulni hogy olyasmit csinálnak amit melletted nem, mert megtiltottad neki..., pl szétrágnak valamit, kaparnak, tiltott helyre mennek, onnan esznek ahonnan nem szabad, kiborogatják a kukát is. Ez nem megőrülés, csak azt jelenti nekik ha egyedül vannak hogy ők lettek a rangidős falkavezér (a saját 1 személyes falkájukban) így azt hiszi bármit megtehet. Ha rendesen megfuttatod megsétáltatod mielőtt elmész talán kevésbé lesz aktív, mivel lefárad, de ez nem azt jelenti hogy semmit nem fog csinálni amit nem kellene. Roti túl nagytestű lakásba szerintem! 15-20kg ig válassz.

Amúgy ha jól láttam az új törvények szerint a súlyhoz most már kellő terület is párosul, hogy hány m2-t kell biztosítani és mekkora súlyú kutyának. Tehát a Rotit mondjuk lakásban már lehet meg sem teheted legálisan.

2012. szept. 10. 10:42
 13/31 anonim ***** válasza:
0%
Lakásban könnyen kárt tehet a bútorokban.
2012. szept. 10. 11:04
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

ma 10:42

Amelyik kutya már belakta a lakást, nem hiszem, hogy az elhagyás érzése miatt rombolna, stb. A törvény meg a kenneltartásra vonatkozik, nem a lakásban tartottakra.

A 20 kilós kutyának sem ideális az egész napos egyedüllét.

A kérdezőnek inkább a nem megfelelő időbeosztása az, ami miatt nem igazán kellene kutya. Még 1 kilós sem.

2012. szept. 10. 11:04
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Attól h elmegyek othonról a kutya nem veszi át a falkavezér szerepét és nem bont le semmit.

De mindegy milyen fajta kutyáról beszélünk, szerintem az a 12 óra sok. Én inkább nem tanácsolnám kérdező!

A rotinak amúgy is bazi sok fizikai és agyi fárasztás kell, hazamész melóból fáradtan, nem hiszem h még ehhez lesz energiád.

2012. szept. 10. 11:36
 16/31 anonim ***** válasza:
46%
Rotiból is van azért ilyen is, olyan is, én nem egy olyat ismertem, ami simán bírta, sőt élvezte volna a lakásban tartást. Nem a legaktívabb munkavonalú kutyát kell hazavinni, és nem lesz gáz. 12 óra meg egy kölyöknek marha sok tényleg, de felnőttnek azért illik kibírnia, főleg ha nem heti öt napról van szó.
2012. szept. 10. 12:41
 17/31 anonim ***** válasza:
0%
Válassz valamelyik menhelyről közepes méretű kutyát és tanítsd be, mit tehet és mit nem. Rotinak túl szűk a lakás, kertes házba való.
2012. szept. 10. 12:44
 18/31 A kérdező kommentje:
Rotit veszek minden képp ha veszek mert már volt csak nem lakásban de sajnos azt megmérgezték. Heti 3-szór 12 órázok és azon kivül 9 ótát melózom. Ha munka elött elviszem biciglizni fél órát és munka után egész nap velem van és megyünk mindenfele akkor remélem nem lessz gond. Köszönöm a válaszokat. Szeretettel várom a többit is.
2012. szept. 10. 13:11
 19/31 anonim ***** válasza:
Ha veszel akkor ne kölyök kutyát,mert ő nem bírna ki 12 órát egyedül se 9-et. Felnőtt kutya már inkább. Ha rendesen le van mozgatva,tanítva és van lehetősége más kutyákkal is játszani/találkozni. Munka előtt leviszed az úgy jó. Munka után meg egy hosszabb 2 órás séta,szellemi fárasztás meg van akkor jó. Meg gondolom neked is van szabad napod ilyenkor elmentek kirándulni,túrázni nem lesz gond szerintem.
2012. szept. 10. 13:32
 20/31 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

A 9 és 12 óra csak a munkaidő, ugye? Tehát még legalább 1-1,5 óra időtartam az utazás. A 10 óra még elmenne...de azért 13 óra már sok, főleg hetente háromszor.

Nagy ritkán kibírja a kutya, de rendszeresen nem tesz jót neki, károsíthatja a veséit is pl.

Munka mellett, hulla fáradtan, esőben-hóban-fagyban-kánikulában tudod biztosítani neki a napi legalább 2,5-3 óra sétát, mozgatást?

Az lehetne alternatíva, hogy a 12 órás napokon egy ismerős, szomszéd, fizetett akárki levinné napközben egy 20 perces eü-i sétára

2012. szept. 10. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!