Hogyan szoktassam alomra?
21/43 A kérdező kommentje:
vagyis Utolsó elötti! Utolsó légyszives ne próbálj meg lebeszélni!
A kutyád nem szobatiszta, ugyanis nem tanítottad meg rá! Napi két séta elég egy kertes házban, egy panelban sokszor még a három is kevés, de ez van, egy kutya - panelban - ezzel jár. Nem is tudom felfogni, hogy lehet valaki annyira lusta, hogy inkább szagolja a sz@rt és pisit a lakásban, csak tanítani ne kelljen semmit szegény kutyának. Eszméletlen.
2012. szept. 3. 21:04
23/43 A kérdező kommentje:
Utolsó! ha ismernél akkor nem mondanád ezt! nem minden napra lenne az alom! egy héten egy nap! Csak amikor reggel 7től este 5ig egyedül van!! tartsad te a pisidet magadban addig!! amúgy a napi minimum 5 séta megvan! Kutyaiskolázott,alapengedelmességi vizsgája megvan! és SZOBATISZTA! sőt még egy csomó trükköt tud és ahová tudom magammal viszem! na leítam! fáj neked ha a kutyámnak heti egyszer alomba kell pisilnie??
24/43 A kérdező kommentje:
és az a vicces hogy 14 válaszból 13 offolt! de annak az egynek köszönöm!
Úgy látom eldöntötted, hogy a kutya a lakásban fogja elvégezni a dolgát, és a válaszom csak azon részét olvastad el, amit válaszul akartál látni.
Nem akarlak győzködni tovább, hogy ez miért nem jó annak a lénynek,akit állítólag szeretsz. Remélem idővel majd te is belátod, hogy nem egészséges dolog egyikőtöknek sem.
2012. szept. 3. 21:13
Ellentmondasz magadnak. Az előbb még csudajó gazdi voltál, hogy napi KÉTSZER kiviszed a kertből, most meg máris napi ötször sétáltok?
Nem, nem fáj, te viszont lassan felfoghatnád, hogy két dolog történhet: a) a kutya össze-vissza hugyozik a lakásban vagy b) minden lustaságod ellenére magától szobatiszta lesz, mert ő - veled ellentétben - felfogja, hogy normális kutya nem piszkít oda, ahol eszik, alszik, él. Nem csak én, párszor a kutyám is tartja ennyi ideig a vizeletét, előtte lefárasztom, így amíg haza nem érek, alszik, maximum inni kel fel néha (nem a hasamra ütök, az első pár napban kameráztam az itthoni egyedüllétet).
2012. szept. 3. 21:15
Most olvasom csak a választ, hogy heti 1 napot kell a lakásban wcz-nie. Ezzel csak még jobban össze fogod zavarni. Mégis , hogy fogod tudni elmagyarázni neki, hogy csak pl.kedden pisilhat a lakásban, a többi nap nem?
Ha csak heti 1 napról van szó, hidd el így tényleg nem lesz semmi baja, ha nem szoktatod alomra.
2012. szept. 3. 21:18
28/43 A kérdező kommentje:
a kertesházban van napi kettő séta! a panelban 5-6! és igen! van annyi esze a kutyámnak hogy csak akkor piszkítson oda amikor nem vagyunk otthon! a télen volt egy nagyon nagy műtéte,és amikor nem voltunk otthon jéééé belepisilt az alomba! mert sokkal gyengébb volt mindene meg beteg volt,még a hasa is ment. Amikor otthon voltunk szólt ha ki akart menni és azóta sem pisil össze vissza! nem agyilag degenerált a kutyám!
Senki sem állította a kutyádról az ellenkezőjét. ;)
Jó kutyaszar, -pisa rejtegetést a lakásban. :)
2012. szept. 3. 21:28
A kutyádról még csak nem is gondoltam, hogy gond lenne a felfogóképességével. Ezt a heti egy napos baromságot viszont nem fogja betartani, ahogy azt sem tudnád megtanítani neki, hogy keddenként menjen le az állateledeleshez, ugyanis neki nincsenek különálló napok (hétfő-kedd-szerda), vagy be lehet sz@rni a lakásba, vagy nem. Olyan nincs, hogy egyszer igen, egyszer nem. Vagyis van, de ha azon a szinten lennél, hogy ki-be "kapcsolgasd" a szabályokat, már szobatiszta lenne a kutya (nyolc-tíz órában is), pláne nem akarnád alomra szoktatni. Mindabból, amit eddig leírtál, inkább tippelnék macskára, mint kutyára, utóbbinak ugyanis irányításra, napirendre, szabályokra van szüksége, korántsem tesz jót, nem "vidítja fel Fifikét", ha ő dönti el, mikor merre hány méter.
2012. szept. 3. 21:30
Kapcsolódó kérdések: