Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam alomra?

Hogyan szoktassam alomra?

Figyelt kérdés
Most költözök apukámtól(kertesből) anyukámhoz(panelba). Van egy 2 éves kistestű keverék ivartalanított szuka kutyám. anyunál is sokat vagyunk,így hozzá van szokva a panelhoz. De most hogy Suli van,így többet kellene egyedül lennie,amihez persze hozzá van szokva. Azt nem akarom hogy mondjuk 7kor elmegy itthonról mindenki kb.és ha 3kor hazaér valaki akkor az már nagyon sok idő. és mivel ivartalanított nagyobb az esélye az inkontenciának,főleg ha sokat tartja vissza a pisit. az lenne a kérdésem hogy hogyan kezdjem szoktatni az alomba? vettünk helyhez szoktató sprayt,igaz nem tudom hogy használ e de mind1. Mikor és hogyan szoktassam rá? előre is köszi a válaszokat,és bocsi hogy ilyen össze-vissza a szöveg de siettem.

2012. szept. 3. 16:57
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
istenem...most mondom hogy eddig akkor pisilt amikor akart! éjjel is kiment igen!
2012. szept. 3. 18:16
 12/43 sippara ***** válasza:
86%
Akkor, ha már rászoktatták erre az önkényes "aztcsinálokamiténakarokakkoramikorénakarom" életmódra, akkor bizony most ideje lejárni a kutyával sétálni, annyiszor, ahányszor kell neki. Igen, eleinte éjszaka is. Igen, gyereknek nézed, de elmagyarázom a te szemszögedből: mit szólnál hozzá, ha mostantól a nappaliban egy szőnyegre/dobozba kéne pisilned? Nem vagy hozzászokva, hogy KIMÉSZ a wc-re (a kutya esetében ugyebár a szabadba)? Dehogynem. Nem tűnne furcsának, idegesítőnek hogy amit eddig egy adott helyen (wc-ben/odakint) kellett tenned, azt mostantól a nappali kellős közepén/lakásban kell? Dehogynem. Nem zavarna össze ez az egész? Dehogynem.
2012. szept. 3. 18:51
 13/43 sippara ***** válasza:
*rászoktattátok
2012. szept. 3. 18:51
 14/43 A kérdező kommentje:
"aztcsinálokamiténakarokakkoramikorénakarom" ezzel azt akarod mondani hogy ...tudod mit??? nem vitatkozok! én tudom hogy mi a jó a kutyámnak! te meg e vagy ejtve! nem is kell itt veszekedni... a kutyámnak a legjobbat akarom...nemnormális!!! össze vissza mondod a magadét! és még hogy nem lehet offolni?? 9 választ kaptam és egyik sem a kérdésemre szólt!! ennyit a gyk-ról. meg arról hogy nem szólunk bele a másik dolgába! eddig a kutyám szinte kertben élt,csak éjjel aludt bent,és én a körülményeknek a legmegfelelőbben akarom neki!
2012. szept. 3. 18:58
 15/43 sippara ***** válasza:
85%
Az, hogy lusta vagy szobatisztaságra nevelni, nem "körülmény". Körülmény, hogy lakásba kerül nagyrészt kertből (ezt az elején is felfogtuk ám), a helyzet megoldása pedig a szobatisztaságra nevelés. Ha nem tetszik a válasz, nem kell kérdezni.
2012. szept. 3. 19:02
 16/43 anonim ***** válasza:

Megsúgok neked valamit. Egy kutya természeténél fogva szobatiszta.

Van anyumnak egy keveréke. Világ életében udvari kutya volt, néha bejöhetett a házba, de nem ez volt a jellemző.

Na, egyszer ennek a kutyának műtétre volt szüksége, s mivel egy nagyon jó ismerősömhöz vittük, ide a fővárosba kénytelenek voltunk pár napig nálunk (panel 3. emelet) elszállásolni. A többi kutyánkkal együtt vittük le sétálni napjában háromszor-négyszer. Nem többször, nem csináltunk neki külön rituálét. És érdekes módon semmi baja nem lett.

2012. szept. 3. 19:51
 17/43 A kérdező kommentje:
a kutyám szobatiszta! éjjel bent van,és télen is! akkor úgy mondom hogy kinti-benti kutya! nyáron is bentvan nappal amennyit akar,sőt kint is amennyit akar! amúgy ha lusta lennék akkor a kertes házban nem vinném naponta kétszer sétálni!!!!!
2012. szept. 3. 20:13
 18/43 Hovarju ***** válasza:

Az alomra könnyedén rászoktathatod, ha ott hagysz egy-két pisifoltot, vagy széklet darabot a pelenkán, vagy almon., és ha oda végzi a dolgát, hatalmas dicséretet kap.

Valószínűleg kb. annyi idő alatt megszokja, mintha arra tanítanád, hogy szobatiszta legyen.

Elhiszem, hogy a legjobbat szeretnéd a kutyádnak, épp ezért kérlek, ne szoktasd alomra.

Eddig azt tanulta meg, hogy kint a szabadban végezze a dolgát. Ne zavard össze azzal, hogy mindezt már a lakában is megteheti.

Hidd el, hogy ha reggel suli előtt megsétáltatod semmi baja sem lesz délutánig. Ha reggel jól lefárasztod, úgyis aludni fog, amíg hazaérsz.

Inkább az együtt töltött időben játszatok sokat, taníts neki trükköket. És hétvégenként vidd el kirándulni. Hidd el élvezni fogja és nem lesz baja.

Nekem is ivartalanított szukám van, 3 éves. Amíg dolgozom, egyedül van itthon. Ha hazajövünk nagy séta következik kb1-1,5 óra, majd este 10 felé újabb 1,5 óra séta van, amikor kutyák között játszhat.

Hétvégenként kutyasuli, úszás.

Szóval szerintem nem lesz semmi baja,én nem ajánlom az almot, de persze a döntés a tiéd, azt csinálsz a saját kutyáddal, amit akarsz.

Kívánom, hogy találd meg a mindkettőtöknek jó megoldást!

2012. szept. 3. 20:53
 19/43 anonim ***** válasza:

Akkor nem értem mi a probléma. Ráerőltetnél egy olyan dolgot ami a természete ellen van?

A kutyád nem hülye, hiába raksz le neki akármilyen hókuszpókusz csodapelenkát, almot, valószínűleg nem fog belepiszkítani.

Ivartalanított szuka kutyák ezrei várnak napközben 8-9 órát (többek között a miénk is) a sétára és egyiknek sincs semmi baja, hiszen ehhez szoktak. Majd a tiéd is megszokja és nem lesz semmi probléma.

2012. szept. 3. 20:56
 20/43 A kérdező kommentje:
Utolsó!!! életmentő vagy,köszönöm! Semmi más megoldás nincsen... mondom hogy átrágtuk minden felől a témát...
2012. szept. 3. 20:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!