Hogyan szoktassam alomra?
Megsúgok neked valamit. Egy kutya természeténél fogva szobatiszta.
Van anyumnak egy keveréke. Világ életében udvari kutya volt, néha bejöhetett a házba, de nem ez volt a jellemző.
Na, egyszer ennek a kutyának műtétre volt szüksége, s mivel egy nagyon jó ismerősömhöz vittük, ide a fővárosba kénytelenek voltunk pár napig nálunk (panel 3. emelet) elszállásolni. A többi kutyánkkal együtt vittük le sétálni napjában háromszor-négyszer. Nem többször, nem csináltunk neki külön rituálét. És érdekes módon semmi baja nem lett.
Az alomra könnyedén rászoktathatod, ha ott hagysz egy-két pisifoltot, vagy széklet darabot a pelenkán, vagy almon., és ha oda végzi a dolgát, hatalmas dicséretet kap.
Valószínűleg kb. annyi idő alatt megszokja, mintha arra tanítanád, hogy szobatiszta legyen.
Elhiszem, hogy a legjobbat szeretnéd a kutyádnak, épp ezért kérlek, ne szoktasd alomra.
Eddig azt tanulta meg, hogy kint a szabadban végezze a dolgát. Ne zavard össze azzal, hogy mindezt már a lakában is megteheti.
Hidd el, hogy ha reggel suli előtt megsétáltatod semmi baja sem lesz délutánig. Ha reggel jól lefárasztod, úgyis aludni fog, amíg hazaérsz.
Inkább az együtt töltött időben játszatok sokat, taníts neki trükköket. És hétvégenként vidd el kirándulni. Hidd el élvezni fogja és nem lesz baja.
Nekem is ivartalanított szukám van, 3 éves. Amíg dolgozom, egyedül van itthon. Ha hazajövünk nagy séta következik kb1-1,5 óra, majd este 10 felé újabb 1,5 óra séta van, amikor kutyák között játszhat.
Hétvégenként kutyasuli, úszás.
Szóval szerintem nem lesz semmi baja,én nem ajánlom az almot, de persze a döntés a tiéd, azt csinálsz a saját kutyáddal, amit akarsz.
Kívánom, hogy találd meg a mindkettőtöknek jó megoldást!
Akkor nem értem mi a probléma. Ráerőltetnél egy olyan dolgot ami a természete ellen van?
A kutyád nem hülye, hiába raksz le neki akármilyen hókuszpókusz csodapelenkát, almot, valószínűleg nem fog belepiszkítani.
Ivartalanított szuka kutyák ezrei várnak napközben 8-9 órát (többek között a miénk is) a sétára és egyiknek sincs semmi baja, hiszen ehhez szoktak. Majd a tiéd is megszokja és nem lesz semmi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!