Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan kell alomra szoktatni...

Hogyan kell alomra szoktatni a kiscicát? Miért eszik meg az almot, amikor még száraz/nedves tápot sem akarnak enni? Tudtok tippeket adni, hogyan szoktassam őket alomra, és hogyan szoktassam le őket az alom evéséről?

Figyelt kérdés
A nagy cicámnak szilikonos almot veszünk mindig. A két 6 hetes kiscicám viszont inkább megeszi a szilikonos almot, és nem végzi a dolgát bele. Nem akarom, hogy kiszáradjanak, és bajuk essen ezért homok szerű almot hoztunk nekik. Sajnos ugyan ez a helyzet, ezt is inkább megeszik. :( Próbáltam már belerakni őket amikor láttam pisilniük kell, vagy beleraktam a székletüket, hátha utána felismerve az alomba mennek, de semmi. Nem tudom mit tegyek. Ettől a homok szerű alomtól is lehet bajuk? Egyébként még mindig szopiznak, mást enni nem is akarnak, de bezzeg az almot megeszik. Tudtok nekem tanácsot adni? Hogyan szoktassam rá őket az alomra?
2012. máj. 26. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Majd az anyjuk megtanítja,de féregtelenítened kell őket,mert bélgörcseik vannak ami a parazitákra is útalhat,azért eszik az almot.
2012. máj. 26. 19:16
 2/5 anonim ***** válasza:
a kiscicák viselkedése nem változott meg ?
2012. máj. 26. 19:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Semmi változás nincs a viselkedésükben. Aranyos, nagyon játékos kiscicák! :) Kis zsiványok! Valójában elírtam, csak Kedden lesznek 6 hetesek, a doktor bácsi jövőhét kedden vár féregtelenítésre minket.

Viszont 5 prece észrevette valami nagyon jót. Bár csak az egyik kiscica, de neki látott a nedves tápnak. :) Csak úgy habzsolja. Ő.Ő

Nagyon meglepett, de nagyon örülök neki!! :))))

Az anyukájuk simán nézi amint végig pisilik az egész folyosót. Általában mikor kellene elkezdeniük alomra járni? Én segíthetek még valahogy?

2012. máj. 26. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:

A mi kiscicáink másfél hónapos korukig be voltak zárva a garázsba éjjel-nappal, (néha kivittük őket dobozzal együtt) az alom mindig ott volt nekik a dobozuk mellett a garázsba és ők valahogy oda végezték a dolgukat automatikusan :D

Tedd a dobozuk mellé az almot hátha úgy jobban rászoknak. Egyébként automotikusan rá kéne, hogy szokjanak ,mert a macskák elássák a székletüket

2012. máj. 26. 19:36
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Úgy látszik, szerencsét hozott, hogy ide leírtam a "problémát" (már, ha annak lehet mondani). *Lekopogom*

A kiscicák kis, és nagy dolog előtt hangosan elkezdenek nyávogni, amire a mamájuk hasonlóképpen válaszol.

Próbálkoztam már kicsik alomra helyezésével amikor úgy láttam pisilni kell, de egyszer sem sikerült, alom evés lett a vége.

Viszont most már biztos, hogy jelzik ha WC-re kellene menniük.

Amint meghallottam, hogy a kiscica újra kiadja azt a hangot, kisiettem hozzá, de lassú voltam így pisi megtörtént, későn raktam rá az alomra.

Viszont kb. 5 percre rá ismét hallottam ahogy az anya cicával hangosan "beszélgetnek". Odamentem, és éppen akkor állt be "kakilós" pózba. :) Óvatosan felemeltem, és beleraktam az alomba. Hihetetlen módon a kiscica nem hagyta abba, és az alomba végezte el a dolgát. Örömömben felébresztettem az egész családot. XDD

Nagyon ügyes volt, büszke vagyok rá, remélem a másik kiscicánkkal is ilyen "simán" fog menni. :)

Köszönöm szépen még 1x a segítséget! :)

2012. máj. 27. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!