A csirkefarháton viszonylag elegendő hús van ami elég a kutyának? Ill. az állateledeleskben kapható nyesedékek jók?
főzni fogok a kutyáknak,de a színhúst nem engedhetem meg magamnak és a csirkefarhátat elég jó áron tudok venni..
illetve azok is jók amik az állateledelesbe kapható nyesedékek stb-k?? mert anyum szerint ki tudja milyen rég állnak a fagyasztóba, de hát csak nem adnának romlotatt nem??
a menü: rizs,csirkefarhát,répa lenne, illetve nyesedékek
a nyesedékbe mik tartoznak???
bocsi a sok kérdésért..
Utolsó! Hány kutyád van és milyen fajták, hogy ennyi hús kéne? :D
Kérdező!
Amúgy önmagában a farhát, nyak kevés, emellé viszont a nyesedék tökéletes és zöldség/gyümölcs - és máris kész a BARF, csak nem kell megfőznöd :) Viszont bizonyos ideig fagyasztani kell! Na meg persze némi utánajárás kell még azért, mielőtt belevágna az ember, egy-két kiegészítő még nem árt :)
Én már farhátra megtaláltam az olcsó húsforrást (nagy szép, olyan finom illata van, hogy én is megkívántam még nyersen is :D), nyesedékkel küzdök éppen :S
akkor inkább nyesedéket nem veszek , a farhátat nyersen félek oda adni nekik..
meg hát ha megfőzőm ugye a levét hozzá öntöm a rizshez,répához,farháthoz és úgy jó..
Hoppá, a válaszom persze a 6. válaszolónak szólt :)
És a disznó, vad kivételével minden mehet nyersen a kutyának, megfelelő ideig történő fagyasztás után :)
A májat kell úgy tudom egy ideig tejbe áztatni, hogy a toxinok kimenjenek belőle és utána adni a kutyának...
A kutyak az emberi fogyasztasra mar nem alkalmas hust minden tovabbi nélkul meg tudjak emészteni. Félreértések elkerulése végett, nem rohadt husrol beszélek, hanbem nyhén szagos, vagy oxidalodott feluletu, eladasra mar alkalmatlan husokat a kutya sokkal lelkesebben eszik, mint friss hust. A gyomorsava is sokkal erosebb az emberénél, azaz sok olyan dolgot megemészt mait mi mar rég nem.
A BARF kajaltats egyik lényege a R=raw azaz nyersen adni a kajat, fozésnél rengeteg fontos vitamin elbomlik.
A tésztat viszont fozd agyon, mert sokkal nehezebben emésztik, és ha lehet ne fehér lisztbol készult tésztakat adj neki, voltaképpen még embernek sem az a legjobb.
Egy evokanal olajat lottyents a taljara naponta.
Akkor ha nyersen adom oda nekik a farhátat nem lesz bajuk???
akkor főznék hozzá rizst meg répát is :)
mondjuk nem tudom,hogy megennék e nyersen, az egyik kutyánk már 10 éves a másik csak 1..
nem minden napi etetésre gondoltam,csak hogy egy hónapba 1-2 hétig főznék nekik a maradék időben meg tápot kapnának ,a minőségi táp nem olcsó,és talán így olcsóbbra jönnék ki..
Acanával etettek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!