Olyan gombásodásnál ami kutyáról emberre oda-vissza terjed egyértelműen elegendő a humán gombásodás elleni készítmény? (Nizoral, Canesten? )
Nekem volt előbb - edzőteremben összeszedett lábgombám. A kutya nagyon le van gyengülve, egyfolytában orvoshoz járunk, és a legutóbbi antibiotikum kúra után vettem észre, hogy a nyakán kis pöttyök jelennek meg. Aztán ugyanolyan kis pöttyök jelentek meg a jobb kezemen, amivel simogatom, meg a pasim kezén is, aki meg engem simogat :)
Ha mindannyiunkat kezelem canestennel, és a kutyát fürdetem Nizorallal attól elmúlhat? Már a gatyámat is ráköltöttem a dokira, ha legközelebb mennem kell hozzá rákérdezek, de én se rohanok a bőrgyógyászhoz egy kis gombásodás miatt.
Ezt az állatorvossal kéne megbeszélni, mert a humán gyógyszerek összetétele valamennyire különbözik az állatok gyógyszereitől, még akkor is, ha a a hatóanyag ugyanaz (pl. felszívódás módja, ideje). Nem biztos, hogy a Canesten megfelel a kutyának is.
És az is lehet, hogy van egy nagy adag kórokozó rajtatok, a kutyán az egyik, rajtad meg egy másik faj produkálja az ugyanolyan tüneteket.
A bőrgyógyászat nem egyszerű téma, sokszor ugyanolyan tünetek mögött más és más okok állnak.
A kutyánál bőrkaparék vizsgálattal könnyen kideríthető, milyen kórokozóról van szó, ez kb. 5000 Ft-ba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!