Border collie gazdik! Hogyan tudtok elegendő mozgást, szellemi és fizikai elfoglaltságot biztosítani kutyátoknak?
Nekem is elég érdekesen alakul a helyzet. Én elmentem egy tenyésztőket, aki bordereket és masztiffokat tenyésztett, masztiffot szerettem volna venni, de beleszerettem a border collie-ba. Pont akkor volt ott is egy alom, így el is hoztam egyet egy hét múlva 8 hetesen :)
Azóta velem éldegél. Igen, szerencse hogy 6 órában dolgozom, és a barátom éjszakás, így én elindulok reggel 7-kor, a barátom hazaér 9-re, és akkor leviszi egy jó két órára a Duna-partra futni, szaladni, sokszor pl leviszi a barátja farmjára, ahol a juhokat tudja terelgetni, imádja a kutya :) Ők hazaérnek kb 1 óra felé, a barátom alszik egész 6 óráig, míg haza nem érek, és akkor együtt fél 7 óra körül elvisszük a közeli mezőre a kutyákkal játszani, ahol jókat játszanak! Kb fél 9-kor elindulunk haza, a barátom 10-re jár dolgozni, addig letusol, eszik, és egy fél órát még otthon is játszunk a kutyussal.
Elég nehezen oldjuk meg, de nálunk ez szerencse kérdése - hétvégente pedig folyamatos pörgés van. Terelés, agility, játék, séta, minden róla szól. :)
Köszönöm szépen!
Kedves második válaszoló,akkor a ti bordereteknek jó dolga van:)Az biztos,hogy így,hogy terelőösztöneit is kiélheti és mozoghat is rengeteget,sokkal boldogabb is az élete.Bár látom,ti is rengeteget foglalkoztok vele:)
Szerintem a lényeg a kreativitás :) Egy szimpla sétát, ha épp másra nincs időd, is fel tudsz dobni azzal, hogy feladatokat hajtasz vele végre különböző tereptárgyakon, engedelmes feladatokat kérsz tőle stb. És akkor máris tudod ötvözni a fizikai és szellemi elfoglaltságot.
De tény, hogy szerintem fontos lenne valami rendszeres és állandó elfoglaltságot választani, amikkel kiegészíted a sétákat és az otthoni foglalkozást(pl.klikkerezést). Legyen ez obedience, agility, terelés, frizbi.. Legalábbis én szimpla házi kedvencnek nem választanám ezt a fajtát, de ahogy olvasom, te is is tervezel agilityzni.
Plusz, ha tartasz ettől, akkor válassz picit nyugisabb kölyköt az alomból. Továbbá az almok között is nagy a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!