Border Collie, mi a véleményetek?
Minden igaz azokra a borderekre - 1 kivètellel -, akiket én ismerek :)
Nagyon okos kutyàk és nagyon nagy a mozgàsigènyük. Napi 2-3 òra intenzív mozgás kell nekik + agyilag is le kell fàrasztani őket. Agilityben is kivàlóak :)
Eggyetértek az első válaszolóval !
A border collie egészséges fajta, szőrzete nem igényel sok ápolást. Nem ugatós, lakásban és kertben tartva egyaránt kellemes társ, de hatalmas mozgásigényét mindenképp ki kell elégítenünk. Nincs az a futball meccs, amibe ne avatkozna bele, ha játszanak a gyerekek. És nincs az a macska sem, aki egy szó, akarom mondani egy kergetőzés nélkül megúszná a kerten való átgyaloglást. A border nagyon gyorsan tanul. Kimagasló intelligenciája miatt sok foglalkozást igényel, ezért csak olyan gazdának javasolható, aki nem sajnálja az időt és fáradságot a kutyájára, aki ezt bőségesen meghálálja.
Borzasztóan élénk ha nincs agyban lefárasztva ugatós és szökős is tud lenni. Hogy őszinte legyek nekem nagyon nagyon "sok" az a kutya. Sok borderes ismerősöm van...én bediliznék tőle. :D
Figyelj, hogy a szülők TNS re genetikailag szűrve legyenek mert az halálos betegség és elég gyakori..
Kedves Utolsó!
Vannak logikai játékaitok?
A mi kiképzőnknek border collie-jai vannak és a logikai játékokkal 20 perc alatt lefárasztja őket :)
Kongunk van es az valamennyire lerövidíti azt az egy órát. meg én inkább tíz percig fárasztom, kis pihi aztan megint fárasztom es igy tovább, bár tisztában vagyok vele, hogy nem a legjobb módszer. :/
Milyen logikai játékai vannak? ez érdekelne! :)
A nevét nemtom pontosan, de az a lényeg, hogy van egy köralakú falap, ebben vannak lyukacskák, ezek alkalmasak arra, hogy jutifalatokat rejts el bennük és szintén fából vannak ilyen hengerek, amiknek az alja nyitott, a teteje fedett. Tehát bele lehet illeszteni a lyukakra. A kutyusnak az a feladata, hogy megtalálja, melyik alatt van elrejtve a jutifalat..
Van neki olyan verzióval is, hogy a lyukak fölött tologatni kell a korongokat, hogy hozzáférjen a lyukban levő jutifalatokhoz..
Hű már késő van, agyilag zokni vagyok, remélem azért érthető volt valamennyire, amit írtam :D
Ha érdekel, megkérdezem tőle, hogy hívják ezeket a játékokat :)
tessék: [link]
ilyeneket csinálhatsz is ha ügyes vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!