Lehet-e egy yorkinak fogkrémmel megmosni a fogait?
Nem kell neki megmosni , a kölykök annyit rágnak,hogy nekik tisztul gondoskodj rágócsontról különbözö méretben kaphatóak,majd 2-3 éves kora körül kezdhet egy picit fogkövesedni nah olyankor érdemes megmosni a fogukat,addig szerintem felesleges!!
Vagy már most fogköves a foga??
Igen meglehet fogkrémmel csak ne nyeljen le sokat!!
jaj ne..
én 6 évesen nagy poénnak gondoltam hogy megmosom a kutyám meg a macskám fogát. Szegényeknek habzott a szájuk utána,nagyon megijedtem emlékszem,kutya hányt is..
Van rossmannba pl meg fressnapfbe is kutyafogkrém,de hülyeség. Vegyél kisebb fajta csontot neki az elrágcsálja.
Hát van egy rossz hírem: a yorkik azok akik igazán hajlamosak a fogkővesedésre.
Nem fogod tudni teljes kiküszöbölni, mert előbb utóbb megjelenik, de el tudod odázni a dolgot azzal, hogy sok műcsontot, fadarabot adsz/hagysz neki rágni. Illetve lehetőség szerint csak száraztáppal eteted a konzervet - más miatt is - elfelejted.
A fogmosás is előtérbe jöhet, de ezzel várj még, mert egy 5 hónapos kutya még nincs túl a tejfogak cserélődésén. Olyan 1 éves kora körül már lehet hozzászokatni. Először csak kis darab, újadra csavart, nedves gézdarabbal próbálkozz finoman dörzsölgetni olyan 10-20 mp-ig aztán már bővítheted az időt. Lényeg, hogy hozzászokjon.
Az emberi fogkrémet felejtsd el!
Üdv.
Köszi, a sok segítséget még nyugottan adjatok tanácsokat!Megfogadom őket!
üdv, köszönettel
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!