Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet-e egy yorkinak fogkrémme...

Lehet-e egy yorkinak fogkrémmel megmosni a fogait?

Figyelt kérdés
Már ha vannak fogai!5 és fél hónapos.Pepe a neve <3 :)
2012. aug. 30. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem kell neki megmosni , a kölykök annyit rágnak,hogy nekik tisztul gondoskodj rágócsontról különbözö méretben kaphatóak,majd 2-3 éves kora körül kezdhet egy picit fogkövesedni nah olyankor érdemes megmosni a fogukat,addig szerintem felesleges!!

Vagy már most fogköves a foga??

Igen meglehet fogkrémmel csak ne nyeljen le sokat!!

2012. aug. 30. 21:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem hinném. Adj neki csontot (nagy velőscsontot) és azt rágja. De miért akarod megmosni a fogát fogkrémmel?
2012. aug. 30. 21:31
 3/6 anonim ***** válasza:

jaj ne..

én 6 évesen nagy poénnak gondoltam hogy megmosom a kutyám meg a macskám fogát. Szegényeknek habzott a szájuk utána,nagyon megijedtem emlékszem,kutya hányt is..

Van rossmannba pl meg fressnapfbe is kutyafogkrém,de hülyeség. Vegyél kisebb fajta csontot neki az elrágcsálja.

2012. aug. 30. 21:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Én pedigree denta stix-et adok a kutyának, szereti rágcsálni, 3méretben kapható, és nem drága! szerintem vegyél neki te is, hidd el, jobban fogja díjazni mint a fogmosást :)
2012. aug. 31. 10:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát van egy rossz hírem: a yorkik azok akik igazán hajlamosak a fogkővesedésre.

Nem fogod tudni teljes kiküszöbölni, mert előbb utóbb megjelenik, de el tudod odázni a dolgot azzal, hogy sok műcsontot, fadarabot adsz/hagysz neki rágni. Illetve lehetőség szerint csak száraztáppal eteted a konzervet - más miatt is - elfelejted.

A fogmosás is előtérbe jöhet, de ezzel várj még, mert egy 5 hónapos kutya még nincs túl a tejfogak cserélődésén. Olyan 1 éves kora körül már lehet hozzászokatni. Először csak kis darab, újadra csavart, nedves gézdarabbal próbálkozz finoman dörzsölgetni olyan 10-20 mp-ig aztán már bővítheted az időt. Lényeg, hogy hozzászokjon.

Az emberi fogkrémet felejtsd el!

Üdv.

2012. aug. 31. 12:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi, a sok segítséget még nyugottan adjatok tanácsokat!Megfogadom őket!

üdv, köszönettel

:)

2012. aug. 31. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!