Mit csináljak ha 15 hónapos fiam nem engedi megmosni a fogát fogkrémmel, a hátsó rágófogakat meg egyáltalán nem?
Már öt hónaposan kibújt az első foga, akkor még hagyta hogy áttöröljem neki, aztán amikor több foga is lett, váltottunk fogkefére, de még mindig fokrém nélkül dörzsöltem át neki. Most viszont már 15 foga van és lassan illene fogkrémmel fogat mosni, de mióta próbálkozom, már amikor meglátja a fogkefét, kapásból elkezd prüszkölni, köpdösni, rázza a fejét és nem enged a szája közelébe. A hátsó rágófogait pl. még tiszta fogkefével sem tudom megmosni, mert nem enged a közelükbe.
Más is van így, vagy csak az én fiam ilyen? Mit tanácsoltok, mit csináljak? Nem szeretném ha idő előtt elromolnának a fogai...
Együtt nem szoktunk fogat mosni, de majd holnap megpróbálom. :)
Sima Gabi fogkrémet vettem neki. Olyant, amilyet még mi is használtunk régen, gyerekkorunkban! :)
Egyébként alapjában véve se nagyon tűri az új dolgokat és nehezen fogadja el az új ízeket.
nálunk egy darabig ujjra húzható szilikonkefe volt, még az elején (én olyan 11 hós kora óta mosom, mert akkor lett anniy fog, hogy kellett). tiltakozott a rendes ellen, ezt viszont hagyta. aztén kb. két hónap múlva próbáltam, hogy hagyja e a rendeset, és hagyta. aztán elkezdett dacoskodni olyan 2 hónapja (most 16 hós), és nem engedte, hisztizett. volt egy kis perces jelenet emiatt. amikor kitombolta magát, akkor odajött, és szépen hagyta , hogy megmossam. azóta néha rájön a bolondéria, de mindig megemlítem, hogy jönnek a fognyűvő manók, és elviszik a fogaidat, és fájni fog, ezárt kell megmosni. ez eddig bevált.
szerintem a te 1 hósoddal mér meg lehet beszélni, hogy kell fogat mosni és punktum. ha hisztizik, ám tegye, majd jobb belátásra tér. persze erőszakkal, lefogással nem szabad.
Az a baj, ha egyszer össze szorítja a száját, nincs mit tenni, nem erőszakolhatom bele a fogkefét... :(
Az elektromos fogkefe szóba se jöhet, mert minden aminek fura, zizegő hangja van, megrémiszti... Mint pl. a fodrásznál a nullásgép... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!