Mit csináljak, ha b*zis a házőrző kutyánk? Dobermann
Egy nagyon jó kennelből választottuk házőrzőnek, de totál melléfogásnak tűnik. Mindenkivel barátságos, az idegenekkel is. Egész nap képes a kerítésnél a farkát csóválni, bárki jön a házba, azonnal játszani akar vele.
Van egy másik házőrző a háznál, egy idős németjuhász, aki ugyanezt a nevelést kapta és eszméletlenül intelligens házőrző lett belőle.
Viszont ezen a kutyán semmilyen domináns jellem nem látszik, sőt, pont az ellentettje. 7-8 hónapos koráig nevelő is járt hozzá rendszeresen, utána mi neveltük, és nagyon sokat foglalkoztunk vele, de nem lett agyonpátyolgatva, hanem követtük a szakértők tanácsait, amik rajta kívül minden házőrzőnél tökéletesen működtek.
Nagyon hiperaktív, sokat fut, okos, de hát házőrzőnek lett szánva és semmi eredmény. Képes egy macskának megalázkodni, de ha én birkózom vele, akkor is csak nyalogat és amint földre kerül megadja magát.
Soha nem bántotta senki, kan és nincs ivartalanítva. 90%-ban én voltam vele, de bárkinek engedelmeskedik első szóra, ez megint aggasztó.
Valaki volt már hasonló helyzetben? Mi a teendő? Kutyaiskolában menthető még a dolog?
Fantasztikus állományunk fajtajellegét írtad le!
Ez általános probléma, azért mert Champion szülőktől születik egy kutya attól még a karaktere abszolut nem felel meg annak a karakternek, ami ezt fajtát kellene, hogy jellemezze!
Minél több a kiállítási cím, annál kamubb a kutya. S valószínű, hogy a ringben való 5 perces szteroidos hetyegésen kívül másra NEM ALKALMAS!
De tessék csak "sztár" kennelből vásárolni!
Egyébként örülhet, hogy még él, s nem váltotta meg az első tavasz, a remek immunrendszerét, amit a csodás küllemszapoprításnak köszönhet!
Ilyen "alapanyaggal" lehet akármilyen iskola, csak "csinált bátor" kutya lehet belőle! Semmi több! Persze, azt sem egyszerű, hogy hová vidd! A parasztvakító retriver képzőbe, vagy a valami félvad eredményhajcsárhoz!
Magam is tenyésztek s vezetek iskolát is!
Nem nevesítek, csak 1-2 alapelv! Honnan nem vennék én: ahol nem mutatnak munkát, ahol nem ismerik a kutya egyedi tulajdonságait, ahol nem nézhetek meg több kutyát, ahol mindenért előleget kérnek, ahol nincs szerződés a tartásról, s ahol nem ajánlanak iskolát. S ahol Félnek a kutyák!
Ahova nem járnék suliba: Oda, ahol bármire azt mondják, hogy soha NEM!
A kiképzés egy gondolkodás mód, s minden kutyánál más s más módszer válhat be, bármilyen sablon OSTobaság, a humánus elveket követjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!