A doberman kutyánk miért ilyen jámbor? Mikorra éri el a kifejlett méretét?
Van egy 7 hónapos doberman szuka kutyánk. Egyszerűen mindenkit imád. Ezzel nincs is gondunk, mert persze ne akarjon szét szedni senkit, de a házat miért nem őrzi? Elvileg a doberman házőrző típus, nem? Vagy még túl fiatal hozzá?
Bár, ha nem lesz soha olyan típus akkor is imádni fogjuk, csak kíváncsi vagyok rá.:)
Mikorra éri el a kifejlett méretét?:)
Természetesen örülök, hogy nem akar senkit bántani.:) Csak gondoltam, hogy általában nem így viselkedik ez a fajta.
Bár mi mindig arra neveltük, hogy velünk szépen viselkedjen. Lehet, hogy esetleg másokkal is ezért teszi.
Egyébként nem messze van tőlünk egy doberman és az meg majd szét szed minket kerítésen kívül is.
És persze köszönöm a válaszod.:)
Túl fiatal. 1 éves kor körül alakul ki a védő-ösztön. A nagyobb testű kutyák meg később érnek mint a kisebbek ráadásul.
Persze az is lehet, hogy kifogtatok egy ritka példányt, aki ilyen emberimádó, és eltér a fajta jellemzőitől.
Igen, labdázik és rongyozik is.:) Egyszerűen imádja mind a kettőt.:)
Nem kennelből hoztuk csak az egyik közeli barátomnál voltak kicsik.:)
Mi is gondolkoztunk a kutyaiskolán, hogy az örző-védő oktatásra beírassuk.:) Engedelmességire azért nem gondoltunk, mert azt mi már megtanítottuk neki.
Így az írottak alapján lehet, hogy megvárjuk az 1 éves korát.:)
Abban biztos vagyok, hogy nagyon ember centrikus, mert amikor nincs bent a házba (kertes házban élünk) jön az ajzóhoz és könyörög, hogy engedjük be.:)
Igazából azon is gondolkoztam, hogy lehet ez abból adódik, hogy az előző gazdájánál ő volt a család kis kedvence.:)
Köszönöm szépen a válaszokat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!