Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nálunk miért ilyen nívótlan a...

Nálunk miért ilyen nívótlan a "kutyás kultúra"?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés sok mindenre vonatkozhatna. De én most arra gondolok, hogy itthon kb. sehová nem viheted magaddal a kutyádat. Sem egy bárba/kávézóba, sem egy bevásárlóközpontba (sokszor még állati áruházba sem), sok parkba sem viheted be, és még sorolhatnám. Azt megértem, ha egy elefántméretű/ápolatlan/ugatós kutyával lévő gazdit nem engednének be (illetve elküldenék), de amúgy nem látom be, miért ne vihetnénk be több helyre a kutyusunkat.
2012. aug. 12. 22:11
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
24%
kicsit kezdtek átesni a ló tulsó oldalára. az kutya nem ember, ilyen alapon nem is értem miért kéne összehasonlitani egyiket a másikkal. te utálod az üvöltő gyereket, és a kutyát imádod , te jó fej vagy. én szeretem a gyerekeket, a kutyákat is, és kutyám is van, de utálom ha egy áruházba vagy bárhol, még ha jólnevelt is egy kutya nekidörzsölődik a tiszta ruhámnak megszagol a nedves orrával ami foltot hagy, és eső után büdösek, akkor én bunkó vagyok???? Álljatok már le. A kutyának megvan a maga helye. étterembe ? itthon sem lihegnek bele a pofánkba amikor eszünk.
2012. aug. 13. 08:19
 32/39 Bozsikrisz ***** válasza:
75%

Én voltam már a kutyámmal (igaz kistestű) Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Horvátországban.

Szinte mindenhová bemehetek vele, és nem kell kézben vinni, vagy táskába gyömöszölni. Voltam vele több étteremben is, ami úgy néz ki, hogy a terem egy részében le lehet ülni.

Van kitéve víz, egy üres tálka (ha a gazdi akarna enni adni a kutyának) és fekhely.

Szombaton bkv-val mentem, és megállított a metrónál az ellenőr, hogy a kutyámat tegyem "dobozba"

Mondom micsoda??? Igen, az új szabály, hogy vagy tegyem dobozba (gondolom hordozóra gondolt) vagy tegyek rá szájkosarat... Egy 4 kilós kutyára!

Évek óta utazok vele, soha nem volt gond, most már ezt sem tehetem meg. Nice...

2012. aug. 13. 08:33
 33/39 A kérdező kommentje:
?:O És ha nagytestű kutyáról akkor szó, akkor mi van?
2012. aug. 13. 09:02
 34/39 Bozsikrisz ***** válasza:
Erre már rá sem akartam kérdezni...de gondolom ugyanúgy póráz, szájkosár.
2012. aug. 13. 09:09
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdésben szereplő 'elefántméretű' szót. Azért, mert valakinek nagytestű kutyája van, rá más szabályok vonatkozzanak?

Engem is zavar, ha nem engednek be a kutyáimmal pl. egy kávézó kerthelyiségébe. Inkább be sem megyek és keresek egy másikat. Szerencsére ritkán fordul elő. Általában olyankor megyünk ilyen helyekre be, ha látom, hogy kevesen vannak és nem zavarunk senkit.

Úgy gondolom, rengeteg dolog van, amiben fel kéne zárkózni a 'nyugati országokhoz', a kutyatartási kultúrával az élen.

2012. aug. 13. 09:19
 36/39 anonim ***** válasza:
08:19 olyan okos vagy, azt mondd már, hogy akkor külföldön mégis mi a francért tud működn9i ez???
2012. aug. 13. 10:50
 37/39 anonim ***** válasza:
95%
Az elefánt méretű részt én is kihagytam volna. Engem ugyanis zavar, hogy a kistestű "táskába gyömöszölős" kutyust beengedik sok helyre, pedig ránézésre megmondom, hogy rosszul nevelt és 20x több esély van arra, hogy bokán harapjon, mint az én mamlaszkám, aki elalszik a lábamnál ha leülünk valahova. Egyáltalán nem azt mondom hogy a kistestű kutyák mind ilyenek, de sajna egyre több példát látok rá, hogy pont őket nem nevelik meg, mert egyrészt a saját gazdája sem veszi kutya számba, mert olyan kicsi cuki, másrészt az erőviszonyok miatt egyszerűbb felrántani a flexivel ha gond van, mint időt, energiát fordítani arra, hogy megneveljék. Amúgy jó lenne, ha több helyre is vihetnénk a kutyáinkat, de ezzel a méretbeli szelektálással nem értek egyet.
2012. aug. 13. 11:05
 38/39 anonim ***** válasza:
21. válaszoló vagyok és nem azt mondtam, hogy rohangáljanak a gyerekek a kutyaszarban, mert egy gondos gazdi felszedi a kutyája után, és nálunk is a legtöbb helyen a játszóterek el vannak kerítve, de a cigizőknek ki kéne egy területet alkotni, hogy ott cigizzenek de pedig a gyerekeket károsítsák, és néhol ki lehetne tenni zacskót, hogy ha valaki aki kutyával megy valahova a parkba pl. akkor is fel tudja szedni, ha elfelejtett vinni...
2012. aug. 13. 14:13
 39/39 geobarbi ***** válasza:

Nálunk rendszeresen tesznek ki zacskót, és szemetest, amire rá van festve egy kiskutya. De mondanom sem kell, jönnek a gyűjtögető nyugdíjasok, és összeszedik az összes zacskót. Aztán ők vannak a legjobban felháborodva, ha gumiba lépnek. Na, de ez off. Azzal viszont egyetértek, hogy pont a kicsi öleb kutyák az agresszívabb fajta, és személy szerint megértem a szájkosarat/dobozt is a BKV-n, akkor is, ha egy kutya 2 kg, akkor is, ha 50 kg. Szerintem ez nem egy nehezen teljesíthető dolog.

Viszont éttermekben első lépésként a kinti teraszokra/kiülős helyekre lehet csinálni kutyás sarkot, ahol a gazdi meg a kutya nyugodtan ellehet. Rengeteg kérdés volt már itt, hogy hová kéne tenni a kutyát, amíg a család elmegy ide, oda, amoda. Ezzel meg lenne oldva.

2012. aug. 13. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!