Nálunk miért ilyen nívótlan a "kutyás kultúra"?
Én voltam már a kutyámmal (igaz kistestű) Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Horvátországban.
Szinte mindenhová bemehetek vele, és nem kell kézben vinni, vagy táskába gyömöszölni. Voltam vele több étteremben is, ami úgy néz ki, hogy a terem egy részében le lehet ülni.
Van kitéve víz, egy üres tálka (ha a gazdi akarna enni adni a kutyának) és fekhely.
Szombaton bkv-val mentem, és megállított a metrónál az ellenőr, hogy a kutyámat tegyem "dobozba"
Mondom micsoda??? Igen, az új szabály, hogy vagy tegyem dobozba (gondolom hordozóra gondolt) vagy tegyek rá szájkosarat... Egy 4 kilós kutyára!
Évek óta utazok vele, soha nem volt gond, most már ezt sem tehetem meg. Nice...
Nem értem a kérdésben szereplő 'elefántméretű' szót. Azért, mert valakinek nagytestű kutyája van, rá más szabályok vonatkozzanak?
Engem is zavar, ha nem engednek be a kutyáimmal pl. egy kávézó kerthelyiségébe. Inkább be sem megyek és keresek egy másikat. Szerencsére ritkán fordul elő. Általában olyankor megyünk ilyen helyekre be, ha látom, hogy kevesen vannak és nem zavarunk senkit.
Úgy gondolom, rengeteg dolog van, amiben fel kéne zárkózni a 'nyugati országokhoz', a kutyatartási kultúrával az élen.
Nálunk rendszeresen tesznek ki zacskót, és szemetest, amire rá van festve egy kiskutya. De mondanom sem kell, jönnek a gyűjtögető nyugdíjasok, és összeszedik az összes zacskót. Aztán ők vannak a legjobban felháborodva, ha gumiba lépnek. Na, de ez off. Azzal viszont egyetértek, hogy pont a kicsi öleb kutyák az agresszívabb fajta, és személy szerint megértem a szájkosarat/dobozt is a BKV-n, akkor is, ha egy kutya 2 kg, akkor is, ha 50 kg. Szerintem ez nem egy nehezen teljesíthető dolog.
Viszont éttermekben első lépésként a kinti teraszokra/kiülős helyekre lehet csinálni kutyás sarkot, ahol a gazdi meg a kutya nyugodtan ellehet. Rengeteg kérdés volt már itt, hogy hová kéne tenni a kutyát, amíg a család elmegy ide, oda, amoda. Ezzel meg lenne oldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!