Nálunk miért ilyen nívótlan a "kutyás kultúra"?
# 4, akkor ez eggyel nyugatabbra mégis miért tud működni?
Egyébként szerintem a kutyás kultúra Magyarországon elég magas szintű akár világviszonylatban is, már ha a kultúrált kutyásokat nézzük. Azokra gondolok, akiknek ápolt, jólnevelt, képzett kutyáik vannak, akik összeszedik a kutyaszart és akiknek igényük van arra, hogy megismerjék és kielégítsék a kutya, mint faj igényeit. Nem a másik végletre, a kultúrálatlan kutyásokra, akiknek elég ha ott az állat az udvaron a lánc végén, vagy azokra, akik soha le se veszik az acsarkodó kutyájukat a felxiről. Az ilyenkeben fel se merül, hogy ők bárhová is be akarnák vinni. Szerencsére láthatóan egyre többen vannak az első kategóriába sorolható kutyások, akik ha elérik a kritikus tömeget, akkor hatékonyan fel is tudnak majd lépni a saját érdekükben, vagy talán nem is kell fellépni, mert a piac alkalmazkodik. Ez már most is jól látható az ország nyugati felén, ahol egyszerűen nem teheti meg egy étterem, hogy ne engedje be a kutyát, mert akkor a kedves vendég elmegy két sarokkal odébb ahová beviheti a kutyáját is és ott költi a pénzét. Persze a Mecsekben két falu közt félúton, ahol 10 km-es körzetben nincs más étterem (na, vajon ráismer valaki?), ott könnyen mondják az éhes túrázónak, hogy a kutya kint marad.
Szerintetek eddig Magyarországon 10 kutyából hányat vittek el vizsgára?
És szerintetek 10-ből hány ember áldozna plusz x ezret a kötelező oltások mellett még erre is? Ne hasonlítsuk már össze nyugattal Magyarországot. Ez még kelet.
Van aki a fél a kutyától... És ha például a szomszédom fél a kutyáktól, vagy valaki aki elmegy mellettünk az utcán akkor mit csináljak, ne tarthassak kutyák egy tök idegen ember miatt? Ez most gonoszul hangzik de más fóbiája nem az én gondom amíg az én kutyám nem zavar senkit. Engem is sok dolog zavar, de nem tiltom ki őket a környezetemből mert nem is lehet.
És persze, hogy senki nem menne a vizsgára, mert nincsenek erre megtanítva, pont erről beszél a kérdező. De ha mindenhez így állnánk hozzá, akikor még a banánon verekednénk a fán. El kell kezdeni nevelni az embereket és majd utána jöhet a vizsga.
és meg sem kell csinálni, mert meg is lehet venni.:(
vannak kutyás helyek, kutyás programok. miért kéne bevinni bárhova is. és aki allergiás? vagy fél a kutyától? Én egyáltalán nem tartom jó ötletnek.
"Szerintetek eddig Magyarországon 10 kutyából hányat vittek el vizsgára?
És szerintetek 10-ből hány ember áldozna plusz x ezret a kötelező oltások mellett még erre is? Ne hasonlítsuk már össze nyugattal Magyarországot. Ez még kelet."
Én áldoznék rá ennyit. Akik meg nem, azok magukra vessenek, én majd vígan elleszek a kutyámmal a plázában egyedül. Ha két ember teszi le a vizsgát, akkor annyi teszi le. Nem lenne kötelező érvényű, egy lehetőség lenne.
"Pl. lenne egy alap vizsga, ami ahhoz kellene, hogy kutyafuttatóba(!!!) "
És mi lenne akkor a kölyökkutyákkal, akiknek még fontos, hogy együtt tudjanak játszani a többiekkel és szocializálódjanak?
"és meg sem kell csinálni, mert meg is lehet venni.:( "
Igen, jogsit meg nyelvvizsgát is lehet venni. Basszus, akkor én miért nem vettem meg ahelyett, hogy itt gürcölök?
"és aki allergiás?"
Attól, hogy egy kutya elhalad mellette, nem lesz semmi baja. Ahol olyan zsúfoltan lennének, hogy gondot okozna, oda nem muszáj beengedni.
"vagy fél a kutyától?"
Pech, de ezt az előbb kifejtettük már.
Ez nem pech. Az ilyen létesítmények EMBEREKNEK vannak, nem kutyáknak.
Tehát. Ha behozhatod a kutyádat viszont én félek tőle, akkor én vagyok előnyben, mert a kocsma/pláza/bár nekem lett építve, nem a kutyusnak. Tehát kiküldetnélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!