Igaz hogy ha nagy halakat tartasz otthon azok valahogy szimbiózisba kerülnek a konyhakerti növényekkel?
Ez így nagyon aranyos megfogalmazás :)
Az elv egyébként egyszerű. Amire te gondolsz, a 2 különböző rendszer egyesítése.
Az egyik, az ültetés nélküli növénytermesztés, mely során a gyökereket nem földbe, hanem égetett agyagba helyezik. Ezeket a növényeket öntözni kell. Itt jön a képbe a haltartás rendszere, a halak ürülékéből ammónia majd nitrát keletkezik, a növényeket pedig ezzel a vízzel öntözik, majd ugyan ez a víz kerül vissza a halakhoz. Tehát a rendszer egyszerű és félig-meddig zárt. A halak vizének szűrését a növények végzik, a növények tápozását pedig a halak.
Nem tóról, hanem inkább nevelőmedencékről. Ha jól láttam, pisztrángokat nevel benne.
Számomra nem új az ötlet, mert szerencsebambusszal én is szűröm a vizemet. Csak azt nem tudtam, hogy az átlag növényeknek hogyan oldható meg ez így. Amúgy szerintem zseniális ötlet, lehet, hogy tavasszal megpróbálom kicsiben.
A kavicsot amúgy bármelyik kertészetben megveheted, ezek égetett agyaggolyók szerintem.
Hogy hogy nem rohadnak ki, azt nem tudom. Lehet, hogy nem állnak vízben, hanem csak alul folyik át a víz, az agyag pedig valamennyit felszív belőle.
Szívesen megnézném élőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!