Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Igaz hogy ha nagy halakat...

Igaz hogy ha nagy halakat tartasz otthon azok valahogy szimbiózisba kerülnek a konyhakerti növényekkel?

Figyelt kérdés
Hogy kell ezt csinálni? Volt a TV-be...
2012. jan. 8. 17:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy kényes a pisztráng, de sokkal kisebb helyen nevelhető, mint a ponty (azt csak tóban gazdaságos, ilyen kicsi helyen nem), ráadásul értékes hal, nem csak a húsáért tenyészthető, hanem a visszatelepítési programok keretein belül is. A domolykót halgazdaságilag nem ismerem, de ilyen szempontból szerintem kisebb értékű hal, ráadásul szerintem az is elég kényes, főleg folyókban él. De lehet, hogy tévedek.

Tehát szerintem a pisztráng gazdaságos, jó ár/érték arányban tenyészthető.

2012. jan. 8. 20:20
 12/14 anonim válasza:
100%

Az aquapóniára gondolsz, és valóban zseniális dolog!

3 napja találtam rá én is, van némi rálátásom a dologra, mind a növénytermesztés, mind a halnevelés foglalkoztat.

Az utóbbi 2 napom 100%-ban azzal telt, hogy beszereztem az anyagokat, és összeállítottam a rendszert kicsiben, a lakás egyik sarkában.

180 liter a halaknak, kb. 4000 négyzetcentiméter termőterület, szivattyú, levegőztető, pár cső, ragasztó, és kavics. A tapasztalatok szerint egy halra 8 liter vízzel kell számolni, ez addig oké is amíg kb. 10-15 centisek, de a növekedésükkel túlzsúfolttá válna a tartály. Nekem elvileg 20 hal lenne a megengedett de nem lenne szívem 10-12 darabnál többet tartani. Egyébként valóban elélnek zsúfoltan is, eszméletlen mennyiségben nevelnek néhol ilyen rendszerekben, de azt már állatkínzásnak tartom.

Idegen nyelven viszonylag terjedelmes irodalma van. Ez talán a legkiválóbb fellelhető "recept": [link]

Youtubeon is számtalan videóban mutatják be a rendszer összeállításának különböző módjait.

A debreceni férfi -amennyire én megfigyeltem- durva sódert használ, kb. 2-4 cm szemcseátmérőjűt.

Számtalan fajta kő felhasználható, van aki olyan zúzottkőben termeszt amit a sínek mellé szórnak, és van aki nagyon apró szemű sóderban. Én a Bauhausban vettem apró kavicsot (5-9mm), 980ft/25kg áron. A haltartályt két habarcsláda alkotja, ezeket 10 cm átmérőjű csővel kötöttem össze. A növények két 60x40x18-as műanyag dobozban kapnak helyet.

Mindent összevetve nagyon jó dolog ez, alig várom az első vetést... :D

2012. jan. 8. 20:57
 13/14 akva apor ***** válasza:
szupi
2012. jan. 8. 21:15
 14/14 A kérdező kommentje:
12-es mekkora király vagy!
2012. jan. 9. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!