Hogyan alakul ki gyorsabban a lebonto bakterium kultura? A meleg es az oxigen adagolasa gyorsitja?
Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 11:29
1/6 Platypus válasza:
A meleg pont lassítja. A baciknak az ideális hőmérséklet 22 fok körül van, és enyhén lúgos vizet szeretnek. Az oxigén jót tesz nekik. A bejáratási idő alatt is etetni kell őket. 2 hétnél hamarabb semmiképpen sem alakul ki elég nagy nitritbontó bacitelep, mert még így is nagyon lassan osztódnak, átlagosan naponta egyszer. Az ammóniabontó bacik gyorsabbak.
2/6 Salx Narval válasza:
Az az igazság, hogy komolyabb bontóbaktérium kultúráról akkor beszélhetünk, ha legalább 8-10cm jó minőségű talajunk van és dúsan növényesítettünk. Ez hónapok alatt alakul ki.Addig csak a vízcserékkel, óvatos etetéssel és arányos telepítéssel védekezhetünk a mérgezések ellen.A szűrőben lévő bacikra kevésbé számíthatunk, hacsak komoly szűrőnk és szűrőanyagunk nincs.Egy csipet halkaját tehetsz a szűrőbe és a levegőztető is üzemelhet.Amíg nincsenek halak, hagyhatod szobahőmérsékleten.
3/6 anonim válasza:
Vegyél 1,2 marok jávai mohát, lehetőleg ne üzletből, pár tő vallisnériát és meglátod milyen hamar beáll. Én is sokáig szenvedtem, nem akart összejönni, de ez az összeállitás bevált.
4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom,remelem,hamarosan kialakul,mert a halacskaknak nem tul jo,hogy nitratos,ammonias vizben kell lenniuk,mar egy honapos az akvarium,csak telepites kozben kicsit el lett rontva...
2012. jan. 30. 22:56
5/6 Salx Narval válasza:
Végül is, ha nincs túltelepítve, óvatosan etetsz, csinálod a heti részleges vízcserét, takarítod a talajt, és azért van némi növényzet, akkor nem lehet baj.Mekkora az akváriumod, milyen halaid, növényeid és talajod van? Esetleg gyorsíthatod bacikultúrával, de talán a legfontosabb, hogy legyen egy karantén akváriumod, mert ha gyógyszert kell tenned a vízbe, megint kezdődik minden előröl.
6/6 A kérdező kommentje:
120 literben 9db volt,csak ideiglenesen baratom megkert,adjak az o 9 halanak otthont,igy ahogy ok hirtelen belekerultek,a
es tobben lettek,azota lett ez a vizzel,opalos,meg minden.Meg nem volt kialakulva a megfelelo bacikulturam:(
most tettem bele boltbol bakteriumot,es egy finomabb szuroszivacsot.Nem rosszabb mint volt,de meg nem is jobb.3 napja volt kb 25%vizcsere,de ahogy beletettem az uj vizet,abban a percben opalos lett ujra.Van benne 5 noveny.Ja,es pici halakrol van szo,guppy,ivadek algaevo(2cm),stb..
2012. jan. 31. 08:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!