Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nálunk miért ilyen nívótlan a...

Nálunk miért ilyen nívótlan a "kutyás kultúra"?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés sok mindenre vonatkozhatna. De én most arra gondolok, hogy itthon kb. sehová nem viheted magaddal a kutyádat. Sem egy bárba/kávézóba, sem egy bevásárlóközpontba (sokszor még állati áruházba sem), sok parkba sem viheted be, és még sorolhatnám. Azt megértem, ha egy elefántméretű/ápolatlan/ugatós kutyával lévő gazdit nem engednének be (illetve elküldenék), de amúgy nem látom be, miért ne vihetnénk be több helyre a kutyusunkat.
2012. aug. 12. 22:11
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
az még rosszabb, hogy a legtöbb helyen az emberek csakúgy eldobják a cigit és stb-bit én meg akkora szutyokban hogyan is sétáltassak valami kisebb kutyát?! és szerintem is jobb lenne ha be lehetne vinni ilyen helyekre, mert ha egyedül megyek akkor vissza kell fordulnom a kutya nélkül és valószínűleg nem mindig viszek magammal még 1 embert... és persze olyan helyre ahol olyan ételek vannak, amik nincsenek becsomagolva akkor jó oda nem, de legalább állatos boltba, vagy postára. és amúgy én embereket nem engednék játszótérre akik cigiznek, mert emlékszem, hogy hogy utáltam, hogy mindig be kell fognom az orrom és parkok tiszták csak kb, úgyhogy oda jobb lenne vinni kutyát.
2012. aug. 12. 23:36
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Jó ilyen a alapon az ordító kölyköket sem kell bevinni, mert engem meg azok zavarnak! És a kocsma biztos nem nekik épült.
2012. aug. 12. 23:39
 23/39 Bozsikrisz ***** válasza:
100%
Mert nem vagyunk egy olyan fejlettek, mint a többi nyugati ország, ennyi.
2012. aug. 12. 23:42
 24/39 anonim ***** válasza:
16%

"és amúgy én embereket nem engednék játszótérre akik cigiznek, mert emlékszem, hogy hogy utáltam, hogy mindig be kell fognom az orrom és parkok tiszták csak kb, úgyhogy oda jobb lenne vinni kutyát."

Már bocsi, de kutyát jobb lenne vinni a parkokba? A játszóterekre?

Kutyás emberrel találkozom a játszótéren, elküldöm onnan. Unalmas, hogy a gyerekek kutyaszardarabok között szökdécselnek...

2012. aug. 12. 23:53
 25/39 geobarbi ***** válasza:
82%
Én tudok egy kocsmát Budapesten, ahova vihetem a kutyámat (persze nem hivatalosan:(), és nagyon élvezzük. 1-2 bor mellett szépen elfekszik az asztal alatt, vagy a vendégek rájárnak, hogy milyen cuki. Az osztrák plázák tele vannak problémamentes kutyákkal, és gazdáikkal, szépen csendben lődörögnek. Nekem nagyon tetszik. De ott alapból teljesen más a kutyatartás, az anyagiak, és stb. Szerintem nem kellene sem vizsga, sem semmi, legyenek a kutyák szocializálva, és kész. A legjobban szocializált kutyák körében is jelentkezhet probléma, viszont egy ilyen kutyás-plázás rendszernél szerintem 1 év alatt minden eb megszokná a dolgot. Egyébként akárhányszor emberekkel zsúfolt területen járok, a kutyámból kisangyal lesz, nagyon szépen kezeli a sok külső ingert, és szerintem másik kutya is így lenne ezzel. Az allergiásnak semmi baja nem lesz az elhaladó kutyától, a félős meg magára vessen. Örüljön, hogy ennek segítségével leeshet róla a FÉLELEM BILINCSE :D
2012. aug. 13. 00:11
 26/39 anonim ***** válasza:
35%
Most komolyan, azért mínuszoltatok le, mert nem szeretem, ha a kisgyerek beletenyerel a kutyaszarba?:D
2012. aug. 13. 00:25
 27/39 geobarbi ***** válasza:

Szia!

Nálunk a játszóterek el vannak kerítve, így nem mehet oda a kutya, ki van rakva a kutyatilos tábla is. De mellette van futtató is. Egyébként én kutyás vagyok, de szerintem sem túl kedves dolog játszótérre engedni a kutyusokat, viszont itt ez egyáltalán nem jellemző.

Viszont nem igazán értem, hogy hogyan jön ez ide? A plázába nem szarna be a kutya :)

2012. aug. 13. 00:31
 28/39 A kérdező kommentje:

Éppen az osztrákokat akartam felhozni példának. Érdekes módon náluk működik a dolog.

És még néhány válasz:

"ki döntené el, hogy melyik kutyát kell kiküldeni egy helyről?" Mondjuk a többi vendég? Ha elkezdenek panaszkodni, hogy hangos a kutya, zavarja őket, koszos stb., akkor szólnak. Meg ezt észreveheti az alkalmazott is.

"Félek a kutyáktól"

Én meg félek a csövesektől, mert sok rossz tapasztalatom volt velük. Mégis ott vannak mindenhol a városban. Különben is, olykor-olykor a tömegközlekedési eszközökön is el kell viselned a jelenlétüket, és ott is kibírod. Nem hiszem, hogy ha egy kutya mondjuk csendben, nyugodtan, pórázzal a nyakán fekszik egy asztal alatt, az téged annyira zavarna.

Amúgy az tényleg nagyon zavaró, hogy sok paraszt nem képes összeszedni a kutyája után a kakit a közterületeken. Épp múltkor láttam egy étterem ablakából, ahogy a kis "édii-bédi" mopszlika odacsinált az út közepére. Persze a gazdi arra már nem vette a fáradtságot, hogy össze is szedje utána-.- Sajnos sokan éppen az ilyen retardáltak miatt forgatják a szemüket a városiak a "kutyások" szó hallatán. Ez is szomorú:/

2012. aug. 13. 01:32
 29/39 A kérdező kommentje:
bocs a helyesírásért, álmos vagyok, megyek is aludni:)
2012. aug. 13. 01:33
 30/39 anonim ***** válasza:

"Pl. lenne egy alap vizsga, ami ahhoz kellene, hogy kutyafuttatóba(!!!) "

"És mi lenne akkor a kölyökkutyákkal, akiknek még fontos, hogy együtt tudjanak játszani a többiekkel és szocializálódjanak?

"

Persze, ezt még okosan ki kellene dolgozni előbb! Mondjuk 1 éves korig minden kutya bemehet, a fölött meg csak olyanok, akik letettek egy alap vizsgát, mondjuk, hogy a kutya behívható és nem agressziv más kutyákkal és emberekkel. Nem nagy dolog, de sajnos naponta előfordulnak olyan kutyák a futtatókon, akik ezt nem tudnák teljesíteni. És nem is kellene minden futtatónál kikötni ezt a vizsgát, csak mondjuk a komolyabb, jobban felszerelt, agility akadályokkal rendelkező futiknál.

2012. aug. 13. 07:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!