Nálunk miért ilyen nívótlan a "kutyás kultúra"?
"és amúgy én embereket nem engednék játszótérre akik cigiznek, mert emlékszem, hogy hogy utáltam, hogy mindig be kell fognom az orrom és parkok tiszták csak kb, úgyhogy oda jobb lenne vinni kutyát."
Már bocsi, de kutyát jobb lenne vinni a parkokba? A játszóterekre?
Kutyás emberrel találkozom a játszótéren, elküldöm onnan. Unalmas, hogy a gyerekek kutyaszardarabok között szökdécselnek...
Szia!
Nálunk a játszóterek el vannak kerítve, így nem mehet oda a kutya, ki van rakva a kutyatilos tábla is. De mellette van futtató is. Egyébként én kutyás vagyok, de szerintem sem túl kedves dolog játszótérre engedni a kutyusokat, viszont itt ez egyáltalán nem jellemző.
Viszont nem igazán értem, hogy hogyan jön ez ide? A plázába nem szarna be a kutya :)
Éppen az osztrákokat akartam felhozni példának. Érdekes módon náluk működik a dolog.
És még néhány válasz:
"ki döntené el, hogy melyik kutyát kell kiküldeni egy helyről?" Mondjuk a többi vendég? Ha elkezdenek panaszkodni, hogy hangos a kutya, zavarja őket, koszos stb., akkor szólnak. Meg ezt észreveheti az alkalmazott is.
"Félek a kutyáktól"
Én meg félek a csövesektől, mert sok rossz tapasztalatom volt velük. Mégis ott vannak mindenhol a városban. Különben is, olykor-olykor a tömegközlekedési eszközökön is el kell viselned a jelenlétüket, és ott is kibírod. Nem hiszem, hogy ha egy kutya mondjuk csendben, nyugodtan, pórázzal a nyakán fekszik egy asztal alatt, az téged annyira zavarna.
Amúgy az tényleg nagyon zavaró, hogy sok paraszt nem képes összeszedni a kutyája után a kakit a közterületeken. Épp múltkor láttam egy étterem ablakából, ahogy a kis "édii-bédi" mopszlika odacsinált az út közepére. Persze a gazdi arra már nem vette a fáradtságot, hogy össze is szedje utána-.- Sajnos sokan éppen az ilyen retardáltak miatt forgatják a szemüket a városiak a "kutyások" szó hallatán. Ez is szomorú:/
"Pl. lenne egy alap vizsga, ami ahhoz kellene, hogy kutyafuttatóba(!!!) "
"És mi lenne akkor a kölyökkutyákkal, akiknek még fontos, hogy együtt tudjanak játszani a többiekkel és szocializálódjanak?
"
Persze, ezt még okosan ki kellene dolgozni előbb! Mondjuk 1 éves korig minden kutya bemehet, a fölött meg csak olyanok, akik letettek egy alap vizsgát, mondjuk, hogy a kutya behívható és nem agressziv más kutyákkal és emberekkel. Nem nagy dolog, de sajnos naponta előfordulnak olyan kutyák a futtatókon, akik ezt nem tudnák teljesíteni. És nem is kellene minden futtatónál kikötni ezt a vizsgát, csak mondjuk a komolyabb, jobban felszerelt, agility akadályokkal rendelkező futiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!