BARF módszerrel etető nagytestű kutyák (50+) gazdijai! Mennyit eszik naponta a kutyusotok?
Az én kutyám a főt kajától kapott gyomorcsavart, mert tele volt a gyomra, és hempergett. Most a napi 300g tápnál (két részre osztva) ez a veszély nem áll fent.
Szóval sajnos de, nagyobb a veszély gyomorcsavarra.
Úgy tűnik neked fogalmad sincs, mi a gyomorcsavar. Mondjuk ennek az is lehet az oka, hogy magyarul nem helyes a kifejezés, ugyanis a gyomornak nem feltétlenül kell megcsavarodnia, elég ha megduzzad. Angolul bloat a neve, nem véletlenül.
Tápnál ez a veszély fokozottan fennáll, hiszen a gyomorban megduzzadó táp levegőt szorít ki onnan.
Kicsit tájékozódj, mielőtt baromságokat írsz.
Kedves 52%-os!
Én nem írok baromságokat, neked sem kéne. Én tudom mi volt a kutyámmal, te nem, szóval ne ugass le. 360°-ban megcsavarodott a gyomra, el is halt egy része.
Nem azt mondtam, hogy a táp nem duzzad meg, azt mondtam, hogy nagyobb mennyiségű ételnél nagyobb a gyomorcsavar veszélye. Mert nem mind1, hogy 150g táp, vagy 750g hús!
Sok dokival beszélgettem erről, és elmondásuk szerint a gyomorcsavaros kutyák gyomrában legtöbbször csont van, nem táp.
Valóban elég megtévesztő a magyar "gyomorcsavar" elnevezés, talán ezért nem érted miért rosszabb, ha a gyomorban duzzad meg az étel, attól függetlenül, hogy a gyomortartalom ugyanannyi lesz.
Kis olvasmány, ha esetleg tudsz angolul:
Köszönöm a válaszokat :)
Azon gondolkodom, hogy kimérek egy adag tápot, felöntöm vízzel, állni hagyom 2-3 órát és megnézem mekkorára dagad...
Hol veszitek a húsokat? Boltban/Hentesnél/vágóhídon/állateledelesnél?
Beáztattam egyébként a tápot, 1,6X lett a mennyiség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!