BARF módszerrel etető nagytestű kutyák (50+) gazdijai! Mennyit eszik naponta a kutyusotok?
Én prey-model szerint etetek. Ugyan kap néha zöldséget, gyümölcsöt, de ritkán, nem rendszeresen.
60 kilós kutya, kb. 1 kiló húst eszik naponta, de nem szoktam kimérni. Sokszor kap egész csirkét, kb. azt a mennyiséget eszi másból is. Sertésen kívül kap mindent, húst, belsőséget, csontot. Ezért változó a napi költség, 400-800 Ft között mozog kb.
Ha BARF-al etetsz, nyilván olcsóbb a zöldség, gyümölcs miatt.
Igazából még nem határoztam el magam, hogy BARF, vagy más módszer, szóval ebből még bármi lehet :)
Húsból nyesedéket, ilyesmit adsz neki? Nálunk elvileg a csirke kilőve, mert kölyökként allergiás volt rá.
Kap néha nyesedéket, de nem jellemző. A csirke mellett kacsát eszik legtöbbet, abból egész jó árban van pl. a nyak, szárnytő, szív. De ha úgy van pénzem, kacsából is megeszi az egészet.
Ha a csirkés tápra volt allergiás, én a helyedben azért tennék egy próbát a színhússal is.
A prey-model ugyanaz mint a BARF, csak zöldség-gyümölcs nélkül.
80-85% hús, 10-15% csont és 5-10% belsőségek.
Köszönöm :)
Erről mi a véleményetek?
"a főtt rizshez keverve forralom át a ledarált vagy felkockázott vadhús-nyesedéket, a még forró keverékbe teszek zab-őrleményt és egy kevés jódozott sót. Ebből a rizseshúsból kb. annyit kapnak a kutyáim, mint amennyi a száraztáp térfogata lenne (a táp nedvesen 2-3-szorosára dagadna a gyomrukban...). A hús-rizs-zöldfélék aránya kb. 1:1:1. Mindig a már kimért adaghoz keverem az almaecetet, mézet, a reszelt zöldségeket, gyümölcsöket, multivitamint."
Emellé az egyéb kiegészítők, pl. izületekre stb. + annyi változással, hogy nem csak nyesedéket kapna a kutyám, hanem csontot, színhúst és persze nem csak vadat..
Én szintén csak hússal etetek. Prey-model szerint az optimális mennyiség a kutya felnőttkori testsúlyának 2-3%-a, ebből indultam ki, aztán persze kutyánként változik a dolog, ki kell tapasztalni. BARF-nál asszem 70-30% körüli hús-zöldség+gyümölcs arányt mondják az optimálisnak.
Baja nem lesz tőle, de rizst meg zabot én nem adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!