BARF módszerrel etető nagytestű kutyák (50+) gazdijai! Mennyit eszik naponta a kutyusotok?
BARF esetén a testsúly 2-4 % a napi adag ennek 70-90% ban húsnak illik lennie :) Én nagyon keverve adom a húst, egészben szoktam nyulat (félbe vágva a 2 kutyának), szoktam csirkét, halat, marhát, kacsát, pulykát, vadat stb színhúst, nyesedéket, belsőséget, egész állatot... mindent adok
Zöldséget turmixolva szoktam adni ugyanis a kutya nemképes bontani a cellulóz.
ezt pl ajánlom:
itt van fórum
Zabot én sem biztos.
Viszont amúgy a mostani tápjában is van rizs. A hús után ebből van benne a legtöbb (egyéb gabona nincs), nagyon szépen fejlődik így a kutyusom, de azért gondolkodom, hogy váltok, mert azért mindenhol azt olvasom, hogy egészségesebbek azok a kutyák, akiknek a gazdi állítja össze, nem szenvednek allergiában, mint a tápos kutyusok és ezt tapasztalom is, most is gyenge pl. az immunrendszere, atkás lett, allergiás valami gyomra is...
Gyomorcsavar veszélye nem lesz nagyobb szerintetek?
Kb. 1-1,5 kg lenne a kutyám napi adagja felnőttként BARF-ot nézve, amíg a tápból napi 450-500 gramm.
Azért nem 99%-ban a táp a ludas gyomorcsavarnál.
Maradjunk annyiban, hogy 50-50%, mert a gyomortartalom ugyanannyi.
Egy gyomorcsavart túlélő kutyus gazdija
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!