Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti elítélitek a kínaiakat,...

Ti elítélitek a kínaiakat, amiért kutyát esznek?

Figyelt kérdés
A mai nap folyamán láttam egy nagyon sokkoló videót arról, hogy a kínaiak hogyan bánnak a kutyákkal. Ketrecekbe zsúfolva szállítják őket, megverik őket, élve főzik és nyúzzák meg a kutyákat. Ez mind benne volt a videóban cenzúrázás nélkül. Engem rettenetesen sokkolt a látvány és még most sem bírom feldolgozni amit láttam. Más állatokkal sem tudnám elképzelni, hogy ilyet tegyek, de az abszurd, hogy az ember legjobb barátjával, akikkel már évezredek óta együtt élünk és hűséges társunk, ilyet tegyenek. Nem lehet ez ellen tenni valamit?

2012. júl. 17. 22:54
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
100%
A kínai az egy több mint egymilliárd fős nép. Nem lehet ennyi embert ilyen sztereotípiákban egy kalap alá venni. Azt kell tudni erről a népről, hogy hatalmasak a társadalmi különbségek. A lakosság nagy része nyomorban él, de egyre több a jómódú család is. A nagy szegénységben élők közül a legszegényebb rétegnek - akinek élet-halál harcot jelent a napi táplálék megszerzése - minden étel, ami mozog. Így ők kutyát is esznek. De ezenkívül sok olyan élőlényt is, ami európai szemmel elég gusztustalannak tűnhet. De fontos kihangsúlyozni, hogy nem hobbiból eszik a kutyát meg, hanem azért hogy ne haljanak éhen. Ha tehetnék nem ennék meg. A kutyaevés ugyanúgy nem elfogadott Kínában, mint Európában. Tehát nem fogsz olyan éttermet találni, ahol ilyesmit szolgálnának fel. Sőt a népesség nagy része is ugyanúgy elítéli ezt, mint mi. Természetesen az, hogy hogyan bánnak vele már más kérdés. Ilyen esetben nyilván nem nyomorról, hanem szadizmusról, állatkínzásról beszélhetünk, amit határozottan elítélek, és sokkol engem is.
2012. júl. 18. 09:43
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, úgy érzem egyet értünk. Habár a kérdést rosszul tettem fel, én is arra gondoltam, hogy a tartási módszerekkel van a bajom, nem a táplálkozási szokásokkal. Amit viszont nem gondoltam, bár lehet, hogy túl naív vagyok, hogy itthon is hasonló körülmények között bánnak a levágásra szánt állatokkal. Azt hiszem, hogy kultúrától és társadalmi berendezkedéstől függetlenül is nagyon sok emberben nincs humanitás, csak az zavar, hogy a kormány, illetve az állatvédő szervezetek nem tudnak ezzel mit kezdeni. Hiszen a hús az hús, mindegy, hogy most élve vagy holtan nyúzod meg az állatot. Legalábbis szerintem. Ezen kellene változtatni, bár hiába vergődök én itt egymagam, a világ másik felével úgysem lehet mit kezdeni.
2012. júl. 18. 23:01
 23/24 Antispecista ***** válasza:

Barmilyen mas allatnak a szuksegtelen megolese elitelendo. Mivel nem szukseges hust enni - barmely allatnak e celbol valo megolese erkolcsileg alaptalan. Ilyen szempontbol semmi kulonbseg kutya, macska, tyuk vagy borju kozott.

Ha erdekel a tema:

olvasni - [link] (bovebben, angolul: [link] FB: [link]

Nezni: [link] (egy kb fel oras ismeretterjeszto film 8 kisebb reszre osztva temak szerint; magyar feliratos verzio is van Youtube-on); [link] (Alapmu! Masfel oras doku Joaquin Phoenix narraciojaval es Moby zenejevel, magyar felirattal)

2012. aug. 19. 04:20
 24/24 anonim ***** válasza:

Itt senki sem sajnálja a kutyákat?????

mi denki csak irogálja h "ők sem ítélnek el minket" ÉN ELÍTÉLEM ŐKET!!! Ugyanúgy eszek disznót marhát csirkét de kutyát NEM. Most pedig pontozzanak le azok akik támogassák a kutya evő kínaiakat.

"ők sem ítélnek el" PFFFFF

2015. ápr. 17. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!