Sokan miért tartják a kutyát a házban?
Kertes házban lakom. Szüleimmel egy jó környéken.
A Yorkim aki kinti benti volt (ha akart kiengedtem) és a kert ellenére napi 2szer vittem sétálni valamint ivartalanítva volt (soha nem szökött) 3 éve emelték ki a kapu rácsai között.
Én nem voltam itthon és mikor hazajöttem jött a hideg zuhany hogy nincs meg a kutya... Ugye az alap hogy végigkerestem a várost , hirdetés rádióban stb.. Aztán valamiért csak odamentem a kapuhoz ami alul kb fél méterig zárt, felette rácsos( hogy biztos ne bírjon kiszökni). És ott látom a rácsok közt a kutya székletét.
Kölyökkori rossz élmény után nem bírja ha férfiak felemelik. Tudom hogy valaki odahívta magához és kikapta.
Sosem hittem volna hogy van ilyen ...
IGENIS lopják a kutyákat!
Komolyan mondom sokkal nagyobb biztonságban van egy olyan kutya akit mindig lát a gazdi ha nem akkor pedig tudja hogy otthon van a lakásban.
Egyébként pedig ez is egy ilyen vita gerjesztő kérdés amiben nagyon nagy általánosítás van.Mert ugye van olyan kutya akit kiraknak a kertbe és örüljön hogy kap enni esetleg még láncra is kötik egész életére. És biztos vannak olyan lakásban lakók akik nem viszik sétálni sokat a kutyát.
Személyes véleményem hogy Magyarországon a láncon tartott ,kertbe kipaterolt kutyák vannak többen mint a panelba zártak. Mert azért szerintem aki panelba bevállal egy kutyát az tudja hogy ez napi sétákat fog jelenteni. Míg egy kertben lévő kutya sokak szerint el van annyival hogy szaladgál a kertben és ugatja a járókelőket.Hát...
Tegyük fel hogy van egy kinti kutya akit naponta sétálni is visznek és játszanak vele, tanítják. Ez így szerintem maximum napi 6 óra. A többiben a kutya elvan a kertben , főleg alszik. És van egy kutya aki panelban lakik gazdi reggel leviszi sétálni aztán kb 8 óra egyedüllét amiben valószínűleg pihen. És aztán hazajön a gazda séta tanulást stb. És ezek után egész este együtt lehet a gazdájával , maga mellett tudhatja. Azt hiszem ha kutya lennék akkor a panelt választanám. Najó szerintem a kutyának a legjobb ha akkor mehet ki be ha akar de nem mindig lehet biztosítani vagy van aki szimplán csak nem engedi be a házba.
Huh ez hosszú lett. Szóval szerintem mindenki a saját tartási módját tartja jónak hiszem ha nem tartaná annak akkor nem tenné. A másikat úgyse lehet meggyőzni hogy az jobb.
Egy biztos.. Én azt szeretném hogy velem legyen a kutyám és ő is ezt szeretné kimegy ha akar.. De nem akar mert le van fárasztva és mellettem szeret pihenni , az ingereket letudja a sétánál , bandázásnál.:) A kutya az ember legjobb barátja és nem a kerté :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!