Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sokan miért tartják a kutyát...

Sokan miért tartják a kutyát a házban?

Figyelt kérdés
Én nem értem azokat az embereket akik a házban tartják a kutyákat mivel így csak a kutyának rosszabb hogy nem tud annyit mozogni és még sok másért jobb neki kint . Szerintetek melyik a jobb és ti hol tartjátok ?
2012. júl. 7. 20:59
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
82%
Egyéni tapasztalatom, hogy igenis lopják és mérgezik a kutyákat legalábbis ahol régen laktam, mert3 kutyám lett oda mindegyik rendes tenyésztős kutya és egyik sem volt olcsó az egyiket ellopták az egy leonbergi volt, aztán agyon szúrták a malamutomat és megmérgezték a tacsimat. Most egy vizslám van, de még jó hogy ő panel vizsla így kevesebb a veszély, hogy baja essék
2012. júl. 7. 22:02
 22/33 Milibindi ***** válasza:
55%
2-e váloszoló ez NEM IGAZ, a kertes házban tartott kutyát is kell sétáltatni, az ilyen kutyák sokszor azzal szórakotatják önmagukat, hogy ugatnak megállás nélékül ,embereket kocsikat, mert egyszerűen unatkoznak ez nem jó nekik. Egy kutya ott érzél jól magát ahol a gazdája van, sokkal inkább fajtársának tekinti az embert , gazdájával anya-gyerek kapcsolat szerű kötelék alakul ki szóval egy szónak mis száz a vége jobb dolga van egy benn tartott rendesen gondozott kutyának ,mint a kertbe kicsapottnak! Kutya kutatók is nem véletlen csak családi kutyát ( benn tartott) kutyákat vizsgálnak.Olvasd el a Bukfenc és Jeromost például
2012. júl. 7. 22:07
 23/33 Milibindi ***** válasza:
56%
Huu 21-e vigyázz nagyon nehogy felegyen valamit a földről, sajnos rengeteg ilyen elvetemült gazember van
2012. júl. 7. 22:09
 24/33 anonim ***** válasza:
60%
Vigyázok is fehérváron sokszor voltak kihelyezett mérgezett cuccok én meg bele halnék ha még egy kutyám meghalna
2012. júl. 7. 22:12
 25/33 anonim ***** válasza:
82%
Igen, annyira hülyeség, hogy tavaly a kertünkből lopták el az 5éves felnőtt (középtermetű, nem szobacirkáló) kutyánkat. És a következő 3 hónapban legalább 10 kutya tűnt el a környékről, egyik sem kis termetű volt. Ezek után magyarázhatja nekem bárki, hogy az nem olyan gyakori...
2012. júl. 7. 22:25
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Hogy miért? Mert van olyan ami alapból szobakutya... -.- és igenis mozognak.. Leviszik sétáltatni.. ._. Vagyis csak azokat akiket nem lusta levinni a gazdájuk...
2012. júl. 7. 23:11
 27/33 anonim ***** válasza:

Én társasházi lakásban lakok, gigantikus méretű csivavám van =5-6 kilós :D). Jó időben minden nap viszem sétálni. A lakás egyik részében alom is van neki egy nagy gyümölcsösládában (az a nagy, ronda műanyag), kicsi korában ideszoktattuk, úgyhogy akkor megy el a dolgát végezni, amikor kell (öreg korára vesebeteg is lett, úgyhogy szerencse, hogy bármikor tud menni pisilni :/).

Ifjú korában 3 km-es sétákra is mentünk, most már csak 5-6 háztömbnyire jön (16 éves). A lakás elég nagy az ő méreteihez (3 szobás), úgyhogy eleget tud itt benn is mozogni. Télen nem visszük sétálni, akkor csak az itthoni rohangászás marad.

Valaki mindig van itthon vele, nagyon-nagyon ritkán van egyedül.

Egyébként akárhányszor viszem orvoshoz (éves oltás), mindig megdicsérik, hogy milyen szépen néz ki, milyen jó állapotban van.

Egy ismerősöm kertes házban tart 2 kutyát. Napközben kint vannak, de bejárhatnak a házba, 2 helységbe is, estére behívják őket és bent alszanak. Összvissz 1 valaki törődik velük a családból, sétára soha nem viszik őket a gazdáik (igen, az az egy ember nem a gazdájuk, hanem egy családtag). Egy spánielről és egy boxerről van szó.

2012. júl. 7. 23:13
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Ja még annyi, hogy azért is csivavát választottunk annak idején, mert egy nagy kutya nem való lakásba, kevés neki a hely.

Ha kertes házam lenne, lehet, h. pl. masztiffot tartanék :D

2012. júl. 7. 23:19
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Hehe. Nekem masztiffom van panelban.

Mire kevés neki a hely? A lemozgatàsra? Mert arra igen, ezért viszem utcàra és ott mozgatom le.

Egyébirànt bàrhol meg tud fordulni a lakàsban :)

Emellett a bullmasztiff nem is az a fajta, akinek fene nagy mozgàsigénye van.

2012. júl. 7. 23:25
 30/33 anonim ***** válasza:
89%

Imádom, mikor egyes korlátolt emberek a tényeket próbálják megcáfolni és csak az önnön látásmódjukat tartják egyedül igaznak. Bizony, a saját kis szappanbuborék világból néha ki kéne tekinteni a valóságba.

Nálunk csak tavaly több, mint 250 kutyát loptak el -amit jelentetek. Többek között egy ismerősöm 4 hónapos mudiját. De persze, biztos csak elcsatangolt a kölyök... Állandóak a mérgezések, csak az utóbbi 4-5 hónapban több tucat mérgezést kezelt az orvosunk. És ő még csak egyetlen orvos a közel 20-ból. (Azt is el tudom képzelni, hogy az az orvos, akit valamelyik "felelősségteljes" válaszoló említett és aki nem tapasztalt mérgezést, valószínűleg fel sem fogja, ha mérgezéssel van dolga. Rengeteg tudatlan, rossz orvos létezik, akiknél sorra pusztulnak el az egyébként megmenthető kutyák. De hát orvost is tudni kell választani.)

Én lakásban tartom a kutyát, kertbe csak a dolgát végezni megy ki. A kutyám egyébként sem azért van, hogy védje a házat, hiába agy testű, mert egy bottal is agyon lehet verni, le lehet szúrni, meg lehet mérgezni. Ha valaki be akar jönni, azt nem állítja meg egyetlen kutya sem. És az eb falka állat, neki az a normális és természetes, ha a falkájában lehet. Így akár egy átlagos napon 15-18 órát is a családban, a falkával tölthet, míg a kertben mennyi idő jutna ki neki? Max. 2-3 óra. És egyrészt én így rá is vagyok kényszerítve, hogy sétáltassam őt, foglalkozzak vele, ezerszer többet törődök a kutyámmal, mint mások egy kerti ebbel.

Csak egy példa, ha eredményesen akar valaki együtt dolgozni a kutyájával, akkor nem csukhatja ki a kertbe. Ezért van, hogy a vakvezető, segítő, rendőr és kereső kutyák, sőt, még a komoly munka kutyák is mind éjjel-nappal a gazdájukkal vannak, igen, a lakásban, a kiképzés alatt és utána, a komoly munka alatt is. (Képzeljétek, a híres Kántor is a lakásban élt, hisz máshogy kicsi a valószínűsége, hogy minden idők talán legjobb rendőr kutyája lett volna.)

2012. júl. 7. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!