Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sokan miért tartják a kutyát...

Sokan miért tartják a kutyát a házban?

Figyelt kérdés
Én nem értem azokat az embereket akik a házban tartják a kutyákat mivel így csak a kutyának rosszabb hogy nem tud annyit mozogni és még sok másért jobb neki kint . Szerintetek melyik a jobb és ti hol tartjátok ?
2012. júl. 7. 20:59
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
83%
És az jó egy kutyának ha ugyan azt a kertet bámulná? És mostanában egyre több a kutya lopás és már nem csak a fajta tisztát lopják hanem a keverékeket is, mert az jó harci kutyának vagy harapás erősség mérőnek (nem tudom mi a pontos neve), de akár egy-két mérgezett falattal is el lehet intézni egy kutyát én inkább nem tenném ki az udvarra még ha lenne is. Arról meg annyit hogy jóval többet mozog mint egy kerti kutya, mert sokat kirándulunk. Most is viszem nagy kirándulásra németbe ilyenről is csak álmodozik egy kerti kutya sőt sportolni is szeretnék vele majd. Na akkor melyik mozog többet?
2012. júl. 7. 21:31
 12/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ ment mindenkinek a zöld .

A 10-es el nagyon egyet értek ! Valóban úgy van ahogy írta . Ha normálisan körbe van kerítve akkor nem tudják el szökni . Valamint azért nem olyan gyakoriak a lopások és a mérgezések sem ! Amúgy egy normális kutyát azért nem lopnak olyan könnyen el és nem ilyen kis kutyát kell tartani mint a chiwawa és nincs ilyen gond . A kertes kutyákat is igen is kell vinni sétálni úgyhogy az valóban igaz .

2012. júl. 7. 21:41
 13/33 anonim ***** válasza:
90%

Ok, vetítsük le emberre.

80m2 a lakásban napi több sétával, kirándulással, fürdésekkel, társasággal, játékkal, ingerekkel, úgy hogy a családommal vagyok?

Vagy 100m2 egy kertben, úgyhogy oda vagyok bezárva, ahogy te írtad néha mehetnék ki. Télen-nyáron, hőségben-fagyban?

Közben naponta szán valaki rám 2 órát (jó esetben)? Köszi, de az elsőt választom.

2012. júl. 7. 21:43
 14/33 anonim ***** válasza:
70%
Nem csak csivavákat lopnak, itt ismertem egy lányt, a rottijukat és a staffijukat a kisebbség a hátsó kertkapun vitte ki. És mindegyik felnőtt kutya volt.
2012. júl. 7. 21:44
 15/33 anonim ***** válasza:
82%

szánalmas vagy te kérdező. nevetni sem tudok rajta.

azt hiszed az a jó amit te mondasz igaz? valaki egyetért veled, de a többi véleményt hülyeségnek gondolod,igaz?

degeneráltka

2012. júl. 7. 21:48
 16/33 anonim ***** válasza:
15%
11-es nem igazán olyanokról volt szó akik így rengeteget elviszik túrázni meg sétálni hanem az olyanokról akik elviszik egyszer naponta sétálni és a kutya a nap többi részét a házban tölti . Az hogy a kutyák nem mozognak többet kint az nagy hülyeség mert akiket ismerek azoknál meg nálam is igen is rohangálnak a kertben vagy az udvaron és nem egész nap fekszenek . Ebben a melegben valóban kevesebbet mozognak de így is többet mozognak minimum 3x annyit mint a házban lévő kutyák . Az meg hülyeség hogy a kutyákat gyakran lopják vagy mérgezik ahogy az is hogy a kint tartott kutyákat nem kell vinni ki mozogni . Én minden nap játszok vele és megyek vele futni napi 10km-tert meg hetente viszem fürödni .
2012. júl. 7. 21:50
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egyáltalán nem hülyeség, hogy lopják és mérgezik a kutyákat. Ősszel a híradóban is volt (Székesfehérváron), hogy újra mérgezik a kutyákat, itt is olvasni sok ilyet, ismerősömék kutyáját is megmérgezték, a másik, akit említettem az övékét pedig ellopták :(

Ez Magyarország.

2012. júl. 7. 21:56
 18/33 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Elsősorban nem az a lényeg, hogy kerben vagy lakásban van a kutya...persze azért ne tartsunk már újfundlandit panelban (ismerek ilyet...no comment) és csivavát, ölebet kertben.

A lényeg, hogy a kutya mennyi sétát, tanítást, játékot és együtt töltött minőségi időt kap a gazdájától.

Annak a válaszolónak, aki szerint nem kell a kerti kutyát sétáltatni: a kerti kutyák gazdái panaszkodnak legtöbbet, hogy jajj, szökik a kutyám, éjt nappallá téve ugat, mit csináljak...hát sétáltassa naponta.

A kerti kutyák TÖBBSÉGE alig hagyja el a kertet, nyáron talán elviszik néha sétálni, a gazdi sokat kint van vele a kertben. De ősztől tavaszig hideg van, hamar sötétedik, meló, suli, nincs idő, stb kifogás miatt nem hogy séta nincs, még a kertben sem foglalkoznak vele, a házba meg ugye nem mehet be. Kivételek vannak, bízom benne, hogy egyre több!

Panelban is lehet carul kutyát tartani: ölebet macskaalomra szoktatni séta nélkül, mozgásigényes kutyát naponta háromszor fél órára pórázon levinni, ez tényleg kínzás.

Argos kutyám 4 éves roti-nj keverék kan. Kertes házban lakunk. Tavalyelőtti télen a mínusz húszban is kint volt, mert hajnalban vonyított, hogy engedjem be. Jól szigetelt ház, naponta kétszer meleg kaja, rengeteg séta és mozgás. Aztán a múlt ősszel rajtam kívülálló okok miatt be kellett hozni éjszakára, és egész télen-tavasszal csak bent volt, leszámítva a napi 2 nagy sétát.

Most kora nyártól szinte mindig kint van az udvaron, bár nappal sokat jön be hűsölni a fürdőszobába.

Argos nem az a típus, aki állandóan a fenekemben jár, simán elalszik egész nap a kertben és a házban, néha házat őriz. Bár most a jó idő miatt sokan járnak az utcán, egész éjjel és kora reggel ugat :D Szomszédokat nem zavarja, ha zavarná, elzárnám. Szóval ő igazából a sétákon él, pörög, napi 2 óra séta minimum van, de inkább 3. Mostanában a meleg miatt a reggeli séta kimarad sokszor, de este 3-4 órákat kint vagyunk. Úszik, bringa mellett fut, labdázik, frisbeezik és gyakorlunk.

Ha lakásba kell költöznöm majd, egyáltalán nem fogja megviselni Argos-t, ez bizton állíthatom. Napi egy hosszú séta, átmozgatás, két eü-i 30-40 perces séta, otthon tanítás és slussz.

Két dolog lehet kicsit kellemetlen neki: nem őrizhet majd házat és nyáron meleg van a lakásban. Utóbbit ventillátorral, klímával lehet majd enyhíteni

2012. júl. 7. 21:58
 19/33 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem te nagyon tudatlan vagy. Nem szépítésből írtam, mert aki azt állítja, vallja, hogy a kutyának csak a szabadban lehet teljes az élete, annak van mit tanulni. Elsőként vannak olyan kutyafajták, melyek kifejezetten benti tartásra valóak, mert az elmúlt néhány ezer évben nem volt szükségük időjárásálló bundára. Vannak olyan fajták, melyek az elmúlt hosszú idő alatt alkalmazkodtak a kinti tarás körülményeihez, mert vannak hozzád hasonló elveket valló emberek. Természetesen nem jelenti azt, hogy a kutya az életét a néhány tiz négyzetméteren kell leélnie. Szüksége van a szabadban mozgásra, sétára. Én úgy gondolom, hogy mindegy kinti vagy benti tartás, mindkettőben a kutya képes halálra unni magát, ha nincs mit tennie. A különbség annyi, mekkora kennelben kell életét letöltenie. Lehet akár 1-2 hektár is, ugyanaz a helyzet.
2012. júl. 7. 21:58
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Van egy állatorvos ismerősöm ő mondta hogy csak havonta 1x-2x találkozik mérgezéssel és a sok "lopás" nagy részében csak elcsavarog a kutya és valamelyik sintértelepen megvan közben és nem keresik a gazdijuk mert azt hiszi hogy el lopták . Van pár eset hogy el lopják de ahogy már leírtam nagy része megszökik .
2012. júl. 7. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!