Az etetési útmutatón úgy értik, hogy ez a napi adag, és ezt kell 4 felé osztanom?
Golden retrieverünk lesz, tegnap jött meg ez a fajta táp, ezzel fogom etetni. Itt úgy értik, hogy az 5 kg-s kölyöknek a napi adagja 180 gramm, és ezt kell 4 felé osztanom?
Köszi a segítséget!
Megcáfolva Alexandrát, ajánlom elolvasni a következő cikkeket: [link]
Több is van, a nagytestű kutyákkal kapcsolatos is, de eredeti angol cikkeket is olvashatsz.
Ja, amúgy acana.hu fórum - ha kérdésed van a táppal kapcsolatban és vissza is olvashatsz ott is, ez a tévhit másnál is okozott gondot.. A kutya adagja pedig tapasztalás kérdése, általában ebből a magas hústartalmú tápból sokan túletetnek és hasmenés lesz belőle. (vagyis kevesebb kell, mint rá van írva, de ez egyedfüggő) Fokozatosan állítsátok át a kutyit, keverve a régi táppal, amit addig kapott, kb 8-10 nap- mindig többet az acanából
És jó kaját vettél, etesd csak nyugodtan!!Reméljük, bírni fogja. És még egyszer, olvasd el az acana fórumot, sok hasznos dolgot fogsz találni!
Pedig sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a magas fehérjetaralmú tápoknál nagyon sok esetben alakul ki csonthártya gyulladás. Hirtelen nőnek, nincs visszafogva és ez a következménye :S
Sajnos tudom, 7 hónapos lehetett a kutyusom, amikor 23% fehérjetartalmú tápot evett, de gondoltam váltok jobb minőségre, ami már szuperprémium minőség volt, 28% volt a fehérjetartalma, 3 hét alatt kialakult a csonthártya gyulladás (homlokán). Az orvos letiltott minket ilyen magas fehérjetartalmú tápról és a mai napig azt mondják, bár hiába forgalmaznak ők is RC-t, a magas fehérjetartalom miatt még véletlenül sem ajánlják nagytestű kölyök kutyáknak.
Ill. most is csonthártya gyulladása van a kutyusomnak, épp tegnap tettem fel kérdést ennek kapcsán, érkezett rá pár válasz, az egyik válaszolónak szintén labija van, Orijennel és RC-vel etették a kutyust, csonthártya gyulladás miatt kialakult sántikálás pedig egészen addig megmaradt (többé-kevésbé), amíg el nem érte a kifejlett méretét.
Csonthártya gyulladásra hajlam?
Hát, nekem őszintén szólva eszembe sem jutna olyan táppal etetni, ami korábban gondot okozott. De az orvosok is és ahogy látom a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a növekedés befejezésével többnyire megszűnik, mondhatni "kinövik" a kutyák.
:( Szegényke :(
Nagyon sokan csinálják azt egyébként már közepes testű kutyusoknál is pl. a tenyésztők, hogy 6 hónapos korától már felnőtt táppal etetik (szintén a fehérjetartalom miatt) a kölyöket is. Figyelj rá nagyon, nehogy hirtelen nőjön :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!