Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az etetési útmutatón úgy...

Az etetési útmutatón úgy értik, hogy ez a napi adag, és ezt kell 4 felé osztanom?

Figyelt kérdés

[link]

Golden retrieverünk lesz, tegnap jött meg ez a fajta táp, ezzel fogom etetni. Itt úgy értik, hogy az 5 kg-s kölyöknek a napi adagja 180 gramm, és ezt kell 4 felé osztanom?

Köszi a segítséget!

2012. júl. 5. 09:58
1 2 3
 11/25 Maxitabi ***** válasza:

Megcáfolva Alexandrát, ajánlom elolvasni a következő cikkeket: [link]

Több is van, a nagytestű kutyákkal kapcsolatos is, de eredeti angol cikkeket is olvashatsz.

Ja, amúgy acana.hu fórum - ha kérdésed van a táppal kapcsolatban és vissza is olvashatsz ott is, ez a tévhit másnál is okozott gondot.. A kutya adagja pedig tapasztalás kérdése, általában ebből a magas hústartalmú tápból sokan túletetnek és hasmenés lesz belőle. (vagyis kevesebb kell, mint rá van írva, de ez egyedfüggő) Fokozatosan állítsátok át a kutyit, keverve a régi táppal, amit addig kapott, kb 8-10 nap- mindig többet az acanából

És jó kaját vettél, etesd csak nyugodtan!!Reméljük, bírni fogja. És még egyszer, olvasd el az acana fórumot, sok hasznos dolgot fogsz találni!

2012. júl. 5. 12:07
 12/25 anonim ***** válasza:

Pedig sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a magas fehérjetaralmú tápoknál nagyon sok esetben alakul ki csonthártya gyulladás. Hirtelen nőnek, nincs visszafogva és ez a következménye :S

Sajnos tudom, 7 hónapos lehetett a kutyusom, amikor 23% fehérjetartalmú tápot evett, de gondoltam váltok jobb minőségre, ami már szuperprémium minőség volt, 28% volt a fehérjetartalma, 3 hét alatt kialakult a csonthártya gyulladás (homlokán). Az orvos letiltott minket ilyen magas fehérjetartalmú tápról és a mai napig azt mondják, bár hiába forgalmaznak ők is RC-t, a magas fehérjetartalom miatt még véletlenül sem ajánlják nagytestű kölyök kutyáknak.

Ill. most is csonthártya gyulladása van a kutyusomnak, épp tegnap tettem fel kérdést ennek kapcsán, érkezett rá pár válasz, az egyik válaszolónak szintén labija van, Orijennel és RC-vel etették a kutyust, csonthártya gyulladás miatt kialakult sántikálás pedig egészen addig megmaradt (többé-kevésbé), amíg el nem érte a kifejlett méretét.

2012. júl. 5. 12:16
 13/25 Maxitabi ***** válasza:
Érdekes, én is ismerek több nagytestű kutyust, azoknál nem volt gond. Valószínűleg kell persze hajlam is hozzá, és ezek a kutyák később sem fogják bírni ezeket a tápokat-mert a forgalmazó szerint- ők sem tudnak sajnos minden kutyának megfelelő tápot gyártani, ki kell tapasztalni.
2012. júl. 5. 12:39
 14/25 anonim ***** válasza:

Csonthártya gyulladásra hajlam?

Hát, nekem őszintén szólva eszembe sem jutna olyan táppal etetni, ami korábban gondot okozott. De az orvosok is és ahogy látom a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a növekedés befejezésével többnyire megszűnik, mondhatni "kinövik" a kutyák.

2012. júl. 5. 12:43
 15/25 anonim ***** válasza:
Van egy másik bullmacis ismerősünk, ő is hirtelen nőtt, + ő még el is hízott. Múlt héten műtötték porcleválással, nem bírta el magát a kutyus :S
2012. júl. 5. 12:44
 16/25 A kérdező kommentje:
Maxitabi és Alexandra. Ti vagytok ketten azok, akiknek a tanácsait mindig megfogadtam, egyszer Maxitabi véleményét ki is kértem egy tápról, a Purina Pro Plan-ról. Ő ajánlotta a Taste of the wild-ot ás az Acanát is. És most az a két ember, akinek adtam itt nagyon a szavára, ellentmondásba keveredett...Na, most mit csináljak?:D
2012. júl. 5. 13:37
 17/25 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyszerű helyzetben, ez tény :)
2012. júl. 5. 13:49
 18/25 A kérdező kommentje:
Hát nem. :) De sebaj. Majd kitapasztalom, hogy a kutyusnak mennyire válik be ez a kaja. Azért az állatorvost megkérdezem, hogy mi a véleménye erről. Mivel nem tervezett kutya, csak megesett rajta a szívem( a részleteket inkább hagyjuk, a lényeg, hogy nem törzskönyves), szeretném neki a lehető legjobbat(és tőlem telhetőt) adni. Nem akarom, hogy hiányt szenvedjen bármiben, mert a mostani helyzete nem túl rózsás. :(
2012. júl. 5. 14:07
 19/25 anonim ***** válasza:

:( Szegényke :(

Nagyon sokan csinálják azt egyébként már közepes testű kutyusoknál is pl. a tenyésztők, hogy 6 hónapos korától már felnőtt táppal etetik (szintén a fehérjetartalom miatt) a kölyöket is. Figyelj rá nagyon, nehogy hirtelen nőjön :)

2012. júl. 5. 14:16
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Még lenne egy kérdésem. Mivel a mostani "gazdi" tesco-s táppal eteti a kölyök és nagy kutyákat is, nagyon nagy baj lenne, ha én azonnal az Acana-ra állnék rá, amint hazahozom? Nem akarom ilyen mocsokkal etetni. Vagy ha nem is egyből mennék rá a tápra, de akkor a tesco-s kaja helyett kapna egy kevés csirkehúst-rizzsel, és ebbe tennék bele kevés acana-t? Vagy feltétlen a tescossal etessem és abba keverjek bele Acana-t? Bocsi a sok kérdést, csak első saját kutyám lesz, most fogok először prémium táppal etetni.
2012. júl. 5. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!