Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az etetési útmutatón úgy...

Az etetési útmutatón úgy értik, hogy ez a napi adag, és ezt kell 4 felé osztanom?

Figyelt kérdés

[link]

Golden retrieverünk lesz, tegnap jött meg ez a fajta táp, ezzel fogom etetni. Itt úgy értik, hogy az 5 kg-s kölyöknek a napi adagja 180 gramm, és ezt kell 4 felé osztanom?

Köszi a segítséget!

2012. júl. 5. 09:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Igen úgy. Nagyon jó táp az Acana, de borzasztó magas a fehérjetartalma...
2012. júl. 5. 10:01
 2/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, a napi mennyiséget jelzi, ezt kell 4 felé osztani.

Kevésnek tűnik, de mivel jó táp, így kevés is kell belőle, mert nagyon jól hasznosul, és a "végtermék" is kevés lesz.

Arra vigyázz, ne rögtön ezzel etesd, kb. 1 hét alatt szoktasd át a régiről, mert a meleg, plusz a stressz is megviseli, most gondolom nem hiányzik egy hasmenés még mellé.)

2012. júl. 5. 10:04
 3/25 A kérdező kommentje:
Köszön szépen a segítséget! :) Igen, tényleg kevésnek tűnik, ezért nem tudtam hirtelen mi van. Alexandra, írtad, hogy nagyon sok a fehérje benne. Ez baj?
2012. júl. 5. 10:38
 4/25 anonim ***** válasza:
180 gramm 5 kilós kutyának? az nagyon sok! az én 11 kilós felnőtt kutyám kap 1 nap 175 grammot! és még kicsi husi is van rajta! ez rengeteg!
2012. júl. 5. 10:40
 5/25 anonim ***** válasza:

Igen, hirtelen fog nőni a kutyusod, pedig vissza kéne fogni. A sok fehérje később csonthártya gyulladáshoz vagy még több gondhoz vezet.

A 30% feletti fehérjetartalom pedig nagyon sok egy kölyök kutyának. 27-29%, ami még jó, de fél éves kora után, inkább 25% vagy az alatti kéne, hogy legyen.

2012. júl. 5. 10:42
 6/25 A kérdező kommentje:
Akkor le kéne csökkentenem majd az adagot kb. 170 g-ra?
2012. júl. 5. 10:43
 7/25 A kérdező kommentje:

"Igen, hirtelen fog nőni a kutyusod, pedig vissza kéne fogni. A sok fehérje később csonthártya gyulladáshoz vagy még több gondhoz vezet.

A 30% feletti fehérjetartalom pedig nagyon sok egy kölyök kutyának. 27-29%, ami még jó, de fél éves kora után, inkább 25% vagy az alatti kéne, hogy legyen."

Akkor ezek szerint rossz tápot választottam? :( Nem értem, a gyártó nem tudja, hogy mennyi a max fehérje, amit tartalmaznia kellene a tápnak? Most akkor mit csináljak? Már megrendeltem a tápot, tegnap hozták ki. 13 kg, az elég egy darabig...

2012. júl. 5. 10:45
 8/25 anonim ***** válasza:

Csökkentve, de add oda neki.

Sajnos erre a részére nem figyelnek, rengeteg ilyen gyártó van. Én a Royal Caninnal jártam ugyanígy anno. Most már tudom azt is, hogy eleve nem is túl jó táp, ill. annak 33% volt a fehérjetartalma.

Ráadásul elég sokat írt az etetési útmutatója is.

Én úgy csináltam, hogy a Happy Dog Maxi Baby tápjának az etetési útmutatóját vettem alapul és az alapján mértem ki neki a Royalt (elég nagy különbségek voltak az adagot illetően, Royal szerint sokkal több kellett volna).

2012. júl. 5. 10:49
 9/25 A kérdező kommentje:
Értem, köszön szépen a segítséget! A royal caninról én itt a gyakorin tudtam meg, hogy az nem jó táp, árban főleg.
2012. júl. 5. 11:20
 10/25 anonim ***** válasza:
Szívesen! Aztán ha elfogy, nézz egy alacsonyabb fehérjetartalmú tápot neki. Lehet az akár Acana is pl. felnőtt változat. Vagy nem is tudom, a kacsás-körtés azt hiszem, ami alacsonyab fehérjetaratlmú...
2012. júl. 5. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!