Az jó ha kb.2 havonta más-más tápot kapnak a kutyáim?
Próbálom változatosan etetni őket, hogy mindent megkapjanak.
Ezért veszek nekik egy zsák tápot és addig eszik amig el nem fogy, kb 2 hónapig, aztán megint más fajta tápot kapnak.
Ez jó?
Mert egyszer 4 hónapig ugyanazt a tápot ették és nagyon megunták, nem izlett nekik.Ezért elképzelni sem tudom, hogy egyfolytában ugyanazt ropogtassák.
Persze a tápon kivül kapnak mást is, főtt kaját, néha konzervet.
2. válaszolónak:
sajnos már bármitől rákos lehet a kutya is.
Szerintem a magyar kutyatápok tele vannak szeméttel, több ismerősömmel is beszéltem akik ilyen helyen dolgoznak. Ők nem véletlenül etetik házikoszttal a kutyájukat.
Én ezért veszek külföldi gyártású tápot, ott azért jobban ellenőrzik a minőséget, jobban megbizok bennük.
A betegségek miatt is gondoltam, hogy talán jobb ha nem mindig ugyanazt eszik, nehogy vmi káros anyag felhalmozódjon bennük, vagy nem tom.
De kiváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalatotokra.
Amúgy középkategóriás tápokat esznek (drágábbat sajnos nem tudunk most megengedni).
Sziasztok! 12.27-nek: Az olcsó, pl:200 Ft/kg, és a nagyon színes tápok, amiket a TV reklámokban is láthatsz, valóban nem sok hasznos dolgot tartalmaznak. A prémium tápok viszont igenis nagyon jók, pont annyi, és olyan vitamint, ásványi és tápanyagot tartalmaznak, amennyi megfelelő az adott kutyának. Vannak külön fajtaspecifikus tápok is.
Acana, Orijen, Royal Canin /felsorolás nem teljes/ tökéletes választás. Általában ízlik is a kutyuknak, felesleges váltogatni, csak megzavarja az emésztésüket, ha már beálltak egyfajta tápra.
Üdv.
nemtudom, hogy az utolsót miért kellett lepontozni, ő hasznos választ írt és tényleg igaz, hogy ha minőségi tápot kap a kutya, akkor más nem is kell, csak TÁP.
lehet leszavazni....
A kutyának pontosan hogy nem változatos táplálásra van szüksége. Stabil étrend kell neki, tehát mindig ugyanaz a táp!
nem baj ha nem szuper prémium, de ne is tesco gazdaságos legyen.
és egyébként a tápokban sincsen több rákkeltő anyag mint bármiben a világon ide számítva a csapból folyó vizet és a felettünk futó magasfeszültségű vezetékeket is.
Mielőtt tápot vesz az ember,elkell olvasni a dobozon,miből áll.
Nem szabad olyat megvenni,aminek nagy része gabona,színező vagy ízfokozó van benne.
A legtöbb közértben vehető "táp"csak 4 %-a hús,a többi gabona meg szemét.Ettől tényleg kaphat rákot a kutya.
Nekem minden válasz hasznos!
Jó akkor nem kell annyira váltogatni.
De azért évszakonként más-más az igénye,nem?
Szerintem télen inkább a magasabb energiatartalmú táp való neki,nyáron viszont elég egy sima táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!