Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az jó ha kb.2 havonta más-más...

Az jó ha kb.2 havonta más-más tápot kapnak a kutyáim?

Figyelt kérdés

Próbálom változatosan etetni őket, hogy mindent megkapjanak.

Ezért veszek nekik egy zsák tápot és addig eszik amig el nem fogy, kb 2 hónapig, aztán megint más fajta tápot kapnak.

Ez jó?

Mert egyszer 4 hónapig ugyanazt a tápot ették és nagyon megunták, nem izlett nekik.Ezért elképzelni sem tudom, hogy egyfolytában ugyanazt ropogtassák.

Persze a tápon kivül kapnak mást is, főtt kaját, néha konzervet.

2009. júl. 9. 12:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém kb 2 éve ugyanazt eszi, a konzervet szoktam variálni neki.Amikor mást adtam neki, arra meg finnyázott.Szerintem ha elég változatos amit mellé adsz és jó minőségű a áp akkor mindegy.
2009. júl. 9. 12:25
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
A tápokkal sokkal óvatosabban kellene bánni! Azaz ritkábban adni kutyáknak, macskáknak. Ezt nem is én mondom, hanem NEKEM MONDTA AZ ÁLLATORVOS, mivel a kutyám rákos lett. Az állatorvos azt mondta, a gyári állateledelekben, főképp tápokban rákkeltő anyagok vannak! HANGSÚLYOZOM, ÁLLATORVOS MONDTA.
2009. júl. 9. 12:27
 3/11 A kérdező kommentje:

2. válaszolónak:

sajnos már bármitől rákos lehet a kutya is.

Szerintem a magyar kutyatápok tele vannak szeméttel, több ismerősömmel is beszéltem akik ilyen helyen dolgoznak. Ők nem véletlenül etetik házikoszttal a kutyájukat.

Én ezért veszek külföldi gyártású tápot, ott azért jobban ellenőrzik a minőséget, jobban megbizok bennük.

A betegségek miatt is gondoltam, hogy talán jobb ha nem mindig ugyanazt eszik, nehogy vmi káros anyag felhalmozódjon bennük, vagy nem tom.

De kiváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalatotokra.

Amúgy középkategóriás tápokat esznek (drágábbat sajnos nem tudunk most megengedni).

2009. júl. 9. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt melyik állatorvos modta? És minél kevesebb tápot kell adni ahhoz, hogy a kutya ne legyen rákos? És melyik tápról beszélünk?
2009. júl. 9. 12:36
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Sziasztok! 12.27-nek: Az olcsó, pl:200 Ft/kg, és a nagyon színes tápok, amiket a TV reklámokban is láthatsz, valóban nem sok hasznos dolgot tartalmaznak. A prémium tápok viszont igenis nagyon jók, pont annyi, és olyan vitamint, ásványi és tápanyagot tartalmaznak, amennyi megfelelő az adott kutyának. Vannak külön fajtaspecifikus tápok is.

Acana, Orijen, Royal Canin /felsorolás nem teljes/ tökéletes választás. Általában ízlik is a kutyuknak, felesleges váltogatni, csak megzavarja az emésztésüket, ha már beálltak egyfajta tápra.

Üdv.

2009. júl. 9. 12:38
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

nemtudom, hogy az utolsót miért kellett lepontozni, ő hasznos választ írt és tényleg igaz, hogy ha minőségi tápot kap a kutya, akkor más nem is kell, csak TÁP.

lehet leszavazni....

2009. júl. 9. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A kutyának pontosan hogy nem változatos táplálásra van szüksége. Stabil étrend kell neki, tehát mindig ugyanaz a táp!

nem baj ha nem szuper prémium, de ne is tesco gazdaságos legyen.

és egyébként a tápokban sincsen több rákkeltő anyag mint bármiben a világon ide számítva a csapból folyó vizet és a felettünk futó magasfeszültségű vezetékeket is.

2009. júl. 9. 13:59
 8/11 anonim ***** válasza:
87%

Mielőtt tápot vesz az ember,elkell olvasni a dobozon,miből áll.

Nem szabad olyat megvenni,aminek nagy része gabona,színező vagy ízfokozó van benne.

A legtöbb közértben vehető "táp"csak 4 %-a hús,a többi gabona meg szemét.Ettől tényleg kaphat rákot a kutya.

2009. júl. 9. 14:13
 9/11 A kérdező kommentje:

Nekem minden válasz hasznos!

Jó akkor nem kell annyira váltogatni.

De azért évszakonként más-más az igénye,nem?

Szerintem télen inkább a magasabb energiatartalmú táp való neki,nyáron viszont elég egy sima táp.

2009. júl. 9. 15:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt szokták mondani hogy egy hobbi kutyának elég egy középkategoriás táp (itt nem A Chappi-t kell érteni) és ha ehhez adsz néha csirkenyakat vagy egyéb "finomságot" :-) akkor az ugy tökéletesen megfelel ... és hogy a kérdéshez is hozzászoljak....ezekből a kutyákbol lesznek a válogatos kutyák.....ha sokat cserélgeted a tápokat, akkor ezt éred el...meg rosszabb esetben hasmenést is .... tápváltás is általában ugy szokott történni hogy fokozatosan szoktatod hozzá az ujhoz...nem az egyik nap ezt eszi, a másik nap meg a másikat...ez nem jo igy....
2009. júl. 9. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!