Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért utálják annyian a...

Miért utálják annyian a yorkshire terriert?

Figyelt kérdés

Nekem 2 éves kan yorkim van és én nagyon szeretem. De a többség nincs oda érte. Mi ennek az oka?

Nagyon kiváncsi lennék.

2009. júl. 8. 11:27
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem sokan zsebkutyának veszik, vagyis csak azért, hogy kiegészítőként hordják maguknál felöltöztetve, csatokkal a "hajában". Nem idomítják, csak táskában hordozzák. Ezért ha neked is yorkid van, az emberek -sajnos- ítélettel vannak, hogy biztos te is csak ezért vetted meg... Szerintem meg azért vesznek yorkit, mert kicsi, tartható könnyen lakásban (bár a hosszú szőre miatt pluszköltséggel kell számolni-ezért van nekem rövid szőrű kuttyom:)). Öltöztetni kutyát max télen, bár valaki sajnos nyáron is ráhúz szerencsétlenre egy kisinget. A csatokról meg annyit, h olvastam, h muszáj, mert a szemébe lóg különben a szőre...csak valaki ezt is túlzásba viszi.
2009. júl. 8. 11:33
 2/43 anonim ***** válasza:
96%

Szia!

Na most előre elnézést kérek minden yorkistól,előre leszögezem,hogy nem áll szándékomban vitát kirobbantani!

De azért van ez és bavallom én nagyon nem szeretem a yorkikat sőt... illetve a gazdikat,mert hát miattuk ilyen meg a kedves szaporitók miatt! Szal a lényeg,h én azért nem csipem merta yorkis gazdik elfelejtik nevelni a kutyájukat olyan címszó alatt hogy:"olyan kis pici,cuki nem tud kárt tenni senkibe" na ez egy nagy baromság TERRIER nevelni kell!!! meg a másik mikro én megyek a kutyámmal (pitbull) a kis yorki majd szivrohamot kap már 50 méterről olyan idegbeteg h ő nekünk jön,és a gazdi ezt fel sem veszi rá sem néz a kutyájára beszélget tovább!!! és felénk komolyan mondom a kutyatartók 70% yorkija van! MIND egy idegroncs,labilis idegrendszerű dög! nincsenek neveleve. Tudod ha az én kutyám morogna egyből fellennék jelentve,de ezek... még olyat is halottam mikor morgott a kutya a saját gazdijára vagyis annak a tesójára,hogy azt mondta a csaj a tesójának h "ő igy örül neked,nem vetted még észre?" köszönhető ez a tudatlan gazdiknak,akiket szivemszerint leköpnék mert nem való nekik kutya és a szaporitóknak akik megtudták azt is tenni hogy azokat az egyedeket amik nem felenek meg a standardnek elnevezték MINI,EXTRA MINI-nek és ezzel a gazdik nincsenek tisztában hogy ilyen NINCS!!! ez csak reklámfogás! röviden én azért nem szeretem,mert idegbeteg,nem szereti sem a kutyákat,sem a gyerekeket,sem az idegenet,kicsik,de nekem nem kell tetszenie,attól mert másoknak igen. Én másfajtát kedvelek ezért nem bántok senkit,mert mindenkinek megvan a maga izlésvilága én az igazi kutyákat szeretem!!! szerintem élet képtelen fajta,mára jól elkorcsosult az igazi yorkit sztem nagyon kevesen ismerik! hát asszem ennyit tudtam irni hirtelen!

2009. júl. 8. 11:45
 3/43 anonim ***** válasza:
14%

Hát az elözőt nem értem miért kell ilyenek megitélni az összes gazdit de mind1.

Szerintem azért,mert kis zsebkutyus vagyis ,mint írta az első :Ha valaki meglátt egy ilyen kutyut röktön azt hiszik,hogy Te is ilyen kis plázacica meg ilyenek vagy.Meg lehet,hogy sokan túl kényesnek tartják Őket mivel nem ehetnek csontot,meg a kozmetikus meg a csatok meg a kisruhák szóval meg alapból ezeket akutyákat úgy állítják be a tv-ben meg mindenhol hogy kis kényes dögök mivel a gazdijuk is az legalábbis a híradóba filmekben meg ilyenekben meg mikor kérdezznek esetéeg itt vagy valahol a yorkikról tudatlan emberek vannak vagyis olyankoat kérdeznek: Tegnap voltam a plázába és találtam egy szupcsi kis rucikát igaz,hogy rózsaszín ,de nekem kis kan yorkikám van nem bajcsi,hogy rózsaszín? Vagy :

A tenyésztő visszaveszi majd a yorkimat ha 3 kg több lesz? meg ehez hasonlók és ebből kiindúlva is sokan megutálják a yorkikat amit nemértek miért a gazdi miatt kell megítélni egy ilyen kiskutyát?Én személy szerint életemben nemláttam agresszív pattogó yorki xD pedig már nagyon sok yorkit láttam a kutyasuliba meg egyéb helyeken.Nekem bealgeöm van,de a yorkival semmi bajom,de magam mellé nem bírnám elképzelni ;) de nagyon aranyosak nem tudom,hogy lehet utálni őket...tudom nem elég,hogy aranyos,de nem akutyát kéne utálni a szaportók meg a gazdik miatt .

2009. júl. 8. 12:20
 4/43 anonim ***** válasza:
96%
Lényegében a második leírta a lényeget. Nekem sem konkrétan a kutyával van bajom, hanem a gazdikkal. Ha valaki le "zsebkutyázza" vagy "patkányozza" a kis yorkijukat felvannak háborodva, hogy az igenis kutya. Viszont a kutyatartás szabályairól megfeledkeznek. Nem nevelik a kutyájukat, jópofának tartják mikor az agresszív. Sőt sokan büszkén mondogatják mindenkinek milyen cuki a kutyájuk, hogy védi a gazdit mindenkitől, még a saját családtagoktól, barátoktól is (az eszükbe sem jut, hogy a kutya nem tudja, hol a helye a falkában). Attól még, hogy egy kutya kicsi nevelni kell, főleg egy terriert. Nem a flexin kéne leélni ezeknek a szerencsétleneknek az életüket. És én nem tartom aranyosnak, hogy ha elmegyek egy ilyen kutya mellett (akinek a gazdája csak trécsel és nem figyel a kutyára)az neki ugrik a lábamnak, vagy hogy minden ok nélkül neki ugrik a kutyáimnak (akik mellesleg pórázon vannak és láb mellett jönnek) és "marcangolja" a nyakát. De ami még jobban idegesít, hogy ha egy idő után az én kutyámnak elfogy a türelme és csak vissza mordul a gazdik felvannak háborodva, hisz a "gyilkos" kutyán miért nincs még szájkosár is. Vagy az én roti keverékem is cuki lenne, ha mindenkit megugatna és morogna az utcán, vagy nagyon védené "anyut" és megharapná a férjem vagy a postást?
2009. júl. 8. 12:24
 5/43 A kérdező kommentje:

Érdekes én még sohase találkoztam olyan yorkieval ami nekiugrik az ember lábának. TÉNY: az én kutyám se szereti a gyerekeket, de van amikor kivételt tesz. Megmondom őszintén én is utálnám, ha odajönne egy gyerek és elkedzene úgy simogatni, hogy a szemem is kiesik. Az enyémnek van 3 kan barátja. A többi kan kutyát nem nagyon szereti és megmorogja, de ilyenkor erélyesen rászólók, hogy "nem szabad" és abbahaggya. Persze nem engedem oda a másikhoz. A szuka kutyákat szereti♥♥♥

És a fajtársait is..lehet az kan és szuka is. Bár itt ahol mi lakunk nem sok yorkie van. 1-2 max.

Én is tudom, hogy nincs normál, mini, extramini. A yorkieból két fajta van: Brit, és Amerikai. E kettő alapján vannak fajtastandardban.

De megmondom őszintén én is így nevezem hogy normál, mini, extramini. Mert így egyszerűbb és érthetőbb.

És én is nagyon utálom amikor lepatkányozzák, leegerezik, cicának nézik meg ilyenek. Ilyenkor ráis szólók arra az emberre aki ezt mondja. Nem tudom, hogy ő mit szólna ha én mondanám ugyanezt rá vagy a kutyájára.

Továbbra is várom a válaszokat.

Képek a kutyámról:

[link] (Kölyökként)

[link] (1 éves kora körül)

2009. júl. 8. 12:48
 6/43 anonim ***** válasza:
86%
azért itéltem így meg a gazdikat,mert az én tapasztalataim alapján mind ilyen volt akiket én ismerek,találkoztam velük! evidens akikkel nem azokról nem mondhatok véleményt!!! soah egyetlen egy yorkival sme találkoztam még amelyik figyelmen kvül hagyott volna vagy legalább ne ugasson,morogjon meg! és egy olyan gazdival sem találkoztam aki leszidta volna ilyenkor kutyuskáját,sőt a másik véglet ami nálam hihetetlenül kiveri a biztosítékot mikor felkapják az ölükbe már méterekkel mikor ő meglát minket!!! ne ez az amit SOHA nem kellene tenni,ettől lesz a cuki kis kutyuska ilyen antiszociális,és ettől nem birja elviselni a többi kutyát! pont emiatt van komplexusai...
2009. júl. 8. 13:17
 7/43 anonim ***** válasza:
100%
A probléma itt kezdődik szerintem a yorki és hasonló kutyák tartójánál, hogy mindig azzal jönnek, hogy én se szeretném, nekem se lenne jó... Ez nem így működik. A kutya nem ember, ne keressünk már mindig hasonlóságot. Nem muszáj szeretnie a gyerekeket, de akkor se támadhatja őket rögtön, olyan nincs, hogy van, hogy kivételt tesz. Mindig vannak olyan esetek, hogy a gyerek odaront egy kutyához, hiába figyel rá a szülő. Normális kutya erre nem reagál (nálunk is volt, hogy a gyerek egy pillanat alatt ott volt és mászott a kutyám hátára, de az akkor is nyugodtan állt). Az is milyen élet egy kutyának, hogy nem tud játszani más kutyákkal, csak morog. Bárki bármit mond ez mind a gazdi hibája, mert nem (jól) neveli a kutyáját.
2009. júl. 8. 13:25
 8/43 A kérdező kommentje:
Én nem szoktam felvenni csak akkor ha kobór jön velünk szemben vagy a kutya nincs megkötve. Szerintem ez nem bűn. És azért nem csak a kiskutyás gazdikat lehetne szidni hanem a nagykutyás gadzikat is. Soha nem fogom megérteni miért kell városban szabadon engedni a nagykutyát. És amikor rászól vki a gazdijára akkor felvan háborodva.
2009. júl. 8. 13:25
 9/43 A kérdező kommentje:

Az én kutyám fél is a gyerekektől és ezért nem akarja, hogy odamenjen hozzá a kisgyerek. Nem szereti ennyi, és nem is akarom, hogy megsimogassa, mert én se szeretem ha vadidegen ember simogatja a kutyámat. Szóval ha egy gyerek odajön és azt mondja nekem, hogy megszeretné simogatni akkor felveszem és úgy megsimogathatja a hátát. De ekkor is utálja, fél a gyerekektől és ezért támadna, ha engedném. Felnőtt vagy már nagyobb gyerekeket szereti. Rájuk nem támad. Ha vki hozzánk szól ismeretlen és mondja, hogy milyen édes és ránéz a kutyámra a kutyám reagál rá így: hátracsapja a fülét (ami azt jelenti, hogy örül)

Nem védeni próbálom, mert van igazság abban amit leírtatok. Én nevelem, és nem zsebkutyaként kezelem őt. Nem vagyok plázacica pedig 16 éves vagyok lány. Én a yorkiet azért választottam mert megtetszett. Emeletes házban lakunk ilyen kiskutya pont jó ide. Nem sok helyett foglal. Ezért is választottuk, meg a szőre se hullik. 2 havonta kozmetikushoz megy, havonta orvoshoz (körömvágás, fülszőrkiszedés, szeménél a szőrt kivágják, bolha és kullancs elleni kenés, bűzmirigy tisztítás) sok gond van vele, de olyan mint egy gyerek.

Nagyon jó kis társra találtam benne. Esténként hozza a játékait és játszunk.

2009. júl. 8. 13:34
 10/43 anonim ***** válasza:
96%
11:45 vok megint! miért nem érted mért engedik el??? aki elengedi a kutyáját azért teszi,mert tudja nem bánt,sem embert sem más kutyát,ahogy én is elengedem mint már irtam (pitbull).mert tisztában vagyok vele h nem árt senkinek,sem embernek sem kutyának! én hamarabb megijedek egy pórázon tartott szájkosaras kutyától!!! nem gondolod h ez így ésszerű???
2009. júl. 8. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!