Én is hibáztam? Miben?
Van két nagy testű kutyám, egy lány és egy fiú. Ki szoktam vinni őket sétálni a határba, mert csak ott tudom lemozgatni őket. Mikor jöttünk visszafelé, ( a lány hosszú pórázon van mindig, a fiú szabadon, de szájkosárral ) a határ széléhez értünk ahol meg szoktam kötni a fiút is. A határ szélétől már közterület van.
Még nem értünk ki a határból, de a fiú hirtelen lefeküdt. Akkor fekszik le hirtelen magától szabályosan amikor kutyát lát. Ezt kicsi korától tanítottam így. Viszont csak akkor marad ebben a helyzetben ha az a kutya amit meglátott, nem megy felé. ( volt olyan sajnos, hogy szóval fekve tartottam, de mire odaértem volna hozzá, a másik kutya betámadta )
Csak hogy a kutya ( kis testű ) odament hozzá, erre az én kutyám felpattant, és nekiment. Bántani ugyan nem tudta, mert kosár volt rajta, de a kiskutya gazdája elkezdett visítani. Ettől meg én ijedtem meg......
Ordibáltam kutyámnak, mire visszajött. A szukám nagyon agresszív más kutyákkal szembe, akár fiú akár lány a másik. Ezért is van mindig hosszú pórázon. Én szerencsésnek tartom a helyzetem abból a szempontból, hogy ha pórázon lett volna mindkét kutyám, és úgy jött volna oda az a másik kutya, akkor a szukám biztos hogy elharapta volna a torkát, és azt nagyon nem akarom.
Mielött valaki rákérdezne, azért járok így ( egyiken hosszú póráz a másikon szájkosár ) mert ha egy nagy testű támadna be minket akkor egyik kutyám se tudna védekezni. ( volt már sajnos ilyen is, akkor mindkettőn kosár volt, és a kan kutyám úgy kellett összestoppolni )
Szeretném a véleményeteket kérni. Én is hibás vagyok? Vagy hibáztam abban mert kijárok a kutyákkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!