Hibáztam a kiskutyámmal?
Kiskutyám nagyon harapós.Szinte állandóan harapni akar. Sok mindennel próbálkoztam már, mondtam, hgy fúj nem szabad! Nem!!, betettem őt egy üres szobába, rácsapta a fenekére újságpapírral, semmi nem használt eddig.
Ma megpróbálkoztam azzal, hogy lenyomtam a földre és összezártam az állkapcsát a kezemmel.. Viszont nagyon tiltakozott, kapálózott, a végén elengedtem. Nagyon rossz érzés volt, mert tudom, hogy ő csak játszik, és úgy érzem túl kemény voltam vele.. Még pici kutya, de már azért fájdalmas tud lenni a harapása meg bosszantó is, hogy még pacsizni se tudom megtanítani mert ő csak a kezem akarja megharapni. Mindenképpen le szeretném szoktatni a harapásról, de azt hiszem, rossz módszerhez nyúltam.. Most eléggé rosszul érzem magam.
Mit gondoltok?
Nem, nagyon is jól tetted, mert most még nem vészes a játéka, később tőből lekapja a kezed(nem írtad milyen fajta).
Továbbá ha most hagyod átvenni a vezér szerepet, fejedre nő, aztán leshetsz, hogy mi lesz később.
Az biztos, hogy vannak nálunk falkavezéri gondok, mindig próbál ledominálni..
Mikor hozzánk került, nagyon jó kutyus volt, most gondolom megszokott minket, megjött az önbizalma és rosszalkodik. Ugye harap, tépi a nadrágom, ha valami nem t etszik neki mérgesen ugat.
Kedves kutyatartó!
Nekem egy 10 éves Golden Retrieverem van, aki nagyon rossz kutya volt kölyökként, de akkor még kisebb voltam, és nem tudtam nevelni, most a szomszéddal járok kutyát sétáltatni, és ugyanaz a helyzet!
Neki egy pár hónapos vizslája van, kora szerint a nevelés kezdeténél. Ő egy 13 éves lány, és van egy 6-7 éves öccse, aki fél a kutyától, mert ilyen durva játék közben.
Először is hadd magyarázzam el, hogy nincs jobb módszer annál, amit csinálsz, csináltál! Ha a kutya nyüszít, nem azért teszi, mert fáj, hanem mert kellemetlen helyzetben van. Ha egy gyereknek rácsapsz a fenekére, tudja, hogy rosszat tett, bár nem fáj neki, azért sír, mert bűntették, nem azért, mert fáj.
A kutyával is ez a helyzet. Nem kell, hogy erősen szorítsd, hanem csak fogd meg, nyomd a földre, és mondd neki, hogy rossz kutya! Esetleg még adj neki egy jelzésre szolgáló pofont, de finoman, pont hogy csak megértse!
...Miért?
Mert ez nincs másképp a kutyáknál sem! A felsőbbrendű falkavezér, azaz !TE! parancsolsz a kutyának, és a falkában azt hogy "rossz, nem másként, minthogy azzal mutatják ki, hogy a nyakuknál fogva nyomják a földre a kutyát...
Ahhoz, hogy tapasztalt kutyatartó legyél, meg kell értened, hogy mi a törvény a kutyáknál, és bele kell élned magad a falkavezér szerepébe.
Tehát értsd meg, ennél jobb módszer nincs!
Üdv: BG
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!