Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hibáztam a kiskutyámmal?

Hibáztam a kiskutyámmal?

Figyelt kérdés

Kiskutyám nagyon harapós.Szinte állandóan harapni akar. Sok mindennel próbálkoztam már, mondtam, hgy fúj nem szabad! Nem!!, betettem őt egy üres szobába, rácsapta a fenekére újságpapírral, semmi nem használt eddig.

Ma megpróbálkoztam azzal, hogy lenyomtam a földre és összezártam az állkapcsát a kezemmel.. Viszont nagyon tiltakozott, kapálózott, a végén elengedtem. Nagyon rossz érzés volt, mert tudom, hogy ő csak játszik, és úgy érzem túl kemény voltam vele.. Még pici kutya, de már azért fájdalmas tud lenni a harapása meg bosszantó is, hogy még pacsizni se tudom megtanítani mert ő csak a kezem akarja megharapni. Mindenképpen le szeretném szoktatni a harapásról, de azt hiszem, rossz módszerhez nyúltam.. Most eléggé rosszul érzem magam.

Mit gondoltok?

2011. júl. 22. 13:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Golden a kuttyom.

2011. júl. 22. 14:13
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Palm: megfogni és megrázni a zsákmányt, a prédaállatot szokták. Ha anyakutya ilyet csinál, az már konkrétan az jelenti: még egy ilyen és megöllek! És az anyakutya tényleg meg is öli következőre. Bár ez felügyelt családban nagyon ritkán fordul elő, és vagy az anyakutya szocializációja teljesen hibás ilyen esetben, vagy a kölyök tényleg annyira rossz, hogy az anyakutya úgy ítéli meg nincs helye az alomban (de ez is inkább akkor, ha idegrendszeri probléma miatt rosszalkodik). Nem tudom ki terjesztette el ezt a hülyeséget, de jó lenne ha már elfelejtenék.

Alkalmas büntetésnek persze, csak vgay halálra rémíted vele a kölyköt, vagy nevetségessé teszed magad előtte azzal, hogy kilátásba helyezed a legdurvább büntit ami történhet, aztán következőre se történik semmi.

Amit valamelyik utána jövő írt, az viszont jó módszer. A kutyát a harapásról nem kell és nem is lehet leszoktatni. Neki nincs keze, ezért a szájával játszik. Felnőtt kutyáim vannak, maximálisan kontrollálom őket, és bármikor belemehetek velük rágcsálós játékba, mert nem okoznak fájdalmat. Engedem nekik, hogy a fejem, vagy a torkom rágják, erről szól a játék, egymással is így játszanak. A lényeg, hogy meg kell őket tanítani a lágy harapásra. A lágy harapást általában a kölykök az alomban tanulják meg, a tesóktól és az anyakutyától. Ha túl erőset harapnak, akkor a másik kutya mozdulatlanná dermed, megmerevedik, és nyüsszent. Ebből megértik, hogy ez már fájt. Ha túl nagy a fájdalom, akkor az anyakutya rendszerint felülről ráfog a pofájukra, és megszorítja azt. Ezt is tudod imitálni a kezeddel.

Nekem ezzel a megmerevedős módszerrel még a macskámat is sikerült megtanítom arra, hogy mekkorát haraphat anélkül, hogy az nekem fájna. Ha már sok, leáll a játék.

Sok gazdi ott követi el a hibát, hogy ilyenkor csapkodni kezd, rángatni a kezét, sikongatni, ezzel még nagyobb játékra buzdítva a kölyköt.

Ha pedig azt szeretnéd, hogy most ne játsszon, mert nincs itt az ideje, akkor förmedj rá, indulj el felé, nézz rá nagyon szigorúan szúrós szemmel, és zavard el a közeledből. Nyugodtan moroghatsz is ilyenkor, ha abból ért.

2011. júl. 22. 14:15
 13/15 anonim ***** válasza:

Az utolsó írta le korrektül. Nagyjából ezt szerettem volna én is elmondani...de akkor már nem kell :o)

A többiek féligazságokat mondtak vagy teljesen félrevezetô dolgokat.

2011. júl. 22. 15:37
 14/15 Hovarju ***** válasza:

a 14.15-ös válaszolóval egyetértek én is.

Nálunk még az vált be harapás ellen, hogy 5 hónapos korától (akkor még úgy tudtam, hogy nem lehet hamarabb) kutya óvodába vittem. Itt nagyon hamar megtanulta, hogy az erősebben harapás fájdalmas, hisz a kölykök játék közben egymást is harapdálták. Ezután viszont az én kezemet már nem rágta. :-)

2011. júl. 22. 18:01
 15/15 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy a kiskutyákat nem szabad bántani, mert ha komolyan rácsapsz az benne marad, emlékezni fog rá és kis mértékben félni fog tőled! Ami jó, hogy ez azt jelenti, hogy a kutya civiles lesz, és akkor a házőrzésben tökéletes.:) Persze attól is függ milyen fajta..:)))
2011. nov. 28. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!