Dobermann kiskutyus érkezik. Mire számítsak?
Gratulálok hozzá!:) Készüljetek fel, egy kölyökkutya nagyon fárasztó tud lenni, hát még egy dobi... Nem sok szabad percetek lesz, az biztos :)
Én mindenképp lefárasztanám este alvás előtt. Egy kölyökkutya sokat alszik, de sok kis részletben. Alszik 1-2-3 órát, felkel, úgy pörög, hogy ki sem lehet kapcsolni, aztán hirtelen "összeesik" és alszik megint. Ez éjszaka nem túl szerencsés, úgyhogy lefekvés előtt legyen egy nagy lefárasztás, játék, tanulgatás (ne vigyétek túlzásba, mert hamar ráun!), majd hagyjátok aludni, és reménykedjetek, hogy nem kezd rá az óbégatásra az éjszaka közepén. Egyébként kutyafüggő, hogy mennyire bírja majd egyedül. Nekem az egyik körülbelül 3 hónapig minden éjszaka sírt, a másik meg már első éjszaka is végig csendben volt.
Én az elhozatal napján vittem egy plédet, amit beraktunk 1 órára az alomba, amíg beszélgettünk a tenyésztővel, itthon meg azzal aludt, hogy a szag megnyugtassa. Emellé lehet rakni egy olyan rongyot is, amin a ti szagotok van.
A teniszlabdával vigyázzatok, mert nem tesz jót a kutya fogának, lehetőleg üreges játékot se vegyetek, mert szétcincálja darabokra, lenyeli és ott a baj. Az enyém imád labdázni, tömör gumilabdája van, órákig képes rágcsálni és dobálni magának.
Egyébként én sem javaslom a kinti tartást. Annyira vágynak a társaságra, egész nap az ember seggében vannak, imádnak mindenhova kísérgetni. Ha egyedül lesz a kertben, unatkozni fog rettenetesen. Plusz tényleg nagyon kevés a szőre, körülbelül mintha nem is lenne...
Az enyém az előszobában alszik, nyáron nap közben kint van, télen inkább az előszobában, mert 1-2 óra alatt is nagyon át tud fagyni. Ha itthon vagyunk, beengedjük a házba is. Nem tudjátok ezt megoldani? A pulcsi nem jó ötlet egy kerti kutyának, mert lefekszik, átázik a pulcsi/bemegy alá a hó, és csak még sokkal jobban fog fázni. Inkább olyan kutyáknak való, akik bent laknak, és kintre rájuk adják sétához.
Amikor a kutyusunk még kölyök volt, akkor nem zártuk ki, hanem az elején bent aludt. Szerintem jobb ha az elején érzi a gazdi közelségét, mert más az ha a tenyésztő úgy hagyja őket kint, hogy az anyjukkal és az alomtesóikkal vannak együtt és melegítik egymást!
A mi kutyusunk nem lett "tolakodó" attól mert kölyökkorában bent aludt! Hamar megtanulta, hogy az csak egy átmeneti állapot volt, és tudja, hogy az ő helye kint van. Télen viszont mindenképpen aludjon bent, és legyen beengedve mert egy dobi megfagy, főleg ha nincsen kutyatársa akivel melegíteni tudják egymást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!