Egészséges, hibátlan dobermann-t honnan tudok beszerezni?
Sziasztok!
Olvasom és mondták is hogy nagyon sok dobermann szívbeteg,esetleg idegrendszeri gondjaik vannak.
Ha tényleg ennyire rossz a helyzet,miért nem szűrik meg a kutyákat hogy örökletes e a szívbetegség.
Magyarországon hol lehet egészséges kutyát kapni,ami mind egészségügyileg,mind idegrendszerileg rendben van?
Nem 5-6 évre akarok társat,hanem minimum 8-9 évre.
értem,köszi.
Valahol szűrik a kutyákat szívbetegségre is?
Az nagyon jó,mert nem akarok úgy hogy beletippelek és hátha sikerül kifognom egy szép kutyát.
esetleg ilyen tenyészeteket nem ismertek?
értem,még ezt néztem:
például ennek a kannak is van 3 munkavizsgája meg vagy 7 dologra megvan szűrve.
sajnos az a probléma, hogy hiába szűrik meg a kutyát, (DCM) attól még másnap ugyanugy felborulhat:( Sokan küldik ki a vért Amerikába, de ezek a vizsgálatok sem tökéletesek. Pl. válassz ugy, hogy nézd végig, hogy a szülők hány évesek, ill. a nagyszülők meddig éltek. Minden magára valamit adó tenyészetben megvannak szűrve a kutyák, szemre, szivre, csipőre. Amikor kiválasztod a számodra ideális kennelt, akkor a kiskutyák viselkedéséből azért le lehet szűrni, melyik a labilisabb.
A választott kennel nagyon jó, pont a napokban fognak kiskutyák születni.
Azt tudom, hogy itt szűrnek szem, szív bajokra, DP-re meg mindenre ami fontos és garanciát is vállalnak rá (mindezeken kívül is tudom ajánlani a kennelt):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!