Dobermann kutyát csak verve lehet nevelni?
Szegény kutya.....
Egyetlen fajta kutyát sem veréssel lehet nevelni.
Hát így nem fog sokáig menni, attól tartok. A dobi egy munkakutya, nem verni kell, hanem következetesen nevelni és dolgoztatni.
Vegyél nekik előkarácsonyi ajándékként néhány modernebb kutyanevelésről szóló könyvet, jobbat nem tudok ajánlani sajnos...
A szörnyű az, hogy nem a kutya választja sokszor a gazdáját, hanem fordítva, pedig a kutyák ösztönösen érzik, ki az aki szereti őket, ki az akivel jó életük lesz.
Az egész kutyatartás, egy nagy lutri. Na nem a gazdának, hanem a kutyának.
A veréstől és bántalmazástól lett a kutya ilyen. Bizonytalan és úgy érzi, meg kell védenie magát a saját gazdáival szemben, ezért lett agresszív. Azt tudom mondani, ne a gazdákat féltsd, hisz ha valami történik, az csak az ő hibájukból fog bekövetkezni.
Egyébként nincs olyan fajta, amit agresszióval meg lehetne nevelni. És a verésnél, fizikai ráhatásnál sokkal hatékonyabb és jobb büntetési, nevelési eszközök vannak. Nagy előnyük, hogy tekintélyt szereznek a gazdának a kutya szemében és a kötődést is elősegítik. Sürgősen tereld őket egy normális kutyasuliba, mielőtt még védekezésből meg nem harap a kutya valakit komolyan. Már csak azért is, mert az ilyen emberek szokták kidobni a kutyát, elaltatni, stb.
Ezek után még van, aki a gazdákat sajnálja??? Ez most komoly??
Ha bárki velem is így bánna, tuti én is a kutyához hasonlóan reagálnék és lázadnék... Mint ahogy örömmel együttműködnék velük, ha megtalálnánk a közös hangot..
Szerintem is az lenne a legjobb, ha a kutya mielőbb elkerülne onnan, mielőtt tényleg baj történik, mert akkor megint a kutya lesz elővéve amiatt, amit tanítottak neki a gazdái... :(
Sajnálom szegény párát! :(
Nem tudom, hogy merre van ez a kutya, vagy mennyi idős, stb., de én lehet, hogy el tudnám hozni, ha lemondanak róla.
nem, semmilyen kutyét sem lehet csak veréssel nevelni, sőt, egyáltalán nem kell veréssel!
büntetni lehet, de ésszerű határokon és a kutya tűrőképességén belül. ráadásul vannak hatékonyabb büntetési módszerek, mint a verés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!