Dobermann fajta kutyát kell különlegesen nevelni?
Figyelt kérdés
Mindent elolvastam, és írják, hogy határozott következetes nevelés stb.
De, van valami, amit különlegese kell nevelni, vagy ugyan azok a nevelési formák vannak, mint bármelyik más kutyánál?
2011. jan. 2. 14:30
2/4 anonim válasza:
Szerintem sincs különleges fajtaigény a nevelésével kapcsolatban. Esetleg azt tudom javasolni, vegyél egy Dobermann-os könyvet, olvasd el, és hátha van benne valami, amit még nem tudtál a neveléséről.
Ez a könyv nem is drága, 1300 ft körül van, nekem is ilyenem van, csak a Beagle-ről ad tájékoztatást :)
E mellett csak azt tudom még ajánlani, hogy járjatok kutyaiskolába. Az sok problémát meg tud oldani, ráadásul szakszerű tanácsokat kapsz a nevelésével kapcsolatban.
3/4 anonim válasza:
Nincs semmilyen különlegessége, csak határozottnak és egyértelműnek kell lenni vele szemben, csak úgy, mint minden kutyával(kéne).
4/4 anonim válasza:
Következetesség, szeretet, sok szabadidő amit a kutyával töltesz. Ennyi a titka. Annyi érdemes a dobermannal kapcsolatban talán megjegyezni, hogy iszonyatos igénye van a gazda közelségére. Ő akkor érzi magát a legjobban, ha egész nap a fenekedben lehet. Viszont nagy a birtoklási vágya is. ha nem szeretnétek, hogy ez elhatalmasodjon rajta, akkor érdemes a család minden tagjának foglalkozni vele. Csúcsszuper kutya. Számomra a leggyönyörűbb, és a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!