Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csivavám van most 7 hetes. És...

Csivavám van most 7 hetes. És el szeretném kezdeni szobatisztaságra szoktatni. Valakinek valami ötlet?

Figyelt kérdés

2012. jún. 15. 11:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%

látom nem volt még beteg kutyátok

Számomra meg az a borzasztó mikor infúzióra jársz napokig és a kezed között hal meg a beteg kutya.

Én oltatlan kutya közelében nem tartom a cipőmet, inkább legyen bent a lakásban a kutya, és nem azt mondtam, hogy 3-4 hónapos koráig de a második oltásig mindenképpen!

2012. jún. 15. 16:06
 22/31 anonim ***** válasza:

2 hét, mire oltás után kialakul a teljes védettség, úgyhogy kb. ugyanott vagy, ha 2. oltás után leviszed, mintha a kérdező most vinné le a kutyáját.

Egyébként pedig sok esetben oltott kutya is elkapja a parvot.

2012. jún. 15. 16:14
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
NEM JÓL TUDOD, 8-9 NAP MIRE KIALAKUL A VÉDETTSÉG. Én 15 éve nem adatok parvot csak kombináltat . 7 hetesen kombi vagy esetleg kihúzom 8 hetes korig attól függ , hogy szopnak e még vagy sem és utána szintén kombi az ismétlő oltás + 2 hét múlva megint kombi. Na ehhez mit szólsz , ilyet sem hallottál még;-)kombinált után pár nap múlva biztonságosabban viheti az utcára mint oltatlanul
2012. jún. 15. 16:21
 24/31 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy addig egyáltalán nem lesz védett.

És ne kiabálj, nyugi :)

Azt írtam, hogy a teljes védettség addigra alakul, ez nem azt jelenti, hogy addig egyáltalán nem lesz védett.

2012. jún. 15. 16:32
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

jó de nem kell arra biztatni az embereket, hogy vigyék le sétálni az oltatlan kiskutyát. az a kiskutya nem fog úgy pisilni-kakilni, hogy lemegyek és rögtön elvégzem a dolgom. Szaglászni fog ami veszélyes, még ha nem találkozik kutyákkal a macskák is sok helyen ott vannak, mászkálnak és még sorolhatnám.

Ráadásul gondolhatod milyen helyről érkezhetett ha már 7 hetesen odaadták a kiskutyát! Az új állatvédelmi törvényben ami ezen a héten jelent meg benne van ,hogy sem kiskutyát sem macskát, görényt nem szabad elszakítani 8 hetes kor alatt!

Ennyi én itt befejtem, mindenki döntse el vállalja e a felelősséget vagy sem.

2012. jún. 15. 16:39
 26/31 anonim ***** válasza:

Nézd, az én véleményem az, hogy egyik sem teljesen jó megoldás. Sem az, hogy oltások nélkül leviszi az ember, sem az, hogy csak a lakásban van a kutya.

Akkor már ezeket számba véve ebből a szempontból az lenne a legideálisabb, ha minden tenyésztő családi házban lakna és amíg nincs meg a kiskutyáknak az összes oltása, ott is maradna, így nem pelusra meg ilyen helyekre kényszerülne a dolgát végezni. Nyilván ez kivitelezhetetelen, de egyik sem a legjobb megoldás a fent említettek közül.

2012. jún. 15. 16:46
 27/31 anonim ***** válasza:

Senki se azt mondta h vigye le sétálni.

Le kell vinni egy OYLAN HELYRE? ami nem kutyasétáltatós, ott lerakni és max 1mx1m-es közegben hagyni mozogni, közben figyelni h nehogy akármit is a szájába vegyen vagy megnyaljon. Pisi/kaki és mehet is fel, ennyi.

2012. jún. 15. 19:30
 28/31 anonim ***** válasza:
71%
Én is levittem első perctől minden kiskutyát, és eddig mind életben maradt. Persze figyelni kell hogy ne nyaljon össze semmit, nem odaengedni más állathoz, de 5-10 perce nyugodtan lelehet vinni valami viszonylag tiszta helyre.
2012. jún. 15. 21:20
 29/31 A kérdező kommentje:

A kerdezo vagyok

koszonom a valaszokat mindenkinek!

Eloszor is le szeretnem tisztazni hogy a kutyus egy kedves ismerosomtol van akiben teljesen megbizom, mivel mindenuk a kutyusaik. Igen tudom hogy hamarabb kerult hozzam mint a megszokott, de mar rendesen evett es levalaszthato volt a mamajarol

Nagyon jol viselte a valtozast, nem sirt es rendesen eszik. Ennyit errol. Az elso oltasa mar meg van 2 het mulva kapja a kovetkezot. Nagyon szeretnem levinni az udvarra, de ebben a kerdesben az allatorvosra hallgatok aki nem javasolja meg egy par hetig. Talan nem kerdez

2012. jún. 16. 16:21
 30/31 A kérdező kommentje:

A kerdezo vagyok

koszonom a valaszokat mindenkinek!

Eloszor is le szeretnem tisztazni hogy a kutyus egy kedves ismerosomtol van akiben teljesen megbizom, mivel mindenuk a kutyusaik. Igen tudom hogy hamarabb kerult hozzam mint a megszokott, de mar rendesen evett es leval aszthato volt a mamajarol

Nagyon jol viselte a valtozast, nem sirt es rendesen eszik. Ennyit errol. Az elso oltasa mar meg van 2 het mulva kapja a kovetkezot. Nagyon szeretnem levinni az udvarra, de ebben a kerdesben az allatorvosra hallgatok aki nem javasolja meg egy par hetig. Talan nem

kerdeztem vilagosan. A kutyus teljesen egeszseges es nagyon boldog,csak el szeretnem kezdeni a szobatisztasagra szoktatni, vagyis hogy egy kijelolt helyre vegezze a dolgat. Ehez szeretnek infokat gyujteni hogy minnel hamarabb elkezdhessuk a zanulgatast. Bocsanat az ekezetekert de nem otthon vagyok.

2012. jún. 16. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!