Csivavám van most 7 hetes. És el szeretném kezdeni szobatisztaságra szoktatni. Valakinek valami ötlet?
látom nem volt még beteg kutyátok
Számomra meg az a borzasztó mikor infúzióra jársz napokig és a kezed között hal meg a beteg kutya.
Én oltatlan kutya közelében nem tartom a cipőmet, inkább legyen bent a lakásban a kutya, és nem azt mondtam, hogy 3-4 hónapos koráig de a második oltásig mindenképpen!
2 hét, mire oltás után kialakul a teljes védettség, úgyhogy kb. ugyanott vagy, ha 2. oltás után leviszed, mintha a kérdező most vinné le a kutyáját.
Egyébként pedig sok esetben oltott kutya is elkapja a parvot.
Nem azt írtam, hogy addig egyáltalán nem lesz védett.
És ne kiabálj, nyugi :)
Azt írtam, hogy a teljes védettség addigra alakul, ez nem azt jelenti, hogy addig egyáltalán nem lesz védett.
jó de nem kell arra biztatni az embereket, hogy vigyék le sétálni az oltatlan kiskutyát. az a kiskutya nem fog úgy pisilni-kakilni, hogy lemegyek és rögtön elvégzem a dolgom. Szaglászni fog ami veszélyes, még ha nem találkozik kutyákkal a macskák is sok helyen ott vannak, mászkálnak és még sorolhatnám.
Ráadásul gondolhatod milyen helyről érkezhetett ha már 7 hetesen odaadták a kiskutyát! Az új állatvédelmi törvényben ami ezen a héten jelent meg benne van ,hogy sem kiskutyát sem macskát, görényt nem szabad elszakítani 8 hetes kor alatt!
Ennyi én itt befejtem, mindenki döntse el vállalja e a felelősséget vagy sem.
Nézd, az én véleményem az, hogy egyik sem teljesen jó megoldás. Sem az, hogy oltások nélkül leviszi az ember, sem az, hogy csak a lakásban van a kutya.
Akkor már ezeket számba véve ebből a szempontból az lenne a legideálisabb, ha minden tenyésztő családi házban lakna és amíg nincs meg a kiskutyáknak az összes oltása, ott is maradna, így nem pelusra meg ilyen helyekre kényszerülne a dolgát végezni. Nyilván ez kivitelezhetetelen, de egyik sem a legjobb megoldás a fent említettek közül.
Senki se azt mondta h vigye le sétálni.
Le kell vinni egy OYLAN HELYRE? ami nem kutyasétáltatós, ott lerakni és max 1mx1m-es közegben hagyni mozogni, közben figyelni h nehogy akármit is a szájába vegyen vagy megnyaljon. Pisi/kaki és mehet is fel, ennyi.
A kerdezo vagyok
koszonom a valaszokat mindenkinek!
Eloszor is le szeretnem tisztazni hogy a kutyus egy kedves ismerosomtol van akiben teljesen megbizom, mivel mindenuk a kutyusaik. Igen tudom hogy hamarabb kerult hozzam mint a megszokott, de mar rendesen evett es levalaszthato volt a mamajarol
Nagyon jol viselte a valtozast, nem sirt es rendesen eszik. Ennyit errol. Az elso oltasa mar meg van 2 het mulva kapja a kovetkezot. Nagyon szeretnem levinni az udvarra, de ebben a kerdesben az allatorvosra hallgatok aki nem javasolja meg egy par hetig. Talan nem kerdez
A kerdezo vagyok
koszonom a valaszokat mindenkinek!
Eloszor is le szeretnem tisztazni hogy a kutyus egy kedves ismerosomtol van akiben teljesen megbizom, mivel mindenuk a kutyusaik. Igen tudom hogy hamarabb kerult hozzam mint a megszokott, de mar rendesen evett es leval aszthato volt a mamajarol
Nagyon jol viselte a valtozast, nem sirt es rendesen eszik. Ennyit errol. Az elso oltasa mar meg van 2 het mulva kapja a kovetkezot. Nagyon szeretnem levinni az udvarra, de ebben a kerdesben az allatorvosra hallgatok aki nem javasolja meg egy par hetig. Talan nem
kerdeztem vilagosan. A kutyus teljesen egeszseges es nagyon boldog,csak el szeretnem kezdeni a szobatisztasagra szoktatni, vagyis hogy egy kijelolt helyre vegezze a dolgat. Ehez szeretnek infokat gyujteni hogy minnel hamarabb elkezdhessuk a zanulgatast. Bocsanat az ekezetekert de nem otthon vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!