Csivavám van most 7 hetes. És el szeretném kezdeni szobatisztaságra szoktatni. Valakinek valami ötlet?
2. vagyok
Én is levittem a kutyánk még az összes oltása előtt 3-4 óránként, éjjel is.
Olyan helyre mentünk, ahol nem nagyon mászkál más állat és csak pisi-kaki, aztán mentünk is fel.
Nem mindenki van ezzel így. Rengeteg ilyen kérdés van, hogy már hónapok óta felvették a pelenkát, de a kutya még mindig visszajár a pelenka helyére dolgát végezni.
Számomra ez már ott megütközik, hogy a kutya eleve nem szeret a saját környezetébe piszkítani, meg hát ez nem szobatisztaság.
A kérdező is szobatiszta kutyát szeretne, de mivel lakásban végezné a dolgát (most az részletkérdés h éppen pelenkára, újságpapírra vagy másra), attól még nem lesz szobatiszta.
Nyilván van egy kor, amikor még nem tudsz velük mit csinálni, pelenkát, egyebeket kell alájuk raknod. De számomra az nem fér bele a következetes nevelésbe, hogy 6-8 hetesen egy darabig megdicséred, ha a pelenkára végzi a dolgát, utána pedig nem szabad, nem jó amit csinál.
Little red nálam egyszer már leírtad magad!
Szóval mindenki döntse el ki mit csinál a kutyájával.
KEDVES KÉRDEZŐ ÉN MINDENKÉPPEN VÁRNÉK AMEDDIG AZ OLTÁSOKAT MEG NEM KAPJA!
Persze, az esély megvan rá, hogy egy kutya vírushordozó és pont találkozik egy ilyennel és odaengedi a gazdi, de erre kb. pont annyi az esély, minthogy te hazaviszed a cipőtalpadon a vírust/fertőzést és hiába rakod el a kiskutya elől, a nyomvonaladról mégis benyalja.
Számomra az borzasztóbb, ha egy kutya 3 hónapos koráig ki sem jöhet a lakásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!