Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » American Bully-t vagy Pitbullt?

American Bully-t vagy Pitbullt?

Figyelt kérdés

Melyik lenne a jobb valasztas egy 18 eves fiunak?

Melyik az erosebb, jobb kutya?

2012. jún. 13. 13:56
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
Valaki feljebb írta, hogy az amstaff és a pitbull ugyanaz. Hát ez butaság, nem ugyanaz. Méretre, súlyra és viselkedésre sem.
2012. jún. 13. 15:14
 12/51 noesamuel ***** válasza:

nem igazán szeretnék igyen történelemórát tartani, de de az úgy volt, hogy voltak a csúnya bácsik akik tenyészették a pitbullt, hogy csúnya dolgokat műveljen a társaival, és ezzel sok pénzt kerestek. idővel ebből a csürhéből kivállt néhány tag, és felismerte a pitbullnak azt az oldalát ami nem a mészárlásról szólt hanem egy nyugodt, családbarát kutyáról. ahoz hogy jobban tudják szűrni a nem vad, kiegyensúlyozott jellemű egyedeket, sok pároztatásra, és időre volt szükség, de azt is hamar felismerték, hogy (akkoriban) pitbull néven nem fogják tudni elterjeszteni a fajtát, mert mindenki a kutyaviadalokra asszociált. kérelmezték az akkori időkben az egyetlen fajtabesorolással foglalkozó egyesületnél, hogy tegyék lehetővé, hogy amerikai staffordshire néven vezethessék be a köztudatba, csak ezt a szervezet nem engedte, így alapítottak egy önállló szervezetet, és így született meg az amstaff.

amiről Te beszélsz az nem más, mint a fajtán belüli, illetve egyedi eltérés.

2012. jún. 13. 15:28
 13/51 noesamuel ***** válasza:
mondjuk én nemigazán értek hozzá, mert csak 3volt, jelenleg 2 van.
2012. jún. 13. 15:32
 14/51 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van pit bull a családban, ugyan nem igaz enyém, de időnként foglalkozom vele. Igen, az tényleg jó érzés, hogy mindenki megnéz az utcán, mikor velem van, DE nem egyszerű kutyák. Én már neveltem sikeresen domináns, problémás kutyákat előtte, ennek ellenére nagyon össze kell szednem magam, ha azt akarom, hogy engedelmeskedjen és ne az legyen, hogy repülök utána a póráz végén. Azt akarod, hogy tiszteljenek, ezt megértem. Csak az a baj, hogy ahhoz, hogy a kutya engedelmeskedjen neked, eleve kell egy önbizalom. Ha ezt csak a kutya által tudod kivívni, akkor semennyire nem fog tisztelni a kutya. Amikor egy kutyát utasítasz bármire, neked eleve azt kell érezned, hogy ez a kutya engedelmeskedni fog, mert ez a világ rendje. Egy pillanatra sem szabad ebben kételkedned, ami baromira nehéz, mert valójában nem az a világ rendje, csak neked így kell érezned. Ehhez pedig kell az önbizalom. Nem tudom, érted-e mit akarok mondani. Ja, és emellett hatalmas a mozgásigényük. Nekik nem elég, ha naponta kiviszed fél órára, egy kerti pitnek minimum 2 óra intenzív mozgás kell, különben pokollá teszi az életedet. Ha ezek után még mindig akarsz pitet, akkor ajánlom, hogy olvasd el Cesar Millan könyveit és látogass el a kutyáddal egy JÓ kutyaiskolába. Amúgy tényleg nagyon jó fajta, csak nem kevés felkészültség kell hozzájuk. És azt ne felejtsd el, hogy a kutyát nem a kinézete, hanem a fajta jellemzői alapján kell választani.
2012. jún. 13. 15:47
 15/51 A kérdező kommentje:

Nemtudom, miert azzal jottok, hogy azert kell nekem kutya hogy az utcan vaganykodjak vele, mert nem igy van, csak rosszul tettem fel a kerdest..

Azt meg picit sokallom hogy 1 000 000 ft koruli lenne az ára a kutyanak. En 100-200 ezer forintrol hallottam, itthon pedig a moloss kennel-t ismerem mint tenyeszetet.

Es nem amstaffra gondolok meg nemis bulldogra, hanem "American Bully"-ra.

2012. jún. 13. 16:20
 16/51 Farkas Victor ***** válasza:
Hát ha ismered a moloss kennelt akkor kérdezd meg! Én is ismerem és mondta, hogy ha esetleg lesz is kölyök akkor 2000 eurót kér érte. 100-200 ezerért pedig nem fogsz kapni csak maximum selejtet, előbb nézz utána mielőtt állítasz valamit. Én már jó pár éve tudok az american bully létezéséről és az árak nem, hogy csökkentek hanem nőttek. Egy sima american bully átlagban 2000-2500 dollár között mozog az az alap, ha pedig minőségit szeretnél mint például Gottiline, vagy Mr.Miagi, Razor Edge, Remy Line, Cashpot, Havoc, Kingpin Line vonalú kutyát az már 4000-10.000 dollárig terjed és még nem számoltam a szállítást ami plusz 100-150 ezer forint függően, hogy milyen légitársasággal hozatod! Egyébként kérdezd meg nyugodtan a Kiss Józsefet, hogy ő mennyiért hozta be a szukát(7 ezer dollárért) számold ki, hogy az mennyi pénz!!! Itthon 100-200 ezerért maximum XXL Pitbullt kapsz ami teljesen más!
2012. jún. 13. 18:04
 17/51 Farkas Victor ***** válasza:
Amit pedig már mondtam én ősszel hozom be a kiskutyát Belgiumból ami Kingdom unoka illetve Gottiline vonal és 4500 eurót fizetek érte plusz mivel kocsival megyek ki érte még kb. 50-60 ezer lesz a szállítása ami megközelítőleg másfél millió forint!
2012. jún. 13. 18:07
 18/51 anonim ***** válasza:
A pit bullnak nagyobb tekintélye van, főleg hogy a bull terrier nem sok lánynak fog tetszeni, mert csúnya.
2012. jún. 13. 19:58
 19/51 A kérdező kommentje:

Ertelek Victor.

Termeszetesen nem allitom teljesen hogy ez igy van ahogyan irtam, csak en ezt hallottam, de latom te ertesz hozza, biztosan igazad is van.

Szerintem akkor errol a kutyarol ( legalabbis egy jo ideig ) lemondok..

Mit kell tudni az "XXL Pitbull"-rol? Mert viszont akkor arra fog esni a valasztasom..

2012. jún. 13. 20:04
 20/51 anonim ***** válasza:

Noesamuel:

Pont erről beszélek. Valaha egy volt, de már egyáltalán nem egy. Két teljesen különálló fajta, mind küllemben, mind jellemben.

Ennyi erővel azt is lehet mondani, hogy minden kutya egyforma, hiszen kb. 12ezer évvel ezelőtt egy fajta volt az összes.

2012. jún. 13. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!