American Bully-t vagy Pitbullt?
Melyik lenne a jobb valasztas egy 18 eves fiunak?
Melyik az erosebb, jobb kutya?
nem igazán szeretnék igyen történelemórát tartani, de de az úgy volt, hogy voltak a csúnya bácsik akik tenyészették a pitbullt, hogy csúnya dolgokat műveljen a társaival, és ezzel sok pénzt kerestek. idővel ebből a csürhéből kivállt néhány tag, és felismerte a pitbullnak azt az oldalát ami nem a mészárlásról szólt hanem egy nyugodt, családbarát kutyáról. ahoz hogy jobban tudják szűrni a nem vad, kiegyensúlyozott jellemű egyedeket, sok pároztatásra, és időre volt szükség, de azt is hamar felismerték, hogy (akkoriban) pitbull néven nem fogják tudni elterjeszteni a fajtát, mert mindenki a kutyaviadalokra asszociált. kérelmezték az akkori időkben az egyetlen fajtabesorolással foglalkozó egyesületnél, hogy tegyék lehetővé, hogy amerikai staffordshire néven vezethessék be a köztudatba, csak ezt a szervezet nem engedte, így alapítottak egy önállló szervezetet, és így született meg az amstaff.
amiről Te beszélsz az nem más, mint a fajtán belüli, illetve egyedi eltérés.
Nemtudom, miert azzal jottok, hogy azert kell nekem kutya hogy az utcan vaganykodjak vele, mert nem igy van, csak rosszul tettem fel a kerdest..
Azt meg picit sokallom hogy 1 000 000 ft koruli lenne az ára a kutyanak. En 100-200 ezer forintrol hallottam, itthon pedig a moloss kennel-t ismerem mint tenyeszetet.
Es nem amstaffra gondolok meg nemis bulldogra, hanem "American Bully"-ra.
Ertelek Victor.
Termeszetesen nem allitom teljesen hogy ez igy van ahogyan irtam, csak en ezt hallottam, de latom te ertesz hozza, biztosan igazad is van.
Szerintem akkor errol a kutyarol ( legalabbis egy jo ideig ) lemondok..
Mit kell tudni az "XXL Pitbull"-rol? Mert viszont akkor arra fog esni a valasztasom..
Noesamuel:
Pont erről beszélek. Valaha egy volt, de már egyáltalán nem egy. Két teljesen különálló fajta, mind küllemben, mind jellemben.
Ennyi erővel azt is lehet mondani, hogy minden kutya egyforma, hiszen kb. 12ezer évvel ezelőtt egy fajta volt az összes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!