Melyik, Pitbull vagy Staffordshire terrier?
Staffordshire, de csak tenyésztőtől, törzskönyvvel, mert az ilyen apróhirdetéses, olcsó staffik nagyon nagy része örökletes beteg, ideggyenge, ami nem túl felhőtlen együttélést és magas orvosi költségeket jelent. De ajánlom a fajtamentőket is, nem titkolják el, ha beteg vagy problémás egy kutya:
nekem egy staffordshire terrierem van, de a legtöbb ismerősömnek pitbullja van. Én csak ajánlani tudom mindkét fajtát. Attól függ, hogy mekkora kutyát is akarsz. A pit tömzsibb, a staffi meg azért magasabb, nyúlánkabb.
Nézz be : [link]
Szerintem amúgy válassz pitbullt. Mikor sétálunk, meg szokták kérdezni, hogy: "Ez milyen fajta?" és akkor olyan nehéz megmagyarázni, hogy ez egy staffordshire terrier, olyan mint egy pitbull meg ilyenek. És sok idő mire leesik nekik. A pitet meg mindenki ismeri, könnyebb :)
[link] (Az én dögöcském :D)
az a kérdés, mi a cél?
ha szeretnél kiállításra járni, nincsenek komoly munka jellegű célok vele, és inkább csak családi kutyának, társnak kellene, akkor STAFFORDSHIRE!
ha viszont nem érdekelnek a MEOE rendezvények (a kiállítások), de fontos, hogy a kutyád jó legyen a sportokban, tudj vele sikerrel versenyezni (pl. súlyhúzás, bikejöring, canicross, stb), akkor PIT BULL!
a staffordshire durván fogalmazva a pit 'küllemvonala', egy nyugodtabb, barátságosabb természet, homogén küllemmel, ideális családi kutya. a pit viszont küllemileg nagyon változatos, nem csak jó a sportokban, de igényli is azokat, ha nem mozgatják le rendesen rombol, és valamivel talán szigorúbb nevelést kíván, mint egy stafford. és hát sokkal kisebb az esélye, hogy más kutyával együtt tudod majd tartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!