Staffordshire terrier vagy Németjuhász?
Szeretnék kutyát venni, csak ez a 2 fajta kozul nem tudok választani. MIndketto nagyon tetszik.
Ti melyiket választanátok, és miért? :)
Én egyértelműen a staffordot választanám.
Nekünk most az van, imádom, hogy olyan energikus, bolond, mégis rettentő intelligens kutya.
Találkoztam életemben pár német juhásszal, de nagyon távol áll tőlem a személyiségük, egyáltalán nem azok a játékos családkutyák amit szívesen választanék gyerek mellé, százszor jobb választás ilyen szempontból a staffordshire.
Őket max. dolgozni, házat őrizni tudom elképzelni, de ha nagyon jó házörző és szerető család/gyerekbarát kutya kell, akkor a staffordot ajánlom.
Ami hátrányuk, hogy rettentő akaratosak, így erős kéz kell hozzájuk, ami NEM, az mindig legyen NEM, különben sok bajod lesz velük.
Első vagyok. Ha van másik kutya akkor német-juhászt ajánlanék. A staffik nem szeretik túlságosan a konkurenciát, sok energiába kerül együtt tartani egy másik kutyával. A német-juhász is okos és emberközpontú, jobban is őriz mint a staff és könnyen összeszoktatható más kutyákkal. Őt lehet egész évben kint is tartani, a stafford télen fázik.
Egyébként nekem is tetszenek a staffordok, tényleg szépek - ha lesz elég időm és tapasztaltabb leszek a kutyázás terén lehet hogy nálam is lesz egy. Csak sok embert láttam aki elbírt egy "sima" családi kutyával, a staff/pit pedig kennelben él, mert nem sikerült megnevelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!