Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg kötelező a kutya...

Tényleg kötelező a kutya biztonsági öv?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást és mást olvasok ezzel kapcsolatban.

2012. jún. 10. 15:36
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Én meg kivettem a hátsó ülést és ott utazik a kutya. A biztonsági hámmal kikötve fel tud állni, tud mozogni, tud nézelődni, megfordulni nem nagyon tud, legalábbis nem kényelmes neki de a lényeg, hogy enélkül egy nagyobb fékezésnél átesne az ülés támláján és eltörné a nyakunkat.
2012. jún. 10. 21:04
 22/39 anonim ***** válasza:
37%
Már volt egy ilyesmi kérdés, ott végülis egy ügyvéd adott rá választ, h igen, kötelező. DE! (és ez lényeges), ezt a rendekezést már visszavonták. Akkor az ügyvéd hölgy felkereste a rendőrséget, h jelenleg mi az állás. Elvileg az, hogy csak és kizárólag boxban lehet szállítani. A hölgy kért egy hivatkozási számot, paragrafust, bármit, mire a rendőrök bambán csak annyit mondtak h most nem tudják, majd megírják neki. Ez volt kettő hete, azóta várja a választ. Szóval jelenleg nem tisztázott, h mit írnak elő.
2012. jún. 11. 10:51
 23/39 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy mit írnak elő (legfeljebb ellenőrzéskor nem büntetnek), de az is biztos, hogy ha a nem megfelelően szállított bárminemű rakomány (akár kutya) balesetet okoz, akkor azért büntetnek.
2012. jún. 11. 11:17
 24/39 anonim ***** válasza:
37%
Igen, csakhogy a kreszhez kiadtak valami plusz cuccot (ez az aminek a rendőr se tudta a hivatkozási számát) és abban az állat már nem számít sima rakománynak.
2012. jún. 11. 12:45
 25/39 Szilvi & Argos ***** válasza:
Én már google-ban is rákerestem, SEMMIT nem találtam ezzel kapcsolatban!
2012. jún. 12. 16:09
 26/39 anonim ***** válasza:
48%

#25-nek

Mert nincs is. Valaki kitalálta ezt az állítólagos "plusz cuccot", amit látni még senki sem látott, de sokan hisznek a létezésében.

Aki azt állítja, hogy már megbüntették ezért, az se hajlandó leírni, hogy a kapott határozatban mi az indoklás. Pedig abban benne kell lennie a jogszabályi hivatkozásnak.

2012. jún. 12. 17:47
 27/39 anonim ***** válasza:

Mondom Szilvi, jelenleg mi is a rendőrség hivatalos álláspontját várjuk...és várjuk...és várjuk...és várjuk.

Amint van valami fejlemény úgyis hozom ide :)

2012. jún. 12. 17:48
 28/39 anonim ***** válasza:
77%
De miért kell ehhez hivatalos álláspont? Józan paraszti ésszel nem lehet belátni, hogy a kutyát be kell kötni ha előírás ha nem?
2012. jún. 12. 17:52
 29/39 Szilvi & Argos ***** válasza:
Oké Little Red, nagyon várom :)))
2012. jún. 12. 22:30
 30/39 anonim ***** válasza:
37%

17:52-es! Az én kutyám vagy az ablakon lóg ki és nézelődik vagy alszik. Volt már pár elég durva kézifékes fékezés, mégse esett előre. Akkor mi az istennek kössem ki?

Ha meg baleset van, akkor amitt reked benn, mert ki van kötve...

2012. jún. 13. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!