Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg kötelező a kutya...

Tényleg kötelező a kutya biztonsági öv?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást és mást olvasok ezzel kapcsolatban.

2012. jún. 10. 15:36
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

az új KRESZ is vagy 2 éves. linkel a nyavaja, keresd meg.

Engem 15 éve már megbüntettek, mert a kutya az első ülésnél a földön volt. Pedig onnan nem is tud repülni.

Ez van

2012. jún. 10. 16:11
 12/39 anonim ***** válasza:

Nincs régi vagy új kresz, egy van az éppen érvényes!

A magyar kresz nem rendelkezik a kutyák bekötéséről, az állatvédelmi törvénynek pedig semmi köze krsesz-hez!

Aki azt írja magyarországon kötelező az finoman szólva nem mond igazat! (Mint a kereskedés, amit épp belinkelt valaki!)

2012. jún. 10. 16:15
 13/39 anonim ***** válasza:
és ha én a kutya hámjába bújtatom bele a biztonsági övet, úgy nem jó? Hónapok óta így utazunk, és eddig még egy rendőr se szólt érte.
2012. jún. 10. 16:15
 14/39 anonim ***** válasza:

A KRESZ szól a szállításról. Az állatvédelmi törvény is részletesen az állatok szállításáról, fajonként.

Nekem mindegy, ha megbüntet tlged a rendőr nem az én bajom

2012. jún. 10. 16:17
 15/39 Szilvi & Argos ***** válasza:
48%
Többször is átnéztem az elmúlt hetekben a KRESZ-t és az Állatvédelmi törvényt...kutyák autóban való utaztatásáról egy szó nincs benne!!!
2012. jún. 10. 16:38
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Most néztem át mindkét hatályos jogszabályt, semmiféle, háló, kutyabiztonsági öv meg szállítódoboz nincs egyikben sem.

Nem véletlen nem linkeli senki, mindenki csak hallotta valakitől!

2012. jún. 10. 16:58
 17/39 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van. A teherszállítás rész vontakozik a kutyára. Tehát úgy kell rögzíteni, hogy ne okozhasson kárt. Ha mégis kárt okoz, akár az által, hogy fékezésnél előre repül, akár az által, hogy a vezető ölébe mászva balesetet okoz, akkor igencsak előveszik a sofőrt! Tehát ha nincs is így egyértelműen leírva, hogy "a kutyát rögzíteni kell", attól még körülírva benne van és ha kell, akkor a jogalkalmazók ezt fogják az orrotok előtt lebegtetni. De ha nem is lenne kötelező, akkor sem tudom elképzelni, hogy egy 10 éves gyereknél magasabb értelmi színvonalon élő felnőttnek miért nem evidens, hogy a kutyát is beköti és nem az anyósülésen utaztatja szabadon?!

2012. jún. 10. 18:25
 18/39 A kérdező kommentje:
Szóval ezek szerint konkrétan nincs törvény erre, persze evidens ,hogy eddig sem úgy szállítottam a kutyát ,hogy ne lett volna ketrecbe, de gondoltam lecserélem biztonsági övre, és ott olvastam ,hogy a KRESZ-ben benne van ennek a kötelező használata, majd én is elkezdtem utána nézni és más és más erről a "vélemény". Viszont abban tudnátok segíteni ,hogyha a kutya biztonsági övben van akkor is tud minimálisan mozogni ,mert nagyon szeret az ablakból nézelődni, szóval ezt lehet állítani ,hogy mennyit engedje az öv? Az eddig válaszokat pedig köszönöm szépen!
2012. jún. 10. 19:02
 19/39 anonim ***** válasza:
Nekünk a hátsó ülésen utazik a kutya. A biztonsági övét én a hámra csatolom. Azért direkt hám és nem nyakörv, mert szerintem ha nagyot fékez az ember, és a nyakához van rögzítve, ki is törheti a nyakát. A hosszát úgy állítom be, hogy ülni és feküdni is tudjon. Emellett az ülésen van az az első ülés hátára is rögzíthető autós védőhuzat, ami megakadályozza, hogy fékezésnél beessen a kutya a két ülés közé.
2012. jún. 10. 19:19
 20/39 Szilvi & Argos ***** válasza:

Nekem a biztonsági öv egyáltalán nem szimpatikus, ha biztonságosra kötném, akkor a kutya alig tudna mozogni...ha hagynék mozgásteret, akkor meg nem sokat érne. Másrészt olyan vékony a biztonsági hám pántja, hogy a hónaljnál simán bevágna a bőrébe...láttam már ilyen hámot közelről.

A kutyám sem "szabadon" utazik a kocsiban: vagy az anyósülés előtt fekszik, vagy a csomagtartóban.

Most hétvégén utazott Pestről Debrecenig és vissza a hátsó ülésen fekve, semmi gond nem volt.

De ha tehetem majd a jövőben, akkor mindenképpen boxot kap majd!

2012. jún. 10. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!