Autóban a hátul ülőknek is kötelező bekapcsolniuk a biztonsági övüket?
Figyelt kérdés
ez vhogy sosem volt tiszta idáig2011. szept. 2. 15:12
1/12 anonim válasza:
Igen! Sajnos elég nagy tévhit hogy nem, pedig tudtommal mindig is kötelező volt (persze ha hátul nincs akkor nincs mit becsatolni).
3/12 anonim válasza:
Ha van, akkor kötelező bekapcsolni. Taxiban nem kötelező akkor sem ha van, csak nagyon ajánlott, mert mint a többi autó, részt vesz a közlekedésben, ezért baleset is történhet vele.
5/12 anonim válasza:
Taxiban neked kötelező, csak a taxisofőrnek nem, és neki is csak akkor nem ha utast szállít.
6/12 anonim válasza:
Mindenkinek kötelező.
Taxinak utasnak sofőrnek. Korra nemre mindenre vonatkozik.
Csak régi autóba nincs öv hátul. És így nem szőröznek a rendőrök ezzel. Meg hátul kevésbé látni. A taxisokat meg nem bazerálják mert van nekik elég bajuk.
7/12 anonim válasza:
Hát én életemben taxiztam sokat. Neki is neked is elől kötelező (már). De már nem őket büntetik. De éppen taxiban, hátul és csak városi forgalomban még nem.
8/12 anonim válasza:
volt a kiszállós kedvezményük - de megszűnt - hisz tényleg nem szálnak ki sokszor csomagot be tenni, vagy ajtót kinyitni
9/12 anonim válasza:
Egyedül a terhes nőknek nem kötelező. Amíg nem vagy terhes, adig mindííg míínden körülmények között be kell kötni magad. És nem azért mert büntetnek-e vagy sem, hanem mert a saját életeddel játszol. És nem kell nagyot ütközni, hogy baj legyen abból hogy nem vagy bekötve. Ha nem vagy bekötve és kinyílnak a légzsákok összetörik az összes csontodat!
10/12 anonim válasza:
Én még kb 1 éve úgy tanultam, hogy a taxisoknak nem kell bekötniük magukat, ha utast szállítanak, a sok taxitámadás miatt, mert nem tudnak úgy menekülni, ha be vannak kötve. Nem hiszem, hogy ez azóta megváltozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!