Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Őrző-védő kutyát szeretnék....

Őrző-védő kutyát szeretnék. Milyen fajtájú legyen?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy minél termetesebb, izmosabb legyen, és nagyon jól lássa el az őrző-védő feladatokat. Hatalmas tér állna rendelkezésére, társaság egy német vizsla személyében. Már van kutyás tapasztalatom, többet is felneveltem, versenyeztettem, de nemrég vettem új telket, és a közbiztonság nem a legjobb. Eddig a csehszlovák farkaseb, az anatóliai juhász, tibeti masztiff és dobermann jött számításba. Szerintetek melyik a legjobb? Persze vevő vagyok más fajtákra is, a lényeg a megbízhatóság és minél nagyobb termet.
2009. júl. 1. 19:14
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
67%
Ha már fajtatisztában gondolkodsz, a kuvasz vagy a komondor nem jöhet szóba? Mind a kettő megbízható házörző, a kuvasz ráadásul lassan a kihalás szélén van, mert mindenki a divatosabb külföldi fajtákat preferálja, pedig semmivel sem tudnak nála többet.
2009. júl. 2. 09:10
 22/32 A kérdező kommentje:

Fuuu, már annyit mondtatok, egyáltalán nem tudom eldönteni :) A felsoroltakból amiket csak tudok, megnézek ismerősöknél, kutyaiskolában és meglátjuk.

Köszönöm a válaszokat!

2009. júl. 2. 16:54
 23/32 anonim válasza:
67%
A Kuvasz kb a betolakodók réme... ahány kuvaszt ismertem, azok nem nagyon teketóriáznak. Nem csak nagy, de tényleg senkit nem enged be, csak a gazdát.
2009. okt. 15. 13:43
 24/32 anonim válasza:

Van 1 hatalmas termetű, erős kutya. Még az Oroszok tenyésztették ki. A Bernáthegyi és a Kaukázusi keresztezése révén alakult ki. A neve: Moszkvai őrkutya. Biztos sokan már hallottak róla. Azt hiszem, ha 1 ilyen kutyád lenne, senki nem próbálna meg bejutni oda. :D

De egyébként szerintem 1 Roti is elég lenne.

2009. okt. 29. 19:13
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már vettem :) kettőt is :) kezdődött a dolog egy dobermannal, aztán menhelyről befogadtam egy kaukázusi típusút. Imádom őket, tündérvirágszálak :D Senkit nem engednek be, szerintem egygazdássá váltak, de ez csak előny ;)
2009. okt. 29. 21:15
 26/32 anonim ***** válasza:
szerintem a közép ázsiai kaukázusi vagy a sarplanninai juhászkutya a megfelelő választás
2010. szept. 12. 19:58
 27/32 anonim ***** válasza:

Nekünk kuvaszunk volt mindig is, meg amellett voltak Dél-orosz juhászok. Ennek már nagyjából tíz éve, azóta mindenféle keveréktől kezdve mentettem meg kutyákat az útszéléről, innen onnan .. De egyik sem vált még be ezidáig úgy, mint a kuvaszok. Nagy termetű, erős bátor és jól tanítható de nincs annyira a gazdára szorulva. Telepőrzésre szerintem tökéletes lenne neked.

Szerintem mostanság mind kettő nagyon ritka, tényleg a kihalás szélén állnak ahogy írták előttem is, és szerintem nagyon jól járnál egy ilyen kutyussal :)

2011. dec. 30. 20:43
 28/32 anonim ***** válasza:

Ha beruházol egy jó nagy Újfundlandiba, az ugyan pásztorkuty, de a családját, gazdáját, bármi áron megvédelmezi, félelmet nem ismer.

Ennek ellenére én a Berni pásztort ajánlom. Ha veszel 5 ilyet, no problem.

2012. jún. 13. 16:51
 29/32 A kérdező kommentje:
Már bőven nem aktuális a kérdés...
2012. jún. 14. 16:01
 30/32 anonim ***** válasza:

Hát... Nekünk Újfundlandi van.

Hogy a családod megvédi-e, azt nem tudom, mert még alkalma nem volt rá, de a házat nem őrzi, ez tuti.

Amúgy imádni való :)

2012. aug. 22. 02:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!