Őrző-védő kutyát szeretnék. Milyen fajtájú legyen?
Fuuu, már annyit mondtatok, egyáltalán nem tudom eldönteni :) A felsoroltakból amiket csak tudok, megnézek ismerősöknél, kutyaiskolában és meglátjuk.
Köszönöm a válaszokat!
Van 1 hatalmas termetű, erős kutya. Még az Oroszok tenyésztették ki. A Bernáthegyi és a Kaukázusi keresztezése révén alakult ki. A neve: Moszkvai őrkutya. Biztos sokan már hallottak róla. Azt hiszem, ha 1 ilyen kutyád lenne, senki nem próbálna meg bejutni oda. :D
De egyébként szerintem 1 Roti is elég lenne.
Nekünk kuvaszunk volt mindig is, meg amellett voltak Dél-orosz juhászok. Ennek már nagyjából tíz éve, azóta mindenféle keveréktől kezdve mentettem meg kutyákat az útszéléről, innen onnan .. De egyik sem vált még be ezidáig úgy, mint a kuvaszok. Nagy termetű, erős bátor és jól tanítható de nincs annyira a gazdára szorulva. Telepőrzésre szerintem tökéletes lenne neked.
Szerintem mostanság mind kettő nagyon ritka, tényleg a kihalás szélén állnak ahogy írták előttem is, és szerintem nagyon jól járnál egy ilyen kutyussal :)
Ha beruházol egy jó nagy Újfundlandiba, az ugyan pásztorkuty, de a családját, gazdáját, bármi áron megvédelmezi, félelmet nem ismer.
Ennek ellenére én a Berni pásztort ajánlom. Ha veszel 5 ilyet, no problem.
Hát... Nekünk Újfundlandi van.
Hogy a családod megvédi-e, azt nem tudom, mert még alkalma nem volt rá, de a házat nem őrzi, ez tuti.
Amúgy imádni való :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!