Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Őrző-védő kutyát szeretnék....

Őrző-védő kutyát szeretnék. Milyen fajtájú legyen?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy minél termetesebb, izmosabb legyen, és nagyon jól lássa el az őrző-védő feladatokat. Hatalmas tér állna rendelkezésére, társaság egy német vizsla személyében. Már van kutyás tapasztalatom, többet is felneveltem, versenyeztettem, de nemrég vettem új telket, és a közbiztonság nem a legjobb. Eddig a csehszlovák farkaseb, az anatóliai juhász, tibeti masztiff és dobermann jött számításba. Szerintetek melyik a legjobb? Persze vevő vagyok más fajtákra is, a lényeg a megbízhatóság és minél nagyobb termet.
2009. júl. 1. 19:14
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Oké, bullterrier kizárva. Afrikai oroszlánkutya? Bullmasztiff?
2009. júl. 1. 21:24
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Cane corso remek házőrző.A legjobbak közül való. Viszont ha a vizslád túl pörgős, a corsót túlságosan megfuttathatja, ami nem ajánlott e fajtánál, csak mértékkel, legalábbis a növekedési időszakban, mivel a corso dyspláziára erősen hajlamos.
2009. júl. 1. 21:27
 13/32 anonim ***** válasza:
92%
sztem bár nem olyan nagytestű a laikusok igen félnek tőle,Pitbull vagy AmStaff! kőkemények hidd el nekem is van és nem csalódnál benne bá rnekem nem ilyen célt szolgál,hanem családi kedvenc lassan örzővédőzünk vele,még nincs egy éves de hihetetlen kemény!!! kérdezgess rá! jah és sokak nem tudják de nem csak a kicsi pitek vannak (azok a szerb pitek) vannak magasak is sok féle pit van! ha ennél a fajtánál döntenél segitek szivesen
2009. júl. 1. 21:28
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
A boerboel még a kemény kutya, hatalmas termetű, hihetetlenül izmos kutya. Személy és területvédelemre nagyon jó.
2009. júl. 1. 21:36
 15/32 anonim ***** válasza:
18%
en a BERNATHEGYIT ajanlom..nekunk is bernathegyi van.vnagyon jo orzo kutya
2009. júl. 1. 21:37
 16/32 anonim ***** válasza:
18%
szerintem a BERNATHEGYIT valazd mert nekunk is ijen van en nagyon jo orzo kutya..
2009. júl. 1. 21:37
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
kangal, közép ázsiai, hatalmas termet szívósak, kemények.
2009. júl. 1. 23:43
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk bullmasztiff van,hátul alszik éjjel(biztonságban,de nem bezárva),ám múltkor éjjel előre ment és talált egy sünit!Na pedig az elég zajtalan állat!(nyáron nyitott ablaknál hallom éjjel h sokszor mászkál,figyel.)Mindenkire gerjed aki kapun kívül van,viszont szót fogad egyből(egyszer betévedt egy kóborkutya majdnem megölte szó szerint,rászóltam egyből elengedte,tehát hallgat rám,élesben is...masszív,okos,erős és kicsit ijesztő is(sok vélemény alapján).a Cane corso tényleg diszpláziára hajlamos(állatorovs szerint 40%-os arány!!),a masztiffnál viszont figyelni kell fejlődésnél hogy a mellső lábak csontjai kellően megerősödjenek(nagy fej,mély mellkas)sokat kell sétáltatni.De ha megerősödik hihetetlen erős.Ja mellette 16 hós kisgyereket nevelek,és jól kijönnek!!!
2009. júl. 2. 01:26
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

bullmasztiffról:

[link]

2009. júl. 2. 01:29
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 16 éve vannak Rottik, és számomra a tökéletes családikutya-házőrző kombinációt jelentik.

Most egy pár van, meg egy 10 hós Baba(mármint a mi Gyermekünk). Vele is nagyon kedvesek, bármit megtennének értünk! Nagyon élvezik, ha simogatjuk őket, szeretnek bújni, pacsizni, stb.

De elég egy kis zaj, és átváltanak brutál üzemmódra. Ilyenkor már attól ledermednek az utcán az emberek, hogy milyen hangggal rohannak ketten a kerítés felé. Sajnos annyira bejött a marketinghadjárat a Rottik ellen, hogy rettegnek tőlük az emberek(főleg a "rosszak"). Ez viszont őrzéskor jól jön.

Azért azt hozzáteszem, hogy már kiskortól kemény nevelést igényelnek, de ha ez megtörténik, és folyamatosan érzik, ki a főnök, csodálatos, szeretetreméltóan kedves kutyák a családdal!

2009. júl. 2. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!