Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Őrző-védő kutyát szeretnék....

Őrző-védő kutyát szeretnék. Milyen fajtájú legyen?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy minél termetesebb, izmosabb legyen, és nagyon jól lássa el az őrző-védő feladatokat. Hatalmas tér állna rendelkezésére, társaság egy német vizsla személyében. Már van kutyás tapasztalatom, többet is felneveltem, versenyeztettem, de nemrég vettem új telket, és a közbiztonság nem a legjobb. Eddig a csehszlovák farkaseb, az anatóliai juhász, tibeti masztiff és dobermann jött számításba. Szerintetek melyik a legjobb? Persze vevő vagyok más fajtákra is, a lényeg a megbízhatóság és minél nagyobb termet.
2009. júl. 1. 19:14
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Én a Cane Corso-t tudom ajánlani.Nekem is ilyen van és nagyon jó kutya.Könnyen tanul,más kutyákkal jól kijön,őrző-védő.Nagy a helyigénye,de ezt írtad hopgy megvan.Családját,gazdáját nhagyon védi,idegenekkel agresszív és gyanakszó.Itt egy kép róla: [link]
2009. júl. 1. 19:20
 2/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm! utánanézek. azért várom a többi javaslatot is ;)
2009. júl. 1. 19:23
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

a csehszlovákot erre a feladatra nem javasolnám (bár tény,hogy rendkívül különleges fajta lenne,de...)Az biztos,hogyha őt választod, erősítsd meg a kerítést.

A rotweilerben nem gondolkodsz? nem olyan "véreb",mint ahogy egyesek hisik,megfelelő tanítás mellett(amit mint írtad,meglenne) tökéletes társ, és egy ember sem merne tőle bejönni :)

Nekem dobim van, csak jót tudok róla mondani :D igazi játékos, kedves, aranyos, és mivel ezzel a fajtával szemben vannak előítéletek,nem kell félni a betörőktől sem :D

szerintem a vizsla mellé ő lenne a legideálisabb, mert kb olyan örökmozgó.

Német juhász? Malinois? Tervueren? mondjuk az utóbbi kettőt nem igazán ismerik az emberek,de kutyás körökben köztudott,hogy hihetetlen jó őrző-védők (nézz meg pár youtube-s videót :D )

Ha ajánlanom kell, a dobermannt vagy rotweilert tudom, de figyelni kell náluk a megfelelő kiképzésre, sok mozgásigényre, és bizony napi szinten foglalkozni kell velük, és akkor semmi gond.

2009. júl. 1. 20:06
 4/32 A kérdező kommentje:
Dobermannon már gondolkoztam, rotit holnap fogok megnézni kutyaiskolában. Az nem baj, ha nem túl keresett fajta, sőt :)
2009. júl. 1. 20:12
 5/32 anonim válasza:
100%

szia szerintem a Roti meg a Dobermann is nagyon jó választás.....természetileg is jók.

személyszerint a dobi lenne amit mondok.

2009. júl. 1. 20:23
 6/32 A kérdező kommentje:
Nekem a dobermannal az egyetlen gondom, hogy amilyeneket eddig megismertem inkább ilyen ugribugrik, mint a vizslám, és ide, gettó citybe (ami amúgy egy barátságos kis falu :S ) nagyon ijesztő kuttyok kellenek, hogy ki ne lopják alólam az ágyat is :S Persze aki meg tudja ezt cáfolni, bátran írjon, nem lesz fejleszedés :)
2009. júl. 1. 20:33
 7/32 A kérdező kommentje:
Bullterriert tart valaki? Tapasztalatokat légyszi! Köszönöm!
2009. júl. 1. 20:39
 8/32 anonim ***** válasza:

általában a dobik barátságosak, aranyosak:D igen,olyan kis szeleburdiak,mint a vizslák,DE :) nem véletlenül őrző-védő fajták. Minden apró kis neszre már ugranak, csak akkor engednek be a házba valakit,ha a gazda arra engedélyt ad :) nagyon gyorsan tanulnak, és nem utolsó sorban a viszla mellé az egyik legjobb választás :D

a roti nos egy kicsi vehemensebb...egy icipicit,de ő is csúcskutya :) a két kedvenc fajtám :D sok sikert!

2009. júl. 1. 20:40
 9/32 anonim ***** válasza:
40%

kverék menhelyről?

van elég sok nagytestű durva külsejű kutya..

2009. júl. 1. 20:48
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Bullterrier: "Barátságos, spontán, vidám kutya. Fiatal korában kissé szilaj, és túlzott lelkesedésében összetörhet néhány holmit. Bátor és nagyon kitartó, a fájdalomra szinte teljesen érzéketlen, éppen ezért sokszor a betegségeit csak akkor lehet észrevenni, amikor már majdnem túl késő. Általában egészséges fajta. Nagyon ragaszkodik a családjához, ám akaratos, sőt makacs is tud lenni."

Ismerősömnek volt wgy,és szétszedte a kerítést,meg megrágta az autógumit!

2009. júl. 1. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!