Mért baj az ha romákkal csibészeltettem be a kutyám?
Mért baj engem nem bánt,családom többi tagját se bántja,csak az idegeneket,
Nagyon okos minden parancsra hallgat,és egyből a torokra megy mindenek mért baj nem értem.
(romákkal csibészeltettem be...)
Elképzelem a szituációt:
"- Na gyere Kolompár, Orsós és Balog)
Most ti fogtok a gyilkos kutyámmal csibészelni. Torokra megy, úgyhogy nagyon vigyázzatok! Mindenki kap egy százast fél órai harc után."
--------------------------------
Játsszunk kisebb alapon, de készpénzben - ahogy a régiek szokták mondani!
szerintem fölösleges volt betanítanod, ha valaki rossz szándékkal megy be hozzátok, akkor el fogja tudni intézni a kutyát még mielőtt az nyakra ugrik.
ha meg rosszul sikerült betanítani a kutyát vagy jól, de véletlenül a szomszéd kisfiú berúgja a labdáját és bemászik érte, akkor te szívod meg.
De nincs akkora hülye szerintem egy gyerek se ha a kutya ugat akkor beugrik tőlle.
Ja és egy Rottweiler-Kau keverék kutyám van az ha megindul bas..hatja a Paprika spray
tudod mit, annyira meggyőző vagy, hogy azt mondom nem baj. ha ettől boldog vagy akkor csináld, de ha elvisznek a rendőrök, akkor ne mond azt, hogy én voltam a felbujtó.
további szép napot!
Figyelj, ha a kutya CSAK ÉS KIZÁróLAG akkor támad, ha TE UTASÍTOD, akkor nincs baj, mert tudod kezelni és irányítani. Az ÖV-n is arra képzik a kutyákat, hogy először jelezzenek és addig nem tehetnek semmit, amíg a gazdi azt nem mondja, hogy támadjon.
De viszont, ha másokat megtámad úgy, hogy te nem utasítottad, az már baj. Ha pl sétáltatod, és szabadon van, megtámad valakit, szerinted mit tudsz vele csinálni?
Másrészről pedig, elvileg egy falkában a falkavezér dolga, hogy megvédje a többieket. Ha te arra tanítod a kutyád, hogy minden idegent megtámadjon a házatokban, aki csak engedély nélkül belép az ajtón, akkor az azt jelenti, hogy abszolút NEM TE VAGY a falkavezér, és ebből pedig az következik, hogy a kutyád akár felül is írhatja a te szabályaidat. Ami pedig BAJ!
Egyébként pedig a kutyád fajtája abszolúte nem számít, ha valaki be akar törni. Ismerőseimnél a kaukázusi juhászt egy szempillantás alatt lefújtak, a kutyának arra sem volt ideje, hogy bármilyen támadómozdulatot is tegyen. Mellesleg a kerítés tetejéről, vagy a kerítésen kívülről is le lehet fújni a kutyát sprayvel, úgyhogy ha valaki tényleg be akar menni, akkor bejut.
Jobb lenne, ha inkább utánaolvasnál a falkavezérségnek és inkább azzal töltenéd az idődet, hogy megpróbálod játékkal és kirándulással tölteni a kutyára szánt időt, nem pedig arra, hogy terminátort nevelj szerencsétlen állatból. Hidd el, a kutya sokkal jobban élvezné.
Ha mindenképp ÖV-zni szeretnél a kutyussal akkor vidd el kutyasuliba, ott megtanítják mindenre, és leglább tényleg meggyőződhetsz róla, hogy mennyire tudod őt kezelni bármilyen helyzetben. Sok cseresznyét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!