Hogyan vegyem rá a szüleimet arra, hogy vehessek egy kiskutyát?
Ha a szüleid nem engedik a kutyát akkor akár a fejed tetejére is állhatsz nem lesz kutya a házban.
Én meg is értem a szüleidet. A kutya nagy felelősség,és nem pár hónapra szól.Most 14 évesen kutya kell.De mi lesz akkor ha 16-17 éves leszel?? Amikor majd mennél buliba,haverokhoz,esetleg a barátoddal mennél nyaralni.Mi lesz a kutyával???Mindenhová nem viheted magaddal.
Szerintem ne erőltesd a dolgot,ha a szülők tiltakoznak.Majd ha felnőtt leszel,lesz saját lakásod,akkor annyi kutyád lehet amennyit csak akarsz.Addig meg elvagy nélkülük is.
" Falusi szaporított kutya? Az tényleg a legrosszabb,mondom ezek nincsenek leszűrve semmilyen egézségügyi és idegrendszeri betegségre így ki fog jönni rajta,ami nem kevés pénz lesz az állatorvosnál!! "
Érdekes,nekem 3 kutyám van úgy,hogy vidékről hoztam egy ott élő emberkétől akinek a kutyája lefialt.
Mindhárom keverék,tündéri,okos,és egészséges.Rendszeresen viszem rutin orvosi vizsgálatra,megkapják mindig a kötelező oltásokat.Az egyik kutya 13 éves,a másik 9 éves a harmadik 3 éves. A szokásos évi egyszeri bolházást leszámítva soha egyik sem volt beteg...
DE! Egyszer évekkel vettem leinformált tenyésztőtől törzskönyvezett yorki kutyát. Azt hogy drága volt,már nem idegesít,de az,hogy állandóan beteg volt minden szarért,már jobban dühített.Elajándékoztam..
off: nekem volt már néhány menhelyi kutyám és nem voltak betegesek,mikor elhoztuk állatorvos megvizsgálta. Nem kell itt mindenféle fajtiszta meg kötvényes kutya mikor rengeteg kidobott kis-,nagykutya van.
Szerintem lépcsőházba egy kisebb kutya elfér,tacsi vagy palotapincsi. Azért egy németjuhászt tényleg ne tartsatok egy kis helyen :D
Úgy birom ezt a hozzáállást, hogy ha nem tenyésztőtől van kutyád, akkor nyomorék, beteges, meg minden baja lesz... Azt nem akarjátok már szegényekre ráfogni, hogy nem is kutyák? Több, sőt rengeteg kutyát ismerek akik nem tenyésztőtől vannak, és köszönik szépen jól megvannak, egészségesek, és jó életkort is megértek. Oké, nem egy szaporitótelepről kell venni kutyát, aki szarik az egészre, kis ketrecben tartja, nem oltatja, nem eteti rendesen meg semmi. De, ha normális helyről van, akkor csekély az esélye, hogy baja lesz. Meg miért lenne baja a keverék kutyusnak? Nem értem komolyan ezt a mentalitást sem, azt se aki leszarja a kutyáját meg minden, de ezt se, aki úgy félti mindentől, mint a tűztől, meg ha már nem tenyésztőtől van, akkor már szar...
Evvel a rengeteg oltással is csak a kutya immunrendszere van gyengitve, meg evvel, hogy csak x oltás után vihetem el sétálni. Nah de mindegy mindenkinek maga dolga. Mi előtt valaki félreértené oltatom a kutyáimat...
Nah de hagyjuk ezt.
Kérdező, ha a szüleid nem engedik nem tehetsz nagyon semmit sajnos. Azt már te tudod, hogy tudnád e vállalni a felelősséget érte. Még csak 14 éves vagy, sokat változhatsz, pár év múlva majd ha jobban érdekelnek a bulik, meg az ilyen dolgok, akkor a kutyus? Persze ez nem aranyszabály, én is 18 vagyok, 2 éve van kutyám, és nem a buli, meg az ilyen dolgok az életem, hanem inkább kutyázok.:) Szóval te tudod, hogy milyen tipus vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!