Hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet, hogy kaphassak egy kiskutyát?
16 éves vagyok.
Van egy kutyánk a kertben és egy nyulunk a nagyszobában,de már évek óta egy westie-ről álmodozok...1éve rágom a szüleim fülét, de még nem sikerült őket meggyőzni.
Van valami tippetek? (gondját viselném, vinném sétálni...stb.)
a kintivel is foglalkozok. Persze nem lenne fair...csak Buksi (kinti kutyám) már 6éves...és nem tudom tanítani semmire. A westie-t pedig meg szeretném tanítani egy csomó mindenre.
nem azért kell westie mert divatkutya, hanem mert nekem az a fajta kutya tetszik. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért...
és gratulálok a megkínzott tengerimalachoz is. Én téged húználak nyársra:)
23:44
nem kéne egy kutya után általánosítani!
kérdező
" Buksi (kinti kutyám) már 6éves...és nem tudom tanítani semmire. A westie-t pedig meg szeretném tanítani egy csomó mindenre. "
Kortól függetlenül minden kutya tanulóképes. minél idősebb,annál könnyebben tanul. le kell tudni kötni a figyelmét. egy kölyök kutyának meg elég nehéz lekötni és nem is szabad terhelni tovább 5-10percnél.
"mondjuk én megnyúztam 1 tengerimalacot is már".
Nem mondom inkább mit csinálnék veled...hidd el akármilyen általad utált divatkutya többet ér egy olyan undoritó csúszómászónál,mint te...na mind1...
Egyb. a Westie nagyon aranyos kutya tud lenni.Nővéremnek is az lett,és elöször nem igazán örültem,mert nem jókat hallottam a fajtáról,de nagyon kellemes csalódás volt.Gyönyörü,aranyos természetü kis bújos,ragaszkodó kutya a mi Westie-nk =)
Több ismerösömnek viszont elég elviselhetetlen Westie-je van :D
Mindenesetre háát sztem tanulj jól,segits a szüleidnek,és közbe állandóan rágd a fülüket h mennyire szeretnéd,és milyen jó lenne és miért lenne jó,ha lenne egy kutyád.
Hozd szóba minden egyes beszélgetésnél.Mutass nekik Westis képeket a neten,esetleg kezdj el rá gyüjteni(azért nem kevésbe kerül egy ilyen kutya),hátha ez is meghatja őket.
Mindesetre ha kapsz válogassátok meg kitől veszitek,mert sajna túl van szaporitva ez a fajta és könnyen kifoghatok beteg,vagy pl:ideggyenge stb. kutyát,szóval nézzétek meg kitől veszitek.
Sok szerencsét =)
Gratulálok, az eszedbe sem jut, hogy anyádék talán nem akarnak még 1 kutyára költeni, ugyanis azt etetni kell, oltásra hordani, játékot, próázt, nyakörvet meg kitudja még mit venni neki. Ha lakásban van tartva, akkor takarítani kell utána, sétálni vinni és akármhogy ígérgetsz, a végén úgyis rájuk marad, mert te éppen tanulsz, elmész otthonról meg ezek.
Plusz nem utolsó sorban valóban fajtatiszta, nem szaporított kutyát venni se két fillér. Azt hiszed a pénz fán terem? Mert bizony a szüleidnek kéne rákölteni (nem, a zsebpénz se a te pénzed, azért is ők dolgoznak meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!